Taxi
I tako vi slučajnim slučajem stigoste na forum Beogradskih taxista. U jednoj sekundi ste u centru zbivanja na Bgd ulicama a bogami i sa dušama taksi-vozača. Ima nas svakakvih. I onih čuvenih koji su na ovoj našoj kaldrmi 20-ak i više god. i koji dobro znaju i stare-nove nazive svih ulica ovog našeg najvećeg sela u Srbiji. Ima i onih mladih koji su nam se pridružili u "pravom ili krivom" pokušaju da nauče nešto od prethodnih, kao i onih koji su tu da nabave neki deo, nađu nekog proverenog majstora, dobiju neku informaciju. Ima onih koji bi da "čuju" neki trač a ima i onih koji bi da se raspravljaju.
Ipak, i mi smo samo ljudi.
Dobro nam došli, bez obzira iz kog razloga ste sa nama!

SAD VIDITE DEO FORUMA A KOMPLETAN NAKON REGISTRCIJE.

Join the forum, it's quick and easy

Taxi
I tako vi slučajnim slučajem stigoste na forum Beogradskih taxista. U jednoj sekundi ste u centru zbivanja na Bgd ulicama a bogami i sa dušama taksi-vozača. Ima nas svakakvih. I onih čuvenih koji su na ovoj našoj kaldrmi 20-ak i više god. i koji dobro znaju i stare-nove nazive svih ulica ovog našeg najvećeg sela u Srbiji. Ima i onih mladih koji su nam se pridružili u "pravom ili krivom" pokušaju da nauče nešto od prethodnih, kao i onih koji su tu da nabave neki deo, nađu nekog proverenog majstora, dobiju neku informaciju. Ima onih koji bi da "čuju" neki trač a ima i onih koji bi da se raspravljaju.
Ipak, i mi smo samo ljudi.
Dobro nam došli, bez obzira iz kog razloga ste sa nama!

SAD VIDITE DEO FORUMA A KOMPLETAN NAKON REGISTRCIJE.
Taxi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FIAT

+58
ATILA NS 1020
ka5an
nesko
miamilojevic
popers
as
Zokenzi
brat saja
magnum
plavi
Mapko
nesa 723
stariji od 13
pauk 523
taxi apatin
Velja
angelina
Slave
bombarder
ramplinstinski
anamaki1
struja
maradona
Kaktus
boki705
Moravac
Paleolit
Dejan
godan1
kanjuga.m
ozalosceni
djerys
olivera
Panco
etibor
ivan73
Admin
lule
noddy
tomovicbgd
blackrock 878
MilanK
drdr
Blackshadow
bobrda
starch
jerotije318
Alhemicar
nenad filipovic
marconystilo
maki
vlada 009
probamo
dragon
goran2222
VENELUME
mirko
to je to
62 posters

Strana 9 od 12 Prethodni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeći

Ići dole

FIAT - Page 9 Empty Re: FIAT

Počalji od mirko Ned 27 Mar 2011, 19:05

Polako vreme dolazi za klimu pa evo nekih zapažanja i o mogućim kvarovima:
1. ako vam se vozilo gasi pod klimom a iz kompresora se čuje stuganje siguran znak vam je lager na remenici klime i pri tom pregledati količinu gasa.
2.klima ne hladi dovoljno jako - neispravan termoregulacioni ventil nalazi se ispod desnog fara na dnu mali je i oblika muštikle lako se menja opet kontrola gasa .
3.mrzne cev od kompresora -zapušena instalacija nedovoljno freona i ulja.
4.vozilo nepravilno radi kad je uključena klima- zapušena instalacija problem sa isparivačem peitisak u sistemu.
5.maglenje stakla - neispravan sistem za recirkulaciju vazduha , pri tom se ova stavka ne odnosi na prelazno vreme i uključeno dugme za unutrašnju cirkulaciju vazduha , ako vlaga nestane kada se isključi dugme i pređe na spoljniu cirkulaciju vazduha onada je sve ok.
6.neprijatan miris - promena filtera i izduvavanje kanala pena sistemom ili malo efikasno asepsolom može i parom samo voditi računa na temperaturu jel plastične cevi nisu baš .
Kontrola klime je od30000 km- 60000km pri tom poželjno je zameniti i filter gas ulje i za svaki slučaj indikator curenja napominjem da se količina ulja ne može izmeriti sem ako se ceo sistem ne isprazni pa potom stavi novi freon i ulje u propisanoj meri .
Poželjno je klimu bar nedeljno paliti na 10 min preko cele godine ali zimi iključite grejanje tj potenciometar stavite na središnji nivo između toplog i hladnog .
Pre uključivanja klime leti prvo izluftirajte vruć vazduh iz kabine potom iz ventilacionih cevi pa tek onda uljučite rad klime kako na iparivaču nebi dolazilo do velike kondezacije kada ste koristili klimu isključite je na oko 1 km pre zaustavljanja i pustite cirkulaciju vazduha na najače da bi se isparivač osušio i bakterije uništile.
Razlika u temperaturi ne treba da bude viša od 8 stepeni optimalno 5stepeni .tj min 20 maks 26
I za kraj jedan savet NIKADA nemojte paliti klimu kada idete u režimu visokih obrtaja i kadase krećete velikom brzinom jel je to veliki udarac na samu remenicu tj lager klime najbolje klimu paliti na semaforu kad ste u leru
a prehodno uradlili sve gore navedeno. https://2img.net/r/ihimizer/i/1795402150429e32c1b11f2.jpg/
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 341
Godina : 53
Datum upisa : 20.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Ned 27 Mar 2011, 19:19

sprejevi koi se koriste za čišćenje protokometra i ostale elektronike su :
wurth- kontakt sw- sprej za odmašćivanje el kontakata
kontakt ol- sprej za čišćenje naslaga oksida
kontakt os- sprej za elektro kontakata od oksidacije
kontakt sl- zaštitni lak providni
sprej ol je je za protokometar najbolji čisti naslage oksida sulfida smole ulja i prašine ne oštećuje plastiku trenutno uklanja pucketanje na kontaktima,
ne sadrži halogene.http://img822.imageshack.us/i/a2002200010.pdf/
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Ned 27 Mar 2011, 19:27

Preporuka za stila letnje gume Tigar hitris dobre su kako cenovno tako i koficijentom nosivosti pogotovo preporuka za sw jel kod nih je važniji indeks nosivosti nego brzine .
Dobar sajt o gumama i topla preporuka/www.4gume.com
Polovne gudjear ili mišlen mada kod gudjeara obratiti više pažnju na središnji deo gume koi se troši više .
Kontrolišite pritisak u gumama često merači lažu pa pumpajte umesto 2.2 -2.3
tako će te biti sigurniji i obavezno sa što hladnijim gumama .
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od magnum Ned 27 Mar 2011, 20:04

Hvala lepo, Mirko, nemam Stila ali sam ipak pročitao savete u vezi klime.Mislim da su univerzalni! Veselje
magnum
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4208
Godina : 68
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od to je to Ned 27 Mar 2011, 20:27

mirko ::Dobra kombinacija prednjih diskova za stila jtd 115ks su
meteli diskovi i valeo pločice
Sa ovim se ne bi slozio, upravo ovu kombinaciju sam stavio napred prosle godine i nikad vise, valeo plocice koje prodaje Kit komers su dno dna a u kombinaciji sa ovim mateli diskovima auto mi je zvucao kao zglobni autobus kad staje u stanicu.

mirko ::
Izbegavajte lpr pločice za napred cvile i ako se stavi termo pasta protiv cvilenja.
E ovo sam stavio pre 10 dana ima Mirko pravo cvile ali cvile i ostale marke stim da su ove duplo jeftinije.
U istom servisu imate odlične krajeve spona, ramena, stabilizatore koje radi majstor iz Kragujevca remontovane.
Ovo je sve istina, samo koliko para.
to je to
to je to
Admin
Admin

