Komentar Gospodina Dejana Malog, član Gradskog veća Beograda
+4
Zokenzi
maradona
skembi69
taxi -ja
8 posters
Strana 1 od 1
taxi -ja- Forum manijak
- Broj poruka : 1101
Godina : 58
Datum upisa : 12.03.2008
Re: Komentar Gospodina Dejana Malog, član Gradskog veća Beograda
Napadnite udruzenja i resite problem u jednom danu i sve po zakonu!!!!!!!!!!!!
skembi69- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 76
Godina : 54
Datum upisa : 15.12.2008
katanac na firme koje daju divljacima table da rade i gotova stvar,to je jedino resenje, plus kazna novcana ili zatvorska,jer je to privredni kriminal.Samo kad bi neko jos ovo poslusao!
maradona- Forum manijak
- Broj poruka : 1833
Datum upisa : 17.03.2009
Da država i Grad u postojećem pravnom sistemu nemaju efikasan način borbe protiv nelegalnih taksista potvrđuje i Dejan Mali, član gradskog veća zadužen za saobraćaj.
- Ljudi koji obavljaju tu delatnost vide da mi nemamo snažan mehanizam borbe protiv nelegalnih taksista. Mi čak nemamo ni mehanizam za uređenje legalnog dela taksi prevoza. Dve godine se bavim taksi službom u gradu i moram priznati da teži posao u životu nisam radio. Ipak, mislim da je taksi prevoz u Beogradu znatno bolji nego što je bio pre četiri ili pet godina - rekao je Dejan Mali.
(Blic 08.09.2009.)
- Ljudi koji obavljaju tu delatnost vide da mi nemamo snažan mehanizam borbe protiv nelegalnih taksista. Mi čak nemamo ni mehanizam za uređenje legalnog dela taksi prevoza. Dve godine se bavim taksi službom u gradu i moram priznati da teži posao u životu nisam radio. Ipak, mislim da je taksi prevoz u Beogradu znatno bolji nego što je bio pre četiri ili pet godina - rekao je Dejan Mali.
(Blic 08.09.2009.)
Zokenzi- Forum manijak
- Broj poruka : 2652
Datum upisa : 31.01.2009
Zokenzi sve to je g. Dejan Mali izgovorio i u kamere, ponavljam meni je stvarno zao sto nije vise ljudi bilo sa foruma na konferenciji jer bi imalo retku priliku da porazgovara sa skoro svim ucesnicima konferencije.
Ja sam imao mogucnost da porazgovaram sa Dejanom Malim nekoliko minuta nasamo i stekao sam utisak da covek ima ogromnu zelju da resi ovu nasu muku ali .......
Ja sam imao mogucnost da porazgovaram sa Dejanom Malim nekoliko minuta nasamo i stekao sam utisak da covek ima ogromnu zelju da resi ovu nasu muku ali .......
to je to- Admin
- Broj poruka : 3143
Godina : 53
Datum upisa : 03.01.2008
I meni je žao Našu muku moramo SVI zajedno da rešimo, a to što on ima ogromnu želju to nam samo ide u korist, ali.....
Zokenzi- Forum manijak
КРИВИЧНИ ЗАКОНИК
Неовлашћено бављење одређеном делатношћу
Члан 353.
Ко се неовлашћено и за награду бави одређеном делатношћу за чије обављање је по закону или другим прописима донетим на основу закона потребна дозвола надлежног органа, односно надлежног субјекта,
казниће се новчаном казном или затвором до једне године.
Неовлашћено бављење одређеном делатношћу
Члан 353.
Ко се неовлашћено и за награду бави одређеном делатношћу за чије обављање је по закону или другим прописима донетим на основу закона потребна дозвола надлежног органа, односно надлежног субјекта,
казниће се новчаном казном или затвором до једне године.
007- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 21
Datum upisa : 18.07.2009
ZAKON O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRACAJU
Clan 53a.
Novcanom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara ili kaznom zatvora do 30 dana kaznice se za prekrsaj fizicko lice koje obavlja javni prevoz putnika i stvari, a nije registrovano za obavljanje tih vrsta prevoza (clan 6. stav 1).
Za prekrsaj iz stava 1. ovog clana obavezno se izrice i zastitna mera oduzimanja vozila koje je upotrebljeno za izvrsenje prekrsaja.
Clan 53a.
