Novi zakon o bezbednosti u saobracaju
+23
boki705
nesko
brat saja
mrgud
halotaxi bor
Panco
angelina
Blackshadow
trg
noddy
maniac
struja
VENELUME
Alhemicar
magnum
Zokenzi
Slave
ozalosceni
to je to
taxi -ja
total_evil
ramplinstinski
jerotije318
27 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Dali ste se prilagodili sa opremom
A sastanak 29-tog?
Momci,
Daj da radimo nešto, nemojte da ne dodjete na sastanak 29-tog.Da ne bude jaki na rečima, teorijama još više, a kada treba da se radi imamo neka posla...
Zaista mislim da vreme ističe, da taksi-preduzetnik mora da krene sa reči na dela, da shvatimo da nismo sami i da zajedno možemo da zaštitimo naš interes.Predlozi iz podneska su početak i kada njih završimo, ostalo će samo da ide.
Može da se napravi skroz zdrava priča, zato ajde da se bavimo ozbiljnim temama a ne teorijama, pomozite nam da izguramo naš zajednički interes.Pričajte sa kolegama i dodjite na sastanak.
pozdrav,
Vlado
Daj da radimo nešto, nemojte da ne dodjete na sastanak 29-tog.Da ne bude jaki na rečima, teorijama još više, a kada treba da se radi imamo neka posla...
Zaista mislim da vreme ističe, da taksi-preduzetnik mora da krene sa reči na dela, da shvatimo da nismo sami i da zajedno možemo da zaštitimo naš interes.Predlozi iz podneska su početak i kada njih završimo, ostalo će samo da ide.
Može da se napravi skroz zdrava priča, zato ajde da se bavimo ozbiljnim temama a ne teorijama, pomozite nam da izguramo naš zajednički interes.Pričajte sa kolegama i dodjite na sastanak.
pozdrav,
Vlado
trg- Napredni član
- Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009
Re: Novi zakon o bezbednosti u saobracaju
Da li smo od 10.12.2009. godine, kada stupi novi zakon na snagu, u obavezi da imamo u vozilu potvrdu o izvršenom lekarskom pregledu za profesionalne vozače i koliko ista važi? Hvala unapred na odgovorima!!!
Zokenzi- Forum manijak
- Broj poruka : 2652
Datum upisa : 31.01.2009
Obavezni, kao sto smo i dosad bili!!! Potvrda - lekarsko uverenje se izdaje na period od 3 god i kazne po novom zakonu za nemanje istog su nenormalne, do milion din...kolko se secam, u DZ Vozdovac je kostalo oko 7-7,5 hiljada.. >plach>Zokenzi ::Da li smo od 10.12.2009. godine, kada stupi novi zakon na snagu, u obavezi da imamo u vozilu potvrdu o izvršenom lekarskom pregledu za profesionalne vozače i koliko ista važi? Hvala unapred na odgovorima!!!
Blackshadow- Napredni član
- Broj poruka : 805
Datum upisa : 20.11.2008
Za lekarsko probati u železničkom DZ ili kako se već zove u Savskoj između Pocerca i Višegradske, kol'ko sam čuo oko 5000 je .Blackshadow :: u DZ Vozdovac je kostalo oko 7-7,5 hiljada..
angelina- Forum manijak
- Broj poruka : 1203
Godina : 50
Datum upisa : 30.03.2009
U Vozdovcu je 4.200 din za "C" kategoriju a za "B" je 2.480 din provereno. Ne znam samo dali treba sada do 10-og decembra da vadimo nova lekarska uverenja s obzirom da su nam ona trebala kada smo produzavali vozacku dozvolu i dali treba da vadimo za B ili C kategoriju s obzirom da je za taksi prevoz sada potrebna samo B kategorija ?
Nocas su citali preko mreze da nam je izmedju ostalog sto treba i lekarsko potrebno i da su kazne milion dinara ko ga nema. Mislim da bi trebalo da se regulise mnogo stvari sa taksi stanicama jer sa mnogih moras da napravis prekrsaj ako ides na adresu. Takodje, mi taksisti smo trebali da pisemo neku peticiju da nam se odobri da se ne vezujemo u gradu zbog licne bezbednosti, bar u okvirima tj granicama gde pocinje treca tarifa
Nocas su citali preko mreze da nam je izmedju ostalog sto treba i lekarsko potrebno i da su kazne milion dinara ko ga nema. Mislim da bi trebalo da se regulise mnogo stvari sa taksi stanicama jer sa mnogih moras da napravis prekrsaj ako ides na adresu. Takodje, mi taksisti smo trebali da pisemo neku peticiju da nam se odobri da se ne vezujemo u gradu zbog licne bezbednosti, bar u okvirima tj granicama gde pocinje treca tarifa
jerotije318- Forum manijak
- Broj poruka : 3629
Godina : 57
Datum upisa : 09.01.2008
Novi zakon o bezbednosti u saobracaju
Detaljno sve o novom zakonu mozete procitati ovde >>>>>
http://www.informisanje.info/wp-content/uploads/2009/06/Zobs%20latinica.pdf
http://www.informisanje.info/wp-content/uploads/2009/06/Zobs%20latinica.pdf
Hvala svima na iscrpnim odgovorima oko lekarskog pregleda!
Druga stvar koja me interesuje da li postoje neke izdržljivije sijalice pošto će ove standardne po novom zakonu da izdrže 3-4 meseca, pa u krug. našao sam ovo:
LIGHT@DAY
Nova generacija OSRAM sijalica, za uključena svetla i u toku dana.
Vidite i budite viđeni - vozeći sa uključenim svetlima i u toku dana efikasno smanjujete rizik od saobraćajnih nesreća. Po podacima nemačkom federalnog zavoda za statistiku, u 2001. godini 71.7% svih teških saobraćajnih nesreća se dogodilo preko dana. Ova cifra se može smanjiti upotrebom svetala i preko dana.
To je bio motiv koji je inspirisao OSRAM da razvije specijalne sijalice za upotrebu i preko dana i u toku noći.
LIGHT@DAYTM serija sijalica: Za sve sijalice na vozilu. Dok vozite sa uključenim svetlima u toku dana, pored sijalica prednjeg fara aktivne su i sve ostale sijalice na vozilu (sijalice za signalizaciju, za osvetljenje tablica, komandna tabla...). Iz tog razloga i pomoćne sijalice su obuhvaćene serijom LIGHT@DAYTM , tako da je i njihov radni vek takođe znatno produžen.
Druga stvar koja me interesuje da li postoje neke izdržljivije sijalice pošto će ove standardne po novom zakonu da izdrže 3-4 meseca, pa u krug. našao sam ovo:
LIGHT@DAY
Nova generacija OSRAM sijalica, za uključena svetla i u toku dana.
Vidite i budite viđeni - vozeći sa uključenim svetlima i u toku dana efikasno smanjujete rizik od saobraćajnih nesreća. Po podacima nemačkom federalnog zavoda za statistiku, u 2001. godini 71.7% svih teških saobraćajnih nesreća se dogodilo preko dana. Ova cifra se može smanjiti upotrebom svetala i preko dana.
To je bio motiv koji je inspirisao OSRAM da razvije specijalne sijalice za upotrebu i preko dana i u toku noći.
LIGHT@DAYTM serija sijalica: Za sve sijalice na vozilu. Dok vozite sa uključenim svetlima u toku dana, pored sijalica prednjeg fara aktivne su i sve ostale sijalice na vozilu (sijalice za signalizaciju, za osvetljenje tablica, komandna tabla...). Iz tog razloga i pomoćne sijalice su obuhvaćene serijom LIGHT@DAYTM , tako da je i njihov radni vek takođe znatno produžen.
Zokenzi- Forum manijak
Neke zemlje EU ce ukinuti svetla preko dana jer auto za nijansu vise trosi sa upaljenim farovima. Mozda to nije bitno za po jedan auto ali koliko njih vozi pa se to pomnozi sa 0.3 % koliko je procenjena veca potrosnja pa ti sad vidi koliko je to na mesecnom nivou
A nemojte da zaboravite da je dete do tri godine zabranjano voziti bez specijalnog sedista.
