Zdravstvena knjizica
+15
Zokenzi
sale535
benakiba
magnum
microb
to je to
lektor
Alhemicar
Velja
miamilojevic
struja
maradona
ramplinstinski
jerotije318
maniac
19 posters
Strana 1 od 1
Zdravstvena knjizica
Cenjene kolege bilo bi mi od velike pomoci ako bi me neko uputio,koja su dokumenta potrebna za vadjenje nove zdravstvene knjizice.
Poresko uverenje sam izvadio,ali nisam siguran da li je potrebno jos nesto.
Ne bih da me setkaju po ceo dan,pa ako je neko skoro vadio novu bilo bi lepo da podeli iskustvo sa ostalima.
hvala unapred.
Poresko uverenje sam izvadio,ali nisam siguran da li je potrebno jos nesto.
Ne bih da me setkaju po ceo dan,pa ako je neko skoro vadio novu bilo bi lepo da podeli iskustvo sa ostalima.
hvala unapred.
maniac- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 51
Datum upisa : 22.02.2008
Re: Zdravstvena knjizica
Ako nisi prijavljen onda obrazac M-1 [koliko se secam] i potvrdu da ne dugujes porez.
Nije matematika
Nije matematika
jerotije318- Forum manijak
- Broj poruka : 3629
Godina : 57
Datum upisa : 09.01.2008
Ne treba obrazac knjizice, samo u opstinu i sa uverenjem u SIZ...
ramplinstinski- Forum početnik
- Broj poruka : 482
Datum upisa : 17.09.2008
hvala :cheers:
Ja se secam davno da sam popunjavao neki plavi list-obrazac u dva primerka kao prijavu osiguranja i to za svakog clana porodice pojedinacno. Mozda je to nekad trebalo a sada ne ali znam sta sam radio. Mozda i zavisi od opstine do opstine. Ja sam na Savkom vencu i overavam u Vojvode Milenka br 4
jerotije318- Forum manijak
- Broj poruka : 3629
Godina : 57
Datum upisa : 09.01.2008
Sutra idem pa javljam sta treba..
Samo ti ponesi potvrdu za porez i pravac socilajlno,sve ces sa tim resiti
maradona- Forum manijak
- Broj poruka : 1833
Datum upisa : 17.03.2009
Vadjenje ili produzