ZAJEDNICKI INTERESI TAXI - PREDUZETNIKA
+13
as
Mapko
padobranac
magnum
miamilojevic
halotaxi bor
RILLE
millence
jerotije318
neobavešten399
Slave
ozalosceni
trg
17 posters
Strana 1 od 1
Re: ZAJEDNICKI INTERESI TAXI - PREDUZETNIKA
Sve su ovo sjajne ideje uobličene odlično.Ali, treba odrediti prioritet danas, a on je:
Osnovno je sprečiti pravna lica da dobijaju mogućnost da zapošljavaju vozače, jer ako se to desi, kraj priče je za taksi preduzetnike.
Neće više imati problem ni sa cenama, ni divljacima, ni održavanjem kola, nego će nam osnovni problem biti da nadjemo posao i novac za izdržavanje porodica.
Ukoliko to ne sprečimo, sve je ostalo nebitno i predstavlja gubljenje energije. Oko sprečavanja ideje da pravna lica dobiju licence moramo ostvariti jedinstvo, i to uraditi kao prioritet.
Pozdrav,
Vlado
Osnovno je sprečiti pravna lica da dobijaju mogućnost da zapošljavaju vozače, jer ako se to desi, kraj priče je za taksi preduzetnike.
Neće više imati problem ni sa cenama, ni divljacima, ni održavanjem kola, nego će nam osnovni problem biti da nadjemo posao i novac za izdržavanje porodica.
Ukoliko to ne sprečimo, sve je ostalo nebitno i predstavlja gubljenje energije. Oko sprečavanja ideje da pravna lica dobiju licence moramo ostvariti jedinstvo, i to uraditi kao prioritet.
Pozdrav,
Vlado
trg- Napredni član
- Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009
Upravu si licence pre svega.Jer ce se tako smanjiti broj taxista na ulici.Smanjenjem broja taxista i onemogucavanjem rada divljacima a sigurno ce se gasiti i one firme koje su glavni krivci sadasnjem stanju.E onda imamo lufta za povecanjem cena i resavanjem ostalih problema
ozalosceni- Forum početnik
- Broj poruka : 419
Godina : 50
Datum upisa : 22.02.2009
Glavno je da smo krenuli, i da ide kako treba i da nas ima sve više!
Pozdrav,
Vlado
Pozdrav,
Vlado
trg- Napredni član
Ако хоће да нам помогну поделиће нама лиценце а ако их уводе да би их за неки проценат поделили не знам ни ја коме, онда смо прсли само тако.
Slave- Napredni član
- Broj poruka : 819
Godina : 52
Datum upisa : 27.12.2008
A sta ti mislis dali ce pomoci tebi i meni ili praim licima.Zasto se ne prica da postoji radna grupa koja nam kroji sudbiu.Ko je u radnoj grupi i kako su izabrani.Sve to pise u podnesku
ozalosceni- Forum početnik
- Broj poruka : 419
Datum upisa : 22.02.2009
Taksi preduzetnici,
Moramo da idemo korak po korak.Prvo treba shvatiti da ukoliko pravna lica dobiju mogućnosta da zapošljavaju vozače, nema više posla za nas.
To treba sprečiti, onda se baviti drugim stvarima.
Prvo i najbitnije je to<!
Moramo da idemo korak po korak.Prvo treba shvatiti da ukoliko pravna lica dobiju mogućnosta da zapošljavaju vozače, nema više posla za nas.
To treba sprečiti, onda se baviti drugim stvarima.