Novcanom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara ili kaznom zatvora do 30 dana kaznice se za prekrsaj fizicko lice koje obavlja javni prevoz putnika i stvari, a nije registrovano za obavljanje tih vrsta prevoza (clan 6. stav 1).
Za prekrsaj iz stava 1. ovog clana obavezno se izrice i zastitna mera oduzimanja vozila koje je upotrebljeno za izvrsenje prekrsaja.
Ukoliko fizicka lica obavljaju javni prevoz putnika i stvari, a nisu registrovana za obavljanje tih vrsta prevoza, zakon o prevozu u drumskom saobracaju u clanu 53a. daje mogucnost i izricanja kazne zatvora do 30 dana takvim licima. Ako se uzme u obzir da u Beogradu takvih prekrsioca ima oko 2000 sto je masovna pojava krajnje je vreme da se ovakva zakonska mogucnost pocne primenjivati bar na nelegalne taksi prevoznike koji su visestruki prekrsioci.
Занима ме које су то рупе у закону по којима кажу да дивљацима не могу ништа а све је јасно као дан ?
jerotije318- Forum manijak
- Broj poruka : 3629
Godina : 57
Datum upisa : 09.01.2008
Treba nov zakon
Kažu stručnjaci da je taj zakon pun rupa i da nije teško pronaći rupu!!!
Zokenzi- Forum manijak
Gospodin-drug Mali nam slikovito i partijski dopadljivo opisa kategorizaciju vozila na E-3, E-4
i pritom reče da je 95% taksista ispunilo te uslove.
Nije, gospodine-druže Mali!
Taksisti Beograda, POKUŠAVAJU da ispune te uslove, a ispuniće ih TEK kad skinu jaram kredita sa ledja.
Ne verujem gospodinu, drugu Malom da je ikada bio u Tokiju i Stokholmu jer bi tamo primetio da kod njih,
kao ni drugde u svetu taxi vozila NISU kategorizovana na E-3 ili E-4.
Dokle će država na čelu sa ljudima kao sto je drug Mali da se iživljava na nama taxistima trežeći od nas da ispunimo
ENORMNE zahteve, dajući nam za uzvrat-NIŠTA!?
i pritom reče da je 95% taksista ispunilo te uslove.
Nije, gospodine-druže Mali!
Taksisti Beograda, POKUŠAVAJU da ispune te uslove, a ispuniće ih TEK kad skinu jaram kredita sa ledja.
Ne verujem gospodinu, drugu Malom da je ikada bio u Tokiju i Stokholmu jer bi tamo primetio da kod njih,
kao ni drugde u svetu taxi vozila NISU kategorizovana na E-3 ili E-4.
Dokle će država na čelu sa ljudima kao sto je drug Mali da se iživljava na nama taxistima trežeći od nas da ispunimo
ENORMNE zahteve, dajući nam za uzvrat-NIŠTA!?
Pa moraju valjda i banke da žive od nečega!!! I zato :vzz:
Zokenzi- Forum manijak
Ovo je STRAŠAN primer,kako čovek NIJE imao ŠTA da kaže!
Asocirao me na nekadašnji hit "Trla baba lan,da joj prodje dan";
Da,druže Mali,prefarbavanjem taxi-automobila ćemo se rešiti "divljaka",i svih ostalih nameta,koje ste nam nametnuli! :yron:
Asocirao me na nekadašnji hit "Trla baba lan,da joj prodje dan";
Da,druže Mali,prefarbavanjem taxi-automobila ćemo se rešiti "divljaka",i svih ostalih nameta,koje ste nam nametnuli! :yron:
on samo radi svoj posao,tj. prica u prazno da prodje vreme,a onda ce da dodje neki drugi na njegovo mesto,pa opet da prica itd itd.........................i ispade tacno "trla baba lan".
maradona- Forum manijak
Да сам ја на месту Дејана Малог МОМЕНТАЛНО бих дао оставку. Такође и да сам на месту неког челника из синдиката. Срамота би ме било да кообејаги нешто радим а ништа не урадим.
Неко има образ а неко ђон :yron:
Неко има образ а неко ђон :yron:
jerotije
Такође и да сам на месту неког челника из синдиката. Срамота би ме било да кообејаги нешто радим а ништа не урадим.