Znaci mame sa decom NEPOZELJNE,osim ako se drugacije dogovorimo!!!!
struja- Forum manijak
- Broj poruka : 2103
Datum upisa : 28.07.2008
U Austriji ne moraš da pališ svetla preko dana,u pravu si Jero!
magnum- Forum manijak
- Broj poruka : 4208
Godina : 68
Мислим да би било логичније да маме набаве та седишта него да их ми возимо по колима.struja ::A nemojte da zaboravite da je dete do tri godine zabranjano voziti bez specijalnog sedista.
Slave- Napredni član
- Broj poruka : 819
Godina : 52
Datum upisa : 27.12.2008
Evo,ja se javljam da svaku mamu vozam u krilu,uredno uvezanu mojim kaišem!
magnum- Forum manijak
- Broj poruka : 4208
Godina : 68
Ал` би ти било лоше...
Poslednji izmenio Slave385 dana Ned 29 Nov 2009, 20:42, izmenjeno ukupno 1 puta
Slave- Napredni član
Ukinule su i Austrija i Grčka,a još neke zemlje su najavile ukidanje vožnje danju sa upaljenim svetlima (već smo pisali o tome OVDE i o sedištima za decu), ali mi Srbi moramo da budemu uvek izuzetak, ali u negativnom smislu. Nećemo biti u obavezi da vozimo decu, ako stranke ne ponesu sa sobom sedišta za decu, tako je barem u Nemačkoj! A za mame u krilu biće pune ruke posla >d>
Zokenzi- Forum manijak
Panco- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 103
Godina : 58
cena takvog jednog sedista za decu je od 12000 dinara pa navise, koja sve mama si moze to priustiti?
halotaxi bor- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 60
Godina : 53
Datum upisa : 25.10.2009
kada zovu,morace da naglase da im je potrebno vozilo sa sedistem za dete.
I javlja se kolega koji ispunjava uslov..tako je bar u Nemackoj.
I javlja se kolega koji ispunjava uslov..tako je bar u Nemackoj.
maniac- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 51
Datum upisa : 22.02.2008
Pa da onda ulazemo i u sedista za decu... da promenim ime firme u recimo "bambitaxi"
halotaxi bor- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 60
Godina : 53
Datum upisa : 25.10.2009
Немамо пара ни за много битније ствари...
Slave- Napredni član
Zokenzi- Forum manijak
Два пута годишње на технички... Па ми ако под хитно не укинемо попуст пукли смо само тако...
Slave- Napredni član
Takvo jedno sediste ima da se kupi vec od 4000 din.
Kupis i stavis u gepek.Kome treba ti ga rentiras i naplacujes kao poseban zahtev stranke.Cena po dogovoru izmedju vas.
Kupis i stavis u gepek.Kome treba ti ga rentiras i naplacujes kao poseban zahtev stranke.Cena po dogovoru izmedju vas.
struja- Forum manijak
I to će vlasnici RF da nam zabrane da naplaćujemo, kao i sve ostalo!!!struja ::Takvo jedno sediste ima da se kupi vec od 4000 din.
Pa mi smo i ovako išli dva puta godišnje na tehnički!Slave385 ::Два пута годишње на технички... Па ми ако под хитно не укинемо попуст пукли смо само тако...
Zokenzi- Forum manijak
Takvo jedno sediste ima da se kupi vec od 4000 din.
Samo da znate kazna za takav prekrsaj je 5000 dindzi,ali nije to sve.Posto vozite maloletno dete u kolima za svaki prekrsaj cete biti duplo kaznjeni.Razlog je taj da svojim postupkom dajete los primer buducim narastajima.
A sto se tice vezivanja,ono je obavezno i na zadnjem sedistu,kazna po glavi je 5000 napred,i 3000 pozadi (tako sam bar procitao u SAT-u).
Samo da znate kazna za takav prekrsaj je 5000 dindzi,ali nije to sve.Posto vozite maloletno dete u kolima za svaki prekrsaj cete biti duplo kaznjeni.Razlog je taj da svojim postupkom dajete los primer buducim narastajima.
A sto se tice vezivanja,ono je obavezno i na zadnjem sedistu,kazna po glavi je 5000 napred,i 3000 pozadi (tako sam bar procitao u SAT-u).
struja- Forum manijak
Ма јесмо, али је шестомесечни коштао око 600 дин а сада...