Prvo i najbitnije je to<!
trg- Napredni član
KASNO MARKO NA KOSOVO STIŽE !!! Uredba o auto-taksi prevozu na
teritoriji grada Begrada je donešena sa predstavnicima taxi asocijacija koji su nas predstavljali bez naše saglasnosti i našeg predstavnika, novi Zakon obezbednosti u drumskom saobraćaju je donešen bez sugestija i mišljenja
predstavnika prevoznika robe i putnika u drum. saobraćaju a mi se sad setili šta nam ne valja pa gde smo do sada bili. Tačno je da uvezi licenci sada treba reagovati ,a šta je sa problemima koji su proistekli iz ova gornja
akta,vrlo teško ćemo to promeniti ovako kampanjski već samo kroz sindikalno organizovanje.
teritoriji grada Begrada je donešena sa predstavnicima taxi asocijacija koji su nas predstavljali bez naše saglasnosti i našeg predstavnika, novi Zakon obezbednosti u drumskom saobraćaju je donešen bez sugestija i mišljenja
predstavnika prevoznika robe i putnika u drum. saobraćaju a mi se sad setili šta nam ne valja pa gde smo do sada bili. Tačno je da uvezi licenci sada treba reagovati ,a šta je sa problemima koji su proistekli iz ova gornja
akta,vrlo teško ćemo to promeniti ovako kampanjski već samo kroz sindikalno organizovanje.
neobavešten399- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 17
Datum upisa : 10.11.2008
Znaju li se detalji ko nas je predstavljao, kada, kako, kad je donesena uredba........?Uredba o auto-taksi prevozu na
jerotije318- Forum manijak
- Broj poruka : 3629
Godina : 57
Datum upisa : 09.01.2008
Kolege taksi preduzetnici,
Sastnak je 29-tog u 14 h u sali konferencijskoj sali kod kafeoa Che u Murskoj ulici, iznad Voždovačke opštine.Za parking možete koristiti Ustaničku ulici kod Specijalnog suda, i proći kro park gde se nalazio kafe Che.
Molim vas da obavestite sve zainteresovane kolege o promeni mesta održavanja sastanka.Veoma je važno da dođete, nemamo više vremena za gubljenje.
Pozdrav,
Vlado
Sastnak je 29-tog u 14 h u sali konferencijskoj sali kod kafeoa Che u Murskoj ulici, iznad Voždovačke opštine.Za parking možete koristiti Ustaničku ulici kod Specijalnog suda, i proći kro park gde se nalazio kafe Che.
Molim vas da obavestite sve zainteresovane kolege o promeni mesta održavanja sastanka.Veoma je važno da dođete, nemamo više vremena za gubljenje.
Pozdrav,
Vlado
trg- Napredni član
KASNO MARKO NA KOSOVO STIŽE !!! Uredba o auto-taksi prevozu na
Dodji na sastanak, ništa nije gotovo!
trg- Napredni član
Kolege taksi preduzetnici,
Pozdrav,
Vlado
Pozdrav,
Vlado
trg- Napredni član
ako mene neko pita svi bi trebalo da izademo iz svih taksi udruzenja i da grad osnuje gprs centre po opstiama i da tako dobijamo voznje,pa da gradu placamo dosadasnje smene i po pet hiljada ne bi bilo mnogo i sve bi bilo mnogo postenije a za nas taksiste najbolje,a sto se tice divljaka uvek ih je bilo i bice ali je bitno da se broj smanji,a da se uvedu kontrole ko ima turbine ko krade ko otima pa o dilu sa policijom,i ostalim sluzbama,cinjenica je da drzava,tj.grad hoce da se resi divljaka to bi uradila,da izbace penzionere i one kojima taksi sluzi kao maska i one koji nemaju nameru da plate porez i da puste sve koji ispunjavaju uslove za taksi ne bi nas bilo vise od 5000,realno to je sve lako uraditi samo ako postoji volja,ja licno nikada u zivotu ne bih izasao na taksi da se mojom strukom ne bavi kurta i murta,mada volim i ovaj posao i radim ga vrlo casno i posteno,ali sve je ovo zivot kada bi se sva zanimanja zastitila ni sa taksijem ne bi bilo problema.PREDUZETNIK/LICENCA I NIKAKO DRUGACIJE .