Broj poruka : 3143
Datum upisa : 03.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zokenzi Ned 27 Mar 2011, 21:34

Metelli i Valeo su dno dna! Svi kukaju na tu kombinaciju, trebalo bi zabraniti njihovu prodaju ;;qwu:
Zokenzi
Zokenzi
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2652
Datum upisa : 31.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od magnum Pon 28 Mar 2011, 19:38

Sale,svrati do mene da ti dam bakarnu mast za pločice!Oteo sam malko iz Toyote! ;fper;
magnum
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alhemicar Uto 29 Mar 2011, 00:20

Uzmite Nipon ako ima za Fiata i skripa nestaje..... ;wopy;
Alhemicar
Alhemicar
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1017
Godina : 43
Datum upisa : 25.10.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blackshadow Sre 30 Mar 2011, 08:56

Blackshadow ::Pa ne moze Valeo od 2,5 hiljade din da rade ...
Blackshadow
Blackshadow
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 805
Datum upisa : 20.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

FIAT - Page 9 Empty Da se i ja ponovim

Počalji od Zokenzi Sre 30 Mar 2011, 19:15

Zokenzi ::Lik je stavio na Lybru Valeo pločice i poslušajte samo taj zvuk:

Zokenzi
Zokenzi
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od angelina Sre 30 Mar 2011, 23:31

Zokenzi ::Lik je stavio na Lybru Valeo pločice i poslušajte samo taj zvuk
Da nisu manje, pa dok se ne razgaze .... Smile !!
angelina
angelina
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1203
Godina : 50
Datum upisa : 30.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od magnum Čet 31 Mar 2011, 22:17

Pitanje za koleze, stručnjake za FIATa.Radi se o Marei , 1,9 TD 97'. Drugar moj ima problema ujutru kad ga pali.Na prvom paljenju izbacuje oblak dima.Nije baš crn, ali je veliki!Kasnije u toku dana je sve normalno.Da li je u pitanju velika količina goriva koju pumpa sakupi pa izbaci ili....?
Bilo bi lepo da neko od vas ko ima iskustva sa tim malo prokomentariše.Da li možda pumpa treba da se reguliše, ( automatski saug) ili je nešto interesantnije.
Takođe bi bilo lepo i da preporučite neki servis ili Bošistu,koji se bavi tim problemima a neće da kolje!
Siguran sam , kao i uvek da ćemo zajednički naći rešenje!
Hvala lepo! nisam odavde
magnum
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alhemicar Čet 31 Mar 2011, 23:12

U pitanju je verovatno Lucas sistem za ubrizgavanje(DPCN) koji ima elektronsku regulaciju ugla predubrizgavanja(paljenja) i koji je vrlo kvarljiv...Neka prvo to proveri....Taj deo je negde oko 7000 dinara(otprilike)...Pazi kada sam uklonio problem iz prvog posta na zadatu temu.... pkl pkl pkl mrdss
Alhemicar
Alhemicar
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Sub 02 Apr 2011, 01:23

Danas idem ulicom iza kolege auto čadi stanemo na semaforu pitam ga jel sipa euro dizel ili d2 a on se nasmeja jel čadi,
reko ubija.
E to ti je od d2 skinuo sam katalizator skroz mi se zapušio ,sad ga ovako vozam brate nemam para za leba akamoli euro dizel.
Upali se žuto pa zeleno on na jednu ja na drugu stranu .
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Sub 02 Apr 2011, 01:50