Slave- Napredni član
Sada će šestomesečni biti 1.600 RSD, a tehnički za registraciju 3.200 RSD!!!
Zokenzi- Forum manijak
Evo resenja za kamere..
http://www.banoggle.com/products/ontrack/photo-blur.aspx?source=googlebase
Polarizaciona folija za reg. tablice >hehe>
http://www.banoggle.com/products/ontrack/photo-blur.aspx?source=googlebase
Polarizaciona folija za reg. tablice >hehe>
Gde to ima kod nas da se nabavi ?
Zasto da krijemo tablice za 20$ kad ce da nas nadju po tabli sa krova ili bar-cod-a sa nalepnice. Totalna kontrola. Vise ne smem da kopam nos na semaforu, cu izadjem na TV.
mrgud- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 185
Godina : 58
Datum upisa : 02.05.2008
mrgud ::Zasto da krijemo tablice za 20$ kad ce da nas nadju po tabli sa krova ili bar-cod-a sa nalepnice. Totalna kontrola. Vise ne smem da kopam nos na semaforu, cu izadjem na TV.
Pa stavi foliju i na tablu >d>
I na nos >d>
Moze folija na nos?Blackshadow ::mrgud ::Zasto da krijemo tablice za 20$ kad ce da nas nadju po tabli sa krova ili bar-cod-a sa nalepnice. Totalna kontrola. Vise ne smem da kopam nos na semaforu, cu izadjem na TV.
Pa stavi foliju i na tablu >d>
brat saja- Napredni član
- Broj poruka : 614
Godina : 51
Datum upisa : 01.08.2008
Moze, naravno...
Da li neko zna koliko kosta lekarsko uverenje za nas,ja sam cuo 7000 din. i da moramo da nosimo sa sobom u autu.
nesko- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 17
Godina : 50
Datum upisa : 08.10.2009
4700 klinika Ristic u Cvijicevoj, 5700 Dzorda Vasingtona. Tako sam bar cuo od nekih momamka iz Pinka
boki705- Napredni član
- Broj poruka : 717
Datum upisa : 10.07.2009
Tako je mora da se nosi u kolima, a cene su do 6.000 RSD i važi 3 godine (pod uslovom da je sve u redu)!
Zokenzi- Forum manijak
To je i do sad trebalo, samo sto nam niko nije trazio! U drzavnim dom. zdravlja je 4100 din, a u privatnim 4700! Ide se ujutru zato sto se vadi krv i zna da potraje! Kazna je ogromna, zato treba sto pre izvaditi lekarsko!
Moravac- Napredni član
- Broj poruka : 794
Datum upisa : 02.02.2009
Сад` ће да нам траже и од птице млеко...
Slave- Napredni član
A drasticno poskupljuje i osiguranje, tj. komplet registracija vozila! Tehnicki pregled ide na min. 3000 din. pa srecno!
Moravac- Napredni član
Ма све иде, само попуст остаје
Slave- Napredni član
Te cene su za amatere, a mi smo profesionalci,a cene za profesionalce su za 40% veće!!!!Moravac ::To je i do sad trebalo, samo sto nam niko nije trazio! U drzavnim dom. zdravlja je 4100 din, a u privatnim 4700! Ide se ujutru zato sto se vadi krv i zna da potraje! Kazna je ogromna, zato treba sto pre izvaditi lekarsko!
Zokenzi- Forum manijak
Pa jos i preduzetnici...Zokenzi ::
Te cene su za amatere, a mi smo profesionalci,a cene za profesionalce su za 40% veće!!!!
boki705- Napredni član
- Broj poruka : 717
Datum upisa : 10.07.2009
Nema to veze što smo preduzetnici (ne menja cenu)!!!
Zokenzi- Forum manijak
Nema veze,sve cemo da platimo,niko ne govori o tome da ce i smena da skoci na 100e,zivi bili pa videli,inace lekarsko ce da nam srede doktori za viski i espreso,a sto se sedista za decu tice imate montazno i atestirano,malih dimenzija,extra stvar,ja kupio,1700din,immo outlet centar na spratu,radnja axa
miamilojevic- Napredni član
- Broj poruka : 974
Datum upisa : 02.10.2009
Za lekarsko, raspitati se u Mladenovcu, Smederevu, Rumi i sl. Imam info da je u S. Palanci 2900 din.
pozz
pozz
U zakonu jasno stoji da sedista za decu nisu obavezna u vozilima javnog prevoza! E sad da li smo u tom slucaju i mi javni prevoz? Za lekarsko, stvar je proverena danas sam pitao na vise mesta!