millence- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 24
Godina : 49
Datum upisa : 10.01.2009
Maksimalna podrška sa moje strane - GO GO samo napred !!! >godo> >godo> >godo> >godo> >godo> >godo>
RILLE- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 53
Godina : 53
Datum upisa : 31.07.2009
UPRAVO TAKO KOLEGA MILENCE
halotaxi bor- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 60
Datum upisa : 25.10.2009
sa ovom idejom treba da se pojavi neko kod djilasa i ako je on ne bi prihvatio,pa eto,a bi sigurno,jer izracunajte to je za grad 5000x5000~25000000din ili ti slovima 25 miliona dinara,pa puta 12 to daje cifru na godinu dana od 300 miliona dinara,gde to moze grad tako brzo da zaradi pare i ima 5000 mirnih porodica,u prevodu sigurnih 15000 glasaca,a o tome svako razmislja,tako da kolege ako vam se ideja svidja,a verujem da mislite o svojoj deci kao i ja hajde da je proguramo od uveta do uveta pa do djilasa!
Svi u napad,po bele table,do resenja,da se vidi ko je gazda,a ko sluga?
miamilojevic- Napredni član
- Broj poruka : 974
Datum upisa : 02.10.2009
Podržavam,saglasan!
magnum- Forum manijak
- Broj poruka : 4208
Godina : 68
Datum upisa : 28.07.2008
DJILASA NA TAKSI FORUM
padobranac- Forum početnik
- Broj poruka : 456
Datum upisa : 17.06.2009
millence ::ako mene neko pita svi bi trebalo da izademo iz svih taksi udruzenja i da grad osnuje gprs centre po opstiama i da tako dobijamo voznje,pa da gradu placamo dosadasnje smene i po pet hiljada ne bi bilo mnogo i sve bi bilo mnogo postenije a za nas taksiste najbolje,a sto se tice divljaka uvek ih je bilo i bice ali je bitno da se broj smanji,a da se uvedu kontrole ko ima turbine ko krade ko otima pa o dilu sa policijom,i ostalim sluzbama,cinjenica je da drzava,tj.grad hoce da se resi divljaka to bi uradila,da izbace penzionere i one kojima taksi sluzi kao maska i one koji nemaju nameru da plate porez i da puste sve koji ispunjavaju uslove za taksi ne bi nas bilo vise od 5000,realno to je sve lako uraditi samo ako postoji volja,ja licno nikada u zivotu ne bih izasao na taksi da se mojom strukom ne bavi kurta i murta,mada volim i ovaj posao i radim ga vrlo casno i posteno,ali sve je ovo zivot kada bi se sva zanimanja zastitila ni sa taksijem ne bi bilo problema.PREDUZETNIK/LICENCA I NIKAKO DRUGACIJE .
Nezlonamerna ispravka, pretpostavljam da mislite na GPS call centre (a ne GPRS)
Predlog je u neku ruku dobar a u neku loš - na prvom mestu dobar je jer bi divljacima onemogućio rad na žicu, dalje, jer bi ukinuo vlasnike privatnih preduzeća za posredovanje između taxista i njihovih klijenata, a loš zbog tromosti sistema i nemogućnosti da vožnju preda zauzetom taxiju koji recimo za 2 minuta završava vožnju u zoni klijenta. Ko ne razume o čemu pričam može da se informiše kod kolega iz "Nacionalnog Taxija". Stranke bi duže nego do sada čekale vozilo, posebno na periferiji i u "nezgodno vreme" ali njihova satisfakcija bi bila u tome što bi se vožnje kvalitetnije logovale, reklamacije samim tim, mnogo, mnogo brže rešavale, a logovi bi mogli i da služe kao dokaz protiv taxiste ako je grubo narušio bilo strankin bilo kolegin interes... "kolega" kolegi takođe ne bi mogao da krade vožnje na žicu. Velika dobit je i u tome što red za žicu ne gubiš i ako kvakariš unutar zone - dakle taxi stanica više nema priotitet već vreme provedeno u zoni.