Što se tiče pločica i diskova stavar je u seriji i iz kojeg pogona tj zemlje dolazi
nije svaki put isto i koja je klasa .
Drugar mi radi u prodavnici pa mi je to rekao a ja možda skočim do sajma da vidim ko šta uvozi od delova a i u delti na Novom Beogradu imate u prodavnici krupnijeg prodavca dečko je prošao kroz razne prodavnice lepo smo se ispričali i on jako dobro poznaje ovu tematiku oko delova .
Verujem da ću ove godine skočiti ponovo do Italije pa ću si priuštiti da obiđem fijat i njihovu prodavnicu u Milanu .Mada Kragujevačke remont spone stabilizatore viljuške nebi menjao .
Moji prednji diskovi su prikraju lpr pločice cvile
Stare su bile bošove kao i diskovi sa lpr prešao 40000.km ima još mesa za 20000-30000km.
https://2img.net/r/ihimizer/i/caliper1m.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc02533x.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/sematika300x225.jpg/
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Sub 02 Apr 2011, 01:54

Preporuka za kolegu servis TIM miki Vidikovac OKRETNICA 23 53 BUS.
Priključiće ga i na komp pa može da se vidi da nije nešto drugo uglavnom servis za preporuku.
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Sub 02 Apr 2011, 02:07

Dok sam vozio floridu pločice sam uzimao u Oblakovskoj kod zgrade steka pa do nje jedna stara zgrada tu je tip radio i lamele korpe odneseš svoje dobiješ njegove otprilike 30% jeftinije od ap sporta u ono vreme .
Ja sam kod njega radio ojačanu korpu lepeze su u pitanju i bio sam prezadovoljan našalio sam se sa njim kad sam na korpi koja je izgledala kao nova video jugo utisnuti i ruen oštampan znak pa mu reko samo još da imaš i ruen kutiju !
Tip me odvede u drugu prostoriju a ono naštampano i naslagano oko tristotinjak kutija .
Šta reći hvala njemu korpa je odlično služila posle sam te iste kutije viđao po prodavnicama za veće pare i to kod nas znači ko zna zna ko ........
https://2img.net/r/ihimizer/i/31072007835kv2.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/31072007834yb9.jpg/
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Pon 04 Apr 2011, 20:53

Danas mi kaže kolega da mogu svoje zimske gume sa čeličnim felnama od 15 coli da menjam za aluminijumske felne 16 coli sa gumama( mislim zimskim) , pitam ko to nudi kažemi .
Kolega ne može da plaća nove gume 16 coli skupemu.
OK stanem ja da se saberem 4 čelične felme su oko 80e
4 alu felne 200e sad gume nisu toliko ni bitne uzmimo da su iste ko je tu lud.
Caka je u koštanju gume i u našoj zaradi na razlici za winteru 15 u 16coli po
gumi kupac plaća oko 3200 više tj za toliko je skuplja 16 colna od 15 colne .
To sve govori kako nam ide .
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od as Uto 05 Apr 2011, 10:10

To sve govori kako nam ide .
Šta nam ide sem poreskog zaduženja, rate kredita, režijskih računa, ????? ;;qwu:

as
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 302
Datum upisa : 24.04.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od magnum Uto 05 Apr 2011, 19:55

U sretna vremena nosio sam leti Alufelne 16 coli sa letnjim , i Alufelne 15 coli za zimske gume.
Moglo se! bravo

A sad prodajem te letnje Alu 16 sa sve dobrim gumama.
Mora se place
magnum
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Uto 12 Apr 2011, 19:24

Do kraja aprila popust od 30% na originalne delove i ruke u auto servisu
Bogunović i Auto kući Voždovac
ruke za promenu pločica na stilu 860 din sa porezom ako menjate diskove i pločice
1460 din sa porezom
Besplatan pregled fiat vozila za subotu 16.04.2011g.
Od 9-18h zakazati na telefon
info : 2466324
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Uto 12 Apr 2011, 19:25

Oktan - programom za praćenje potrošnje goriva
Na našim putevima još uvek ima dosta starijih vozila koja u sebi nemaju ugrađeni putni računar, tako da jedan ovakav program može u mnogome da olakša praćenje potrošnje njihovim vlasnicima. Ono što je potrebno da uradite nakon što sipate gorivo jeste da u program unesete količinu goriva koju ste sipali i stanje na kilometar satu, i OKTAN će uraditi sve ostalo.