Ovo moramo ovako da ubelezimo da imamo dokument kad krene "OTREZNJENJE"
taxi -ja- Forum manijak
Nema razlicitih vidjenja,samo bez divljaka,smanjenje taksista(4500 taksista) i ista cena za sve,kraj balade.
maradona- Forum manijak
Ova balada nema kraj
Zlaja kaže da neće istu cenu za sve! A Gold i Alfa svakog dana sve jači i jači, a za beogradski se to ne bi moglo reći, :nzn: ...šta da kažem!?
Zokenzi- Forum manijak
Аутоп-такси превоз може обављати правно лице и предузетник.......Ауто-такси превоз путника може обављати правно лице и предузетник који је регистрован за обављање те врсте превоза и који поседује лиценцу (у даљем тексту: ауто-такси превозник).
Правна лица можда могу обављати градски-линиски превоз или сл али ауто такси НЕ.
Предлог лиценци је КАТАСТРОФАЛАН по нас
Zokenzi ::Zlaja kaže da neće istu cenu za sve! A Gold i Alfa svakog dana sve jači i jači, a za beogradski se to ne bi moglo reći, :nzn: ...šta da kažem!?
Potrebno je nesto razumeti pa komentarisati .
Probajte da se usresredite na tumacenje i iskaze da bi ste shvatili poentu kazivanja (sta je pisac hteo da kaze), neslusajte onako kako bi ste hteli da cujete vec sta je receno.
taxi -ja- Forum manijak
Па кажи нам ти поенту па да схватимо.Probajte da se usresredite na tumacenje i iskaze da bi ste shvatili poentu kazivanja
Видиш да не разумемо. Ево слушамо те, изволи
Dejan Mali
Član Gradskog veća Beograda
Imamo nekoliko hiljada prekobrojnih taksista, koji su krajnje legalni, imamo neutvrđeni broj nelegalnih taksista, čiji je problem u poslednje vreme sve izraženiji zato što naša ekonomija u svojoj sivoj zoni ima trećinu svog društvenog proizvoda. U sadašnjem sistemu sa postojećom zakonskom regulativom nemamo efikasan način borbe protiv nelegalnih taksista. To se svodi na jednu tenziju razvlačenja po ulicama, između nas, sudija za prekršaje, MUP... Mislim da ljudi koji obavljaju tu delatnost vide da mi nemamo snažan mehanizam borbe u tom domenu. Ne smatram da je u sferi taksi prevoza situacija nešto drugačija nego u društvu, 90 odsto taksista je izuzetno korektno, 10 odsto ne. Samo nama instrument treba da disciplinujemo ne 90 odsto, nego 10 odsto. Moramo uvesti neke moderne vrste komunikacije između države, u ovom slučaju grada i samih taksista. Sadašnje rešenje u obavljanju taksi delatnosti je umnogome prevaziđeno i mislim da u tom smislu moramo napraviti iskorak, kroz zakonske regulative, a onda bismo doneli podzakonske akte kojima bismo do tančina razradili ovu oblast. Smanjenje broja taksista u Beogradu, plašim se da je to jedna od ključnih stvari, najproblematičnijih, jer ako za trećinu ili četvrtinu trebate da smanjite broj ljudi, u bilo kojoj oblasti to stvara niz problema, od socijalnih, do toga da će ta grupa ljudi će biti veoma zainteresovana da odbr ani to svoje pravo. Danas nema toliko posla u Srbiji, nije lako naći posao, to je ključan i najosetljiviji trenutak kako ćemo mi da smanjimo broj ljudi koji obavljaju taksi delatnost, moramo da ga smanjimo iz više razloga. Prosto ima suviše taksista, imamo određenu cenu koja se na tržištu dampira, spušta ispod ekonomske opravdanosti, to ugrožava samu suštinu ljudi koji žele da obavljaju tu delatnost i to je zatvoren krug koji nema kraja. Ono što ja očekujem od predstavnika taksi udruženja je saradnja u toj oblasti, jer jasno je da naši prijatelji, poznanici mogu da ostanu bez posla, ali jasno je da to mora da se uradi, a ako svako bude gledao sebe i imao svoj interes, plašim se da ćemo imati mnogo složeniju situaciju u budućnosti i ti problemi će se usložnjavati i biće sve teže i teže jednog dana urediti tu oblast.”