Po mom mišljenju puno je značajnija dobit sviju zainteresovanih, a za prevoz putnika bitnih strana, nego gubitak - gubitak ionako imaju samo oni koji su džepove itekako napunili stvaranjem razdora među taxistima uvođenjem popusta na poziv i zapošljavanjem divljaka.
Jedna primedba iz ugla praktičnosti - neophodno je da call center bude jedinstven, nikako teritorijalno podeljen na opštine ili slično... razmislite i mislim da ćete se složiti
I ovaj predlog je u duhu napuštanja postojanja bilo kakvih drugih službenih brojeva sem onog broja na "kvisku" što je opet dobro za sve bitne učesnike u pružanju i korišćenju usluge.
Ako želimo da budemo dobrodušni i da najmanje bitnoj strani u pružanju taxi usluge (dosadašnja preduzeća posrednici) damo mogućnost da ostvaruje i dalje zaradu, onda se u ovaj predlog može ugraditi sledeće (možda bi to i gradu odgovaralo kako ne bi ulagao sredstva u call centre):
Raspisivanje tendera za zakup dela telefonskih parica (od ukupno potrebnih na pr. 100) iz opsega zajedničkog broja na pr. 9809... pravo prečeg na tenderu bi imala preduzeća koja u svom dosadašnjem radu nisu omogućavala "divljacima" da nas potkradaju, a onda ako ostane slobodnih parica ona preduzeća koja su se divljaka oslobodila. Preduzeća koja i dalje učestvuju u krađi ne bi mogla da konkurišu a ako još uvek ima slobodnih parica za njih bi mogli da konkurišu ostali zainteresovani.
Da, iznos smene ne bi bio 5.000 već bi bio maximiziran a mi bi napokon naplaćivali u skladu sa zakonom ono što taximetar pokaže... iznos "smene" bi bio maximiziran na prosečnu dnevnu zaradu taxiste na vožnjama ostvarenim posredovanjem tog call centra... sad nek se vlasnici parica utrkuju umanjivanjem smene >godo>
Uf!!! Ako sam već ovolko razmišljo o ovome i što je najgore kucko sa dva prsta sve ovo, ne pitajte me bar da li podržavam predlog - >bravo>
Mapko- Napredni član
- Broj poruka : 533
Datum upisa : 04.10.2009
"I ovaj predlog je u duhu napuštanja postojanja bilo kakvih drugih službenih brojeva sem onog broja na "kvisku" što je opet dobro za sve bitne učesnike u pružanju i korišćenju usluge."
Kolega, ako sam dobro shvatio ti bi da službeni broj, bude broj kviska?
Ok, ali šta sa samostalcima kojim nemaju kviska, a uz to ima istih brojeva kviska i samostalnih firmi?
Ok, ali šta sa samostalcima kojim nemaju kviska, a uz to ima istih brojeva kviska i samostalnih firmi?
as- Forum početnik
- Broj poruka : 302
Datum upisa : 24.04.2008
licno nemam nista protiv vlasnika udruzenja ali mislim da oni o nama razmisljaju samo kad uzimaju smenu,od prvog do poslednjeg,samo iz tog razloga sam rekao da bi grad to najbolje organizovao i najkvalitetnije,i svima bi bilo bolje,naravno da bi morao da bude jedinstven call centar samo da se urade zone kao sto je bilo u alo taksiju, ne bi bilo problema sa zauzetim vozilima,jer nema tu uticaja udruzenje nego samo vozilo a u svakom trenutku u nekom kraju ima neko vozilo,ne znam ali predpostavljam da se moze napraviti i model kada je vozilo zauzet,drugar koji taksira u hanoveru mi je nesto pricao pa cu ga pitati i vama preneti,pozdrav svima.