Osnovne karakteristike ovog programa su:

- Jednostavan je za korišćenje - većina parametara je podesivo, tako da ćete brzo i jednostavno početi da koristite opcije koje softver nudi.
- Praćenje potrošnje goriva - praćenje je moguće na osnovu dva parametra, pređene kilometraže i određenog vremenskog perioda (recimo za mesec dana). Grafički prikaz omogućava jasno uočavanje trendova i nepravilnosti i olakšava brz pregled.
- Praćenje troškova - nakon što definišete cenu goriva, lako ćete pratiti koliko ste novca utrošili za određeno vreme. Drugi grafik (donji) će prikazivati ove podatke.
- Podrška za više vozila - ukoliko imate više vozila, razlićitog tipa (automobil, motor, traktor...) ovde možete pratiti potrošnju goriva i izdatke za svaki pojedinačno. OKTAN vam omogućava da kreirate "profile" za sve svoje ljubimce i držite ih na oku.
- Sumirani podaci - od trenutka kada počnete sa praćenjem, program će sabrati sve pređene kilometre i sve vaše troškove za gorivo i prikazivaće ih u posebnom odeljku. Ponekad ove cifre mogu da deluju zastrašujuće, ali su svakako korisna informacija za svakog vozača.

Pošto je nastao na osnovu ličnih potreba, a softver distribuira besplatno. Svi zainteresovani mogu preuzeti OKTAN na sledećoj adresi: www.malopero.com/oktan/.
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Uto 12 Apr 2011, 19:27

„Lažni“ signal air bag-a u Fiatu Stilu
Mnoge vozače Fiatovog automobila Stilo može da zbuni, ali i dezinformiše upozorenje na instrument tabli koje signalizira navodnu neispravnost vazdušnog jastuka (air bag) na suvozačevoj strani. U beogradskoj Auto Elektronici, na temelju bogatog iskustva, tvrde da je, skoro bez izuzetka, kvar bezazleniji nego što to pokazuju lampica u sredini table s instrumentima i upozoravajući tekst na bord kompjuteru: er beg je, zapravo, sasvim ispravan! Lampica se pali jer se pokvario "sic" kontakt - senzor težine, koji je ugrađen u sedište suvozača. Senzor u obliku folije se menja, ali se sve ponavlja posle nekog vremena.
Stručnjaci Auto Elektronike, međutim, trajno rešavaju ovaj problem ugradnjom takozvanog simulatora folije. Što je još važnije, kompletna intervencija je duplo jeftinija u odnosu na uobičajenu cenu.
Podsećamo da Auto Elektronika ima provereni «lek» i za problem s kojim se muče vlasnici Fiata Punto druge i treće generacije (kod nas se sada zove Punto Classic), opremljenog benzinskim motorom od 1,2 litra sa osam ventila – prestankom rada dva cilindra. To je serijski problem na ovim automobilima, a uzročnik je kvar kompjutera. S obzirom na to da radom ovih motora upravljaju takozvani hibridni, mali kompjuteri, ustaljeno je mišljenje da se on ne popravlja već menja. Međutim, u Auto Elektronici za samo nekoliko sati postojeći kompjuter dovode u ispravno stanje, a pritom popravka košta petostruko manje od novog kompjutera.
Servis Auto Elektronike se nalazi na Novom Beogradu, Tošin bunar 188 (lokal 3), a telefoni za informacije su 011/319-18-73, 063/33-22-34.
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od popers Sub 16 Apr 2011, 16:01

Imam Stila MTJ karavan 2005god. i svremena na vreme pali mi se lampica CHECK ENGINE!Jedan dan je upaljena pa onda par dana neradi pa opet tako! Ni sa upaljenom ni sa ugasenom lampicom neprimecuje razliku,auto dobro vuce i ponasa se sasvim ok u obe varijante!Da li mozda znate sta bi to moglo da bude?
popers
popers
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 145
Datum upisa : 09.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od miamilojevic Sub 16 Apr 2011, 21:17