Moravac- Napredni član
Blackshadow ::Za lekarsko, raspitati se u Mladenovcu, Smederevu, Rumi i sl. Imam info da je u S. Palanci 2900 din.
pozz
Daj onda da organizujemo zdravstveno - turisticke ture ...
ramplinstinski- Forum početnik
- Broj poruka : 482
Datum upisa : 17.09.2008
Jesmo Moravac javni prevoz ako te niko jos nije o tome obavestio,znaci ne treba ti sediste.
maradona- Forum manijak
- Broj poruka : 1833
Datum upisa : 17.03.2009
...a do Soluna...
" U Solunu dinar somun-do Soluna 100 somuna!"Blackshadow ::Za lekarsko, raspitati se u Mladenovcu, Smederevu, Rumi i sl. Imam info da je u S. Palanci 2900 din.
pozz
zzmegi- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 164
Datum upisa : 12.03.2009
maradona ::Jesmo Moravac javni prevoz ako te niko jos nije o tome obavestio,znaci ne treba ti sediste.
Znam ja da smo javni prevoz jako dobro, ali znam i da je to vecita dilema kada se skrene negde gde je dozvoljeno samo za JP! Nisam ni prvi ni poslednji koji je imao problema sa policijom i sudijom vezano za JP putnika, zato se i pitam sta smo!
Moravac- Napredni član
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Radna verzija koja bi trebalo da bude aktuelna
» Novi zakon o zastiti korisnika finansijskih usluga
» Novi nacrt Zakona o taxi-ju
» SITAB-ovi predlozi izmena i dopuna zakona u drumskom saobracaju upuceni ministarstvu infrastrukture
» Novi zakon o zastiti korisnika finansijskih usluga
» Novi nacrt Zakona o taxi-ju
» SITAB-ovi predlozi izmena i dopuna zakona u drumskom saobracaju upuceni ministarstvu infrastrukture
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sre 22 Feb 2023, 18:30 od Zokenzi
» B-92
Uto 12 Jan 2021, 23:27 od Zokenzi
» Kragujevac
Čet 24 Sep 2020, 23:06 od Zokenzi
» Subvencija za nabavku novih vozila
Sre 08 Apr 2020, 21:16 od mareska
» Da li je ovaj nekada mnogo dobar i inovativan forum postao mediator ili nesto mnogo gore od toga UPTKS ?
Pet 27 Mar 2020, 21:10 od brat saja
» Komunalna
Sre 26 Feb 2020, 18:02 od struja
» Navijanje
Sub 22 Feb 2020, 11:59 od to je to
» DOKUMENTA ZA OSTVARIVANJE SUBVENCIJA
Ned 26 Jan 2020, 23:08 od to je to
» DOKUMENTA ZA OSTVARIVANJE SUBVENCIJA
Ned 26 Jan 2020, 22:47 od to je to
» TEKST SUBVENCIJE
Ned 26 Jan 2020, 22:23 od to je to
» TOYOTA
Ned 26 Jan 2020, 13:01 od glas savesti
» N1
Sre 15 Jan 2020, 18:09 od crveni taxi sive boje
» Registracija automobila
Sub 11 Jan 2020, 16:40 od struja
» Novi Sad - od 2014 .....
Pet 13 Dec 2019, 15:46 od to je to
» Aleksandar Bjelic vs UPTKS ( 150 minuta tv Prva )
Ned 17 Nov 2019, 14:41 od Naxis 605
» Štrajk taksi vozača
Pet 25 Okt 2019, 00:29 od forisgetnis
» Štrajk taxi vozača
Uto 08 Okt 2019, 17:26 od brat saja
» Broj vožnji na dan
Čet 15 Avg 2019, 16:29 od parmin
» Večernje novosti
Uto 13 Avg 2019, 00:31 od Zokenzi
» Hrvatska
Čet 08 Avg 2019, 19:04 od to je to