PREDUZETNIK~LICENCA I NIKAKO DRUGACIJE!!! :!:
PREDUZETNIK~LICENCA I NIKAKO DRUGACIJE!!! :!:
pa ne bi bilo samostalaca nego bi svi imali istu tablu gps istu cenu istu sansu za zaradu,pa ko hoce posteno da radi hoce a ko hoce na aerodrom neka trazi drugi posao,strasno je to da zbog jednog broja ljudi svi ispastamo zar ne ?i da ne smes da stanes na aerodrom,ili na simpo,ili kod kardiovaskularne klinike zato sto ce ti neko prici i reci `alo bre nemozes da stojis ovde` a ti placas porez ,odrzavas auto ,hranis decu ko su ti koji su iznad zakona ,sa kojim zaradama glume kriminalce,i maltretiraju postene radnike koji se odmah sklone da ne bi imali problema sa njima sa policijom,e to je jedan od razloga zbog cega treba ovo da se uvede jer onda nece biti slucajeva kao sledeci~izvinite koliko do banovog brda(od z.sata),pa znate gospodjo tarifa je 30 evra ali posto veceras nema posla odvescemo vas za 20 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????? e zbog takvih mi imamo sve manje i manje posla
as ::
Da kolega, jedini službeni broj bi bio broj sa "kviska" odnosno krovne oznake... vaša tabla je ujedno i krovna oznaka pa samim tim ono "broj sa kviska" podrazumeva i vašu tablu. Podsetiću vas da po odluci od (ako se ne varam) 31.12.2006. sukcesivno sva taxi vozila prelaze na taj način obeležavanja - znači u budućnosti "kviska" neće ni biti već će i moja tabla biti identična vašoj.
Ovakav pristup bi pomogao da se dođe do saznanja ko je i na osnovu kakve pravne regulative izdavao duplikate krovnih oznaka a svakom regularnom taxisti odmotavanje ovog klupka ide u prilog, zar ne?
Pre nego što ste dobili tu tablu vi ste "kviska" vratili, ako je taj "kvisko" nekome dodeljen protivno pravnoj regulativi, onaj ko je to uradio mora snositi konsekvence. To će pokazati da riba smrdi od glave, a fokus sa taxista (kao malih prljavih) pomeriti ka "inspektorima" ....a i mi ćemo vremenom biti poštovaniji od sugrađana.
EDIT: zeleno - ispravljena godina, prvobino je pisalo 2005.
Poslednji izmenio Mapko dana Sre 11 Nov 2009, 12:20, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : pogrešnu godinu sam upisao u prvobitnom postu :))
Mapko- Napredni član
Sve je to lepo, da ne kažem k'o u bajci
Da li razmišljate u pravcu da u tako nekoj varijanti samo jedan gospodin gubi mesečno ~9.000.000 din(1500x6000) !!! Da li razmišljate da samo jedan gospodin rekao pre samo mesec ili dva dana da taksisti treba da odlučuju sami o svojoj sudbini a onda je pre 10-ak dana ponovo ušao u "novu" radnu grupu, u kojoj je, btw, bio i u prošlom sazivu, i da li neko uopšte ima predstavu koliko bi koštala cela ta zafrkancija nekoliko ljudi u ovom gradu a koji vedre i oblače BG taksijem (mislite li da će se lako odreći tih prihoda) !!
I zamolio bih da mi se ne prebacuje da sam pesimista, jer mislim da sam samo realan.
Setite se ko je u vrhu BG taksija poslednjih 10-15 godina, a ko sad hoće da izvuče taksiste iz blata !!
Šta su do sada uradili postojeći sindikati i novoformirani (doduše neregistrovan) sindikat, sem što su prišli vladarima BG taksija !!