Skini kleme sa akumulatora na par minuta,vrati,pa upali auto,nestace lampica

miamilojevic
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 974
Datum upisa : 02.10.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od popers Sub 16 Apr 2011, 21:51

Radio sam i to!To pomaze u trenutku ali se posle nekog vremena lampica ponovo upali i isto tako misteriozno ugasi!
popers
popers
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od struja Ned 17 Apr 2011, 17:48

Uopste ne mora da bude (sto svetli) do neke greske,moze jednostavno da dobija signal preko nekog loseg spoja?
Ako te mnogo nervira,hoces da ti izvucem prekidac i da ide lampica preko njega.Kad hoces da vidis CHECK stanje prebacis u ON,a za sve ostalo vreme u statusu je OFF.
Ovakav sistem se radi kada vozaca nervira upaljena lampica za airbeg.
A zasto ona svetli?
Svima je opste poznato da se suvozacev jastuk moze iskljuciti na prekidac usled mnogih razloga.Jedan od logicnih i obaveznih je kada se prevozi dete u nosiljci na prednjem sedistu.
Ali ovo nije i jedini slucaj zabelezen kod naseg naroda...
Mnogi se recimo voze, vecinu vremena sami u autu,drugi opet pa brinu samo za sebe a za stranke,kako im bude!
O cemu se zapravo radi i gde je caka cele price?
U velikom broju slucajeva,suvozacev jastuk se nalazi integrisan u kokpitu (instrument tabli).Prilikom sudara, kada dolazi do aktiviranja, izlecu svi ispravni i aktivirani jastuci.Cepa se unutrasnjost volana kao i deo kokpita suvozaca.Volan se nekako i da zakrpiti,obloziti kozom i dovesti u red.Ali kokpit jako tesko gotovo nikako bez kompletne zamene.Zamena je skupa,a pocepano jako ruzno izgleda.
Resenje je u zakljucavanju da se bespotrebno ne otvara.Ali tada ostaje signalna lampica koja svetli na tabli i upozorava na stanje prekidaca.Mnogima smeta i nervira ih (a inace su ovako smireni po prirodi) i hoce da je se rese,a ne zele da se potpuno izvadi.
Resenje je u jednom malom prekidacu,ispod table koji resava problem.
struja
struja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2103

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od magnum Ned 17 Apr 2011, 18:53

Bre,bre, žičani , ovo je za dva piva, al' ladna!
Svaka čast! Veselje
magnum
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Pon 18 Apr 2011, 21:08

To što ti se pali lampica za motor znači da se pojavljuje greška vezana za neki od senzora koi kontrolišu rad istog, a što ti se povremeno ugasi znači da se greška pojavila usled nekog spoljnog faktora;kišovit dan prošao bržre kroz baru prao motor
gurao pušku na omv-u kod prednje maske , nemaš plastiku ispod , pad napona slab akumulator , e ta greška na kompu treba da se resetuje i biće ok ili će na dijagnostici pokazati dali je kontakt u lošem stanju nekog od senzora .
Dosta sam stila video na taksiju ali i ljudi koji svašta rade ne bili što jeftinije prošli.
http://img857.imageshack.us/i/pgsi0081srweb.pdf/
http://img846.imageshack.us/i/stilo19djtd192a1tp.pdf/
https://2img.net/r/ihimizer/i/eluredajiveze.jpg/
FIAT - Page 9 Czfiatstilosamurai

mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od popers Uto 19 Apr 2011, 00:42

Hvala na odgovorima! Smile
Koliko sam shvatio to i nije neki problem!Ali,dali iz toga moze da proistekne neki problem jer nemam bas ,,vremena,, da idem kod majstora? nisam odavde
popers
popers
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Čet 21 Apr 2011, 18:59

nikad se ne zna čovek kašljuca prođe a nekad bronhitis
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Čet 21 Apr 2011, 19:04