Član Gradskog veća Beograda
Imamo nekoliko hiljada prekobrojnih taksista, koji su krajnje legalni, imamo neutvrđeni broj nelegalnih taksista, čiji je problem u poslednje vreme sve izraženiji zato što naša ekonomija u svojoj sivoj zoni ima trećinu svog društvenog proizvoda. U sadašnjem sistemu sa postojećom zakonskom regulativom nemamo efikasan način borbe protiv nelegalnih taksista. To se svodi na jednu tenziju razvlačenja po ulicama, između nas, sudija za prekršaje, MUP... Mislim da ljudi koji obavljaju tu delatnost vide da mi nemamo snažan mehanizam borbe u tom domenu. Ne smatram da je u sferi taksi prevoza situacija nešto drugačija nego u društvu, 90 odsto taksista je izuzetno korektno, 10 odsto ne. Samo nama instrument treba da disciplinujemo ne 90 odsto, nego 10 odsto. Moramo uvesti neke moderne vrste komunikacije između države, u ovom slučaju grada i samih taksista. Sadašnje rešenje u obavljanju taksi delatnosti je umnogome prevaziđeno i mislim da u tom smislu moramo napraviti iskorak, kroz zakonske regulative, a onda bismo doneli podzakonske akte kojima bismo do tančina razradili ovu oblast. Smanjenje broja taksista u Beogradu, plašim se da je to jedna od ključnih stvari, najproblematičnijih, jer ako za trećinu ili četvrtinu trebate da smanjite broj ljudi, u bilo kojoj oblasti to stvara niz problema, od socijalnih, do toga da će ta grupa ljudi će biti veoma zainteresovana da odbr ani to svoje pravo. Danas nema toliko posla u Srbiji, nije lako naći posao, to je ključan i najosetljiviji trenutak kako ćemo mi da smanjimo broj ljudi koji obavljaju taksi delatnost, moramo da ga smanjimo iz više razloga. Prosto ima suviše taksista, imamo određenu cenu koja se na tržištu dampira, spušta ispod ekonomske opravdanosti, to ugrožava samu suštinu ljudi koji žele da obavljaju tu delatnost i to je zatvoren krug koji nema kraja. Ono što ja očekujem od predstavnika taksi udruženja je saradnja u toj oblasti, jer jasno je da naši prijatelji, poznanici mogu da ostanu bez posla, ali jasno je da to mora da se uradi, a ako svako bude gledao sebe i imao svoj interes, plašim se da ćemo imati mnogo složeniju situaciju u budućnosti i ti problemi će se usložnjavati i biće sve teže i teže jednog dana urediti tu oblast.”
taxi -ja- Forum manijak
Zokenzi- Forum manijak
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sre 22 Feb 2023, 18:30 od Zokenzi
» B-92
Uto 12 Jan 2021, 23:27 od Zokenzi
» Kragujevac
Čet 24 Sep 2020, 23:06 od Zokenzi
» Subvencija za nabavku novih vozila
Sre 08 Apr 2020, 21:16 od mareska
» Da li je ovaj nekada mnogo dobar i inovativan forum postao mediator ili nesto mnogo gore od toga UPTKS ?
Pet 27 Mar 2020, 21:10 od brat saja
» Komunalna
Sre 26 Feb 2020, 18:02 od struja
» Navijanje
Sub 22 Feb 2020, 11:59 od to je to
» DOKUMENTA ZA OSTVARIVANJE SUBVENCIJA
Ned 26 Jan 2020, 23:08 od to je to
» DOKUMENTA ZA OSTVARIVANJE SUBVENCIJA
Ned 26 Jan 2020, 22:47 od to je to
» TEKST SUBVENCIJE
Ned 26 Jan 2020, 22:23 od to je to
» TOYOTA
Ned 26 Jan 2020, 13:01 od glas savesti
» N1
Sre 15 Jan 2020, 18:09 od crveni taxi sive boje
» Registracija automobila
Sub 11 Jan 2020, 16:40 od struja
» Novi Sad - od 2014 .....
Pet 13 Dec 2019, 15:46 od to je to
» Aleksandar Bjelic vs UPTKS ( 150 minuta tv Prva )
Ned 17 Nov 2019, 14:41 od Naxis 605
» Štrajk taksi vozača
Pet 25 Okt 2019, 00:29 od forisgetnis
» Štrajk taxi vozača
Uto 08 Okt 2019, 17:26 od brat saja
» Broj vožnji na dan
Čet 15 Avg 2019, 16:29 od parmin
» Večernje novosti
Uto 13 Avg 2019, 00:31 od Zokenzi
» Hrvatska
Čet 08 Avg 2019, 19:04 od to je to