Da li razmišljate u pravcu da u tako nekoj varijanti samo jedan gospodin gubi mesečno ~9.000.000 din(1500x6000) !!! Da li razmišljate da samo jedan gospodin rekao pre samo mesec ili dva dana da taksisti treba da odlučuju sami o svojoj sudbini a onda je pre 10-ak dana ponovo ušao u "novu" radnu grupu, u kojoj je, btw, bio i u prošlom sazivu, i da li neko uopšte ima predstavu koliko bi koštala cela ta zafrkancija nekoliko ljudi u ovom gradu a koji vedre i oblače BG taksijem (mislite li da će se lako odreći tih prihoda) !!
I zamolio bih da mi se ne prebacuje da sam pesimista, jer mislim da sam samo realan.
Setite se ko je u vrhu BG taksija poslednjih 10-15 godina, a ko sad hoće da izvuče taksiste iz blata !!
Šta su do sada uradili postojeći sindikati i novoformirani (doduše neregistrovan) sindikat, sem što su prišli vladarima BG taksija !!
angelina- Forum manijak
- Broj poruka : 1203
Datum upisa : 30.03.2009
bravo ,skroz ispravno ali kad se udruzi 4000 ljudi da li to moze da pobede njih 4,5 koji inace se ne slazu ni u cemu sem da nam uzmu pare,ali je jako veliki problem sto smo mi nejedinstveni
Ništa oni ne gube ovime, oni su samo sprečeni da se i dalje bezočno bogate na našoj nevolji koju su BTW oni i uzrokovali... Po mom mišljenju osoba2 nije gazila po leševima a i zbog toga što nije omogućavala divljacima da nas potkradaju zaslužuje da na tenderu za telefonske parice ima pravo prečeg, dok bi osoba1 to pravo stekla tek u drugom krugu jer je "imperiju" stvorila pomoću divljaka a i u borbi popustima ima najzapaženiju ulogu.
Ja ne mislim da si skeptik, slično i sam razmišljam ali mislim da mi ovde i ne sprovodimo nikakvu revoluciju da bi nam trebao vođa ili predstavnik, već fino evolutivnim metodama, vrlo civilizovano ukazujemo na greške, dajemo predloge i informacije onima koji mogu a žele da promene ovo očajno stanje.
Mislim da smo uz naše klijente osnovni činioci u ovom poslu, da smo jedni na druge usmereni te da moramo da činimo da njima bude bolje kako bi nam uni uzvratili istom merom. Ovo je forum, mesto gde mi ovim našim pisanjem razmenjujemo stavove, plasiramo ideje... ovo je mesto koje čitaju i drugi, ne samo taxisti a obzirom da je ova vlast vrlo povodljiva za zapadom može se očekivati da će osluškivati teren i učiniti da svima bude bolje. Ako su zadovoljeni osnovni činioci u jednom poslu, ako je jedan segment upravljanja gradom doveden u red, ako to grad nije koštalo ni dinara onda bi bila luda vlast koja bi odbila takav "piece of cake". Jbt čak ni posrednici između korisnika i pružaoca usluge ne ostaju gladni.
Naš bi pristup trebao da bude:
-diskusija do donošenja najboljih predloga,
-klasifikovanje predloga po urgentnosti (poll-ove organizovati za svaki bitan predlog)
-pismeno obaveštavanje gradonačelnika i njegovih službi koje se bave ovom problematikom o našim predlozima uz obavezno linkovanje na ovaj sajt,
-kvalitetnim predlozima zaslužiti poziciju da se naši stavovi čitaju na njihovim sastancima i naravno da o njima donose odluke i saopštenja
-diskutovati o njihovim odgovorima
-potruditi se da na posećenim forumima ubacimo naš baner
-o svakoj akciji obaveštavati i elektronske medije uz nadu da će se u svojim štampanim medijima o nama pozitivno određivati
-novinarima koji su pisali ili pišu o taxiju skrenuti pažnju na sebe
itd.itd.
To što smo se oslanjali na posrednike - uvek, bilo da je u pitanju posao ili sindikalna borba je učinilo da se ono stvarno mišljenje taxiste ne čuje tamo gde treba... internet je medij koji nam dozvoljava upravo to - da izbegnemo posrednike i mi treba da se služimo njime u svoju korist a ni za čiju štetu.