Evo za one koi vole da majstorišu zadnji silen blokovi zamena sveže od engleza
http://www.fiatforum.com/stilo-guides/269439-diy-stilo-rear-bush-replacement.html
Samo da napomenem nije lako ali ni nemoguće.
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Čet 21 Apr 2011, 19:15

O vo je jedan od ventila over bost koi se nalazi između hladnjaka i i nterkulera koi nikako nebi smeo da se kvasi a ko nema šus pleh često ima probleme sa njim posle kiše i pranja lampica koja se pali jeste engin faul žute boje kod jtd-a postoi mogućnost da se namontira na kućište filtera iznad protokometra
https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00992w.jpg/
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Čet 21 Apr 2011, 19:22

A ovde imate sve o tom famoznom konektoru vazdušnog jastuka ispod sedišta
http://www.fiatforum.com/stilo-guides/72482-airbag-failure-warnings.html

a ovako izgleda senzor sedištaFIAT - Page 9 Sensor201

mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Ned 24 Apr 2011, 19:50

Evo jedan zanimljiv sajt ko želi malo da radi na izgledu svoga auta dati su detaljni nacrti karoserija vozila čak i po godinama može biti korisno za ljude koi hoće da farbaju auto pa da vide kako će ispasti kombinacija
http://carblueprints.narod.ru/alfa_romeo.htm
FIAT - Page 9 Fiatstilomultiwagon2005

mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nesko Pon 25 Apr 2011, 19:16

kolege da li neko zna postoji li obican zamajac za stila?hvala

nesko
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 17
Datum upisa : 08.10.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alhemicar Pon 25 Apr 2011, 22:56

A sta ce ti obican ako ga fabrika nije stavila?
Alhemicar
Alhemicar
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zokenzi Uto 26 Apr 2011, 19:14

I ja se pitam nisam odavde
Zokenzi
Zokenzi
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noddy Uto 26 Apr 2011, 21:03

nesko ::kolege da li neko zna postoji li obican zamajac za stila?hvala

od običnog turbo-dizela 1.9, ranije išao u bravo, bravu, mareu i sl. do 98'...
e, i remont negde na avalcu 100e, daju i garanciju, mogu da pitam za tel. ako hoćeš.

noddy
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 173

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Pet 29 Apr 2011, 14:46

Kolega iz žutog taxia stavio na Mareu obični umesto plivajućeg nema nikakvih problema prošlo je oko godinu dana .
https://2img.net/r/ihimizer/i/05062007358ua6.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/zamajac3.jpg/
FIAT - Page 9 Zms35.th

mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od magnum Pet 29 Apr 2011, 18:19

Bravo,Neško, pametno.Ipak neko nešto misli na ovom forumu! bravo
magnum
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mirko Pet 29 Apr 2011, 20:37

Mnogi se žale na dugmiće od podizača stakla da su im lepljivi .
Fabrički oni su prevučeni filmom silikona nakon duže upotrebe izlaganju suncu i pranju sa jačim hemikalijama aksel aceton oni postaju lepljivi i ispucali kada se skine film izgledaju kao novi.
Postoje dva načina da to sredite sa tvrdim voskom da ih ispolirate ili ovaj
FIAT - Page 9 Tus1b.th

FIAT - Page 9 Tus2u.th

FIAT - Page 9 Tus3.th

FIAT - Page 9 Tus4.th
Topla voda i malo domaćeg sapuna.

Potom ispolirati sa voskom ili isprskati neki bolji silikon
mirko
mirko
Forum početnik
Forum početnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alhemicar Pet 29 Apr 2011, 23:37

magnum ::Bravo,Neško, pametno.Ipak neko nešto misli na ovom forumu! bravo

Da izvrsi konverziju plivajuceg zamajca sa obicnim ako moze da se montira sa odgovarujucim kvacilom i teraj...