Još nešto, neko je ranije pisao kako je bitno ko govori a ne šta govori, ja mislim suprotno - mi i treba da smo bezlična masa jer tako smemo da kažemo sve što nas boli, a i tada sudimo rečima, stavovima, predlozima a ne ljudima, a to je ono što je bitno za našu stvar
Kao jako ružan gest doživljavam traženje od pojedinih "kolega" identifikovanje od strane onog drugog - pobogu pa ovo je internet, gde ste to još videli? Sukobljavamo mišljenja a ne pesnice.
Ja ne mislim da si skeptik, slično i sam razmišljam ali mislim da mi ovde i ne sprovodimo nikakvu revoluciju da bi nam trebao vođa ili predstavnik, već fino evolutivnim metodama, vrlo civilizovano ukazujemo na greške, dajemo predloge i informacije onima koji mogu a žele da promene ovo očajno stanje.
Mislim da smo uz naše klijente osnovni činioci u ovom poslu, da smo jedni na druge usmereni te da moramo da činimo da njima bude bolje kako bi nam uni uzvratili istom merom. Ovo je forum, mesto gde mi ovim našim pisanjem razmenjujemo stavove, plasiramo ideje... ovo je mesto koje čitaju i drugi, ne samo taxisti a obzirom da je ova vlast vrlo povodljiva za zapadom može se očekivati da će osluškivati teren i učiniti da svima bude bolje. Ako su zadovoljeni osnovni činioci u jednom poslu, ako je jedan segment upravljanja gradom doveden u red, ako to grad nije koštalo ni dinara onda bi bila luda vlast koja bi odbila takav "piece of cake". Jbt čak ni posrednici između korisnika i pružaoca usluge ne ostaju gladni.
Naš bi pristup trebao da bude:
-diskusija do donošenja najboljih predloga,
-klasifikovanje predloga po urgentnosti (poll-ove organizovati za svaki bitan predlog)
-pismeno obaveštavanje gradonačelnika i njegovih službi koje se bave ovom problematikom o našim predlozima uz obavezno linkovanje na ovaj sajt,
-kvalitetnim predlozima zaslužiti poziciju da se naši stavovi čitaju na njihovim sastancima i naravno da o njima donose odluke i saopštenja
-diskutovati o njihovim odgovorima
-potruditi se da na posećenim forumima ubacimo naš baner
-o svakoj akciji obaveštavati i elektronske medije uz nadu da će se u svojim štampanim medijima o nama pozitivno određivati
-novinarima koji su pisali ili pišu o taxiju skrenuti pažnju na sebe
itd.itd.
To što smo se oslanjali na posrednike - uvek, bilo da je u pitanju posao ili sindikalna borba je učinilo da se ono stvarno mišljenje taxiste ne čuje tamo gde treba... internet je medij koji nam dozvoljava upravo to - da izbegnemo posrednike i mi treba da se služimo njime u svoju korist a ni za čiju štetu.
Još nešto, neko je ranije pisao kako je bitno ko govori a ne šta govori, ja mislim suprotno - mi i treba da smo bezlična masa jer tako smemo da kažemo sve što nas boli, a i tada sudimo rečima, stavovima, predlozima a ne ljudima, a to je ono što je bitno za našu stvar
Kao jako ružan gest doživljavam traženje od pojedinih "kolega" identifikovanje od strane onog drugog - pobogu pa ovo je internet, gde ste to još videli? Sukobljavamo mišljenja a ne pesnice.
Mapko- Napredni član
Mapko :: a obzirom da je ova vlast vrlo povodljiva za zapadom može se očekivati da će osluškivati teren i učiniti da svima bude bolje. Ako su zadovoljeni osnovni činioci u jednom poslu, ako je jedan segment upravljanja gradom doveden u red, ako to grad nije koštalo ni dinara onda bi bila luda vlast koja bi odbila takav "piece of cake".
Bojim se da ova vlast nije po tom pitanju povodljiva za zapadom. Da jeste verovatno bi do sada imali i metro, i mostove (verovatno i vakcine) i sto sta drugo sto bi ovaj grad i zivot u njemu ucinilo boljim. Cini mi se da je "kajmak" presudna stvar i ako neko ko odlucuje ne moze da ga dobije koliko je nameracio, stopirace svaki napredak i boljitak uz gomilu *****skih obrazlozenja i opravdanja
boki705- Napredni član
- Broj poruka : 717
Datum upisa : 10.07.2009
Bogami nije za baciti toliki broj glasova!!!millence ::...i ima 5000 mirnih porodica, u prevodu sigurnih 15.000 glasača...
Zokenzi- Forum manijak
- Broj poruka : 2652
Datum upisa : 31.01.2009
I ja mislim da je lincenca jedan od nacina borbe protiv tog problema i mislim da su to prvi koraci pokusaja uvodjenja monopola u taxi sluzbu...U nekim gradovima vec vladaju lokalni taxi tajkuni i prave lom postenim preduzetnicima...
M A F I J A
jerotije318- Forum manijak
- Broj poruka : 3629
Godina : 57
Datum upisa : 09.01.2008
>nez>
Poslednji izmenio boki705 dana Ned 15 Nov 2009, 21:35, izmenjeno ukupno 1 puta
boki705- Napredni član
- Broj poruka : 717
Datum upisa : 10.07.2009
nedaj Boze da se Srbi sloze
A biće i toga kad im dogori!
magnum- Forum manijak
- Broj poruka : 4208
Godina : 68
Datum upisa : 28.07.2008
Pa jedini je problem sto mora mnogo da gori >nez>
Velja- Forum početnik
- Broj poruka : 413
Datum upisa : 29.04.2009
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sre 22 Feb 2023, 18:30 od Zokenzi
» B-92
Uto 12 Jan 2021, 23:27 od Zokenzi
» Kragujevac
Čet 24 Sep 2020, 23:06 od Zokenzi
» Subvencija za nabavku novih vozila
Sre 08 Apr 2020, 21:16 od mareska
» Da li je ovaj nekada mnogo dobar i inovativan forum postao mediator ili nesto mnogo gore od toga UPTKS ?
Pet 27 Mar 2020, 21:10 od brat saja
» Komunalna
Sre 26 Feb 2020, 18:02 od struja
» Navijanje
Sub 22 Feb 2020, 11:59 od to je to
» DOKUMENTA ZA OSTVARIVANJE SUBVENCIJA
Ned 26 Jan 2020, 23:08 od to je to
» DOKUMENTA ZA OSTVARIVANJE SUBVENCIJA
Ned 26 Jan 2020, 22:47 od to je to
» TEKST SUBVENCIJE
Ned 26 Jan 2020, 22:23 od to je to
» TOYOTA
Ned 26 Jan 2020, 13:01 od glas savesti
» N1
Sre 15 Jan 2020, 18:09 od crveni taxi sive boje
» Registracija automobila
Sub 11 Jan 2020, 16:40 od struja
» Novi Sad - od 2014 .....
Pet 13 Dec 2019, 15:46 od to je to
» Aleksandar Bjelic vs UPTKS ( 150 minuta tv Prva )
Ned 17 Nov 2019, 14:41 od Naxis 605
» Štrajk taksi vozača
Pet 25 Okt 2019, 00:29 od forisgetnis
» Štrajk taxi vozača
Uto 08 Okt 2019, 17:26 od brat saja
» Broj vožnji na dan
Čet 15 Avg 2019, 16:29 od parmin
» Večernje novosti
Uto 13 Avg 2019, 00:31 od Zokenzi
» Hrvatska
Čet 08 Avg 2019, 19:04 od to je to