Sta se desava: Motor ce akseleraciono biti opterecen vise, pocevsi od radilice gde ce velika masa da prenese umirenje sa jedne strane na drugu. Radilica ce da se zamara vise i greje, ublazivac momenta na remenici na radilici nece vise biti u harmoniji sa celim sklopom jer ce visak vibracija da zavrsi na drugom kraju.
Alternator, kaisevi, bregaste , dakle sve ce da trpi vise, tj imace skracen vek.
Nadam se da su ovo dovoljni argumenti da se manes konverzije jer nije samo zamajac koji je u igri, dakle ne drvo vec suma.
Racunaj i na mogucnosti da ako ti se zalomi izbor mase da radilica moze da udje u rezonanciju u neki obrtajima i onda imas ozbiljan problem. Post preuzet sa cbc foruma,autor Boost

E sada ti razmisli sta ti je raditi....Ima jedna poslovica:"Ko ne plati na mostu,plati na cupriji"
Alhemicar
Alhemicar
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od to je to Sub 30 Apr 2011, 00:01

Post preuzet sa cbc foruma,autor Boost

Posto je ovo napisao Boost trebalo bi da se shvati ozbiljno.
to je to
to je to
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od magnum Sub 30 Apr 2011, 10:35

mirko ::Kolega iz žutog taxia stavio na Mareu obični umesto plivajućeg nema nikakvih problema prošlo je oko godinu dana .
https://2img.net/r/ihimizer/i/05062007358ua6.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/zamajac3.jpg/
FIAT - Page 9 Zms35.th

Ako koza laže,,,, mrdss
P.S. Godinu dana na taksiju , u Beogradu , šta još treba !? A da ne spominjem 700 evrića , ili koliko već,,,a gde su ostali delovi , osim zamajca...........
magnum
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alhemicar Sub 30 Apr 2011, 13:10

to je to ::

Veruj mi da bi trebalo....Mozes i da skoknes tamo i pogledas o kome se radi...
Alhemicar
Alhemicar
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alhemicar Sub 30 Apr 2011, 13:26

Godinu dana na taksiju , u Beogradu , šta još treba !? A da ne spominjem 700 evrića , ili koliko već,,,a gde su ostali delovi , osim zamajca...........

52.000 din komplet u Ap-sportu i zamajac i set kvacila...to je daleko od 700 e ili koliko vec koji se spominje....Nije malo ali kada se radi neka bar bude kako treba.
Alhemicar
Alhemicar
Forum manijak
Forum manijak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od to je to Sub 30 Apr 2011, 17:50

Alhemicar ::
to je to ::

Veruj mi da bi trebalo....Mozes i da skoknes tamo i pogledas o kome se radi...

Hemijo zato sam i napisao da treba da se veruje Boost-u, je sam pratio njegova pisanja i ponesto znam o njemu. U decembru sam menjao ceo set za zamajcem i novim druk lezajem plus ryke kod lakija u zarkovu sve ukupno 51500 rsd. delovi iz AP sporta.
to je to
to je to
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nesko Sub 30 Apr 2011, 19:36

zahvaljujem vam se kolege ipak cu sve novo da stavim u kit komercu zamajac 24800+17000 set kvacila

nesko
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 17
Datum upisa : 08.10.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od to je to Sub 30 Apr 2011, 20:17

nesko ::zahvaljujem vam se kolege ipak cu sve novo da stavim u kit komercu zamajac 24800+17000 set kvacila

Da ALI na sve to sto kupis u Kit komercu neces dobiti garanciju,u servisu LAKI ako uzme delove is AP sporta gde ti sve to kosta 1000 skuplje dobijes garanciju i sto je najbolje dobijas garanciju na ruke majstora, ako sam doneses delove i posle nesto ne bude uredu recimo sa korpom ili propisa novi druk lezaj jer je hidraulican ruke ces morati ponovo da platis majstoru. Za 1000 dinara skuplje delova je poprilicna razlika.
to je to
to je to
Admin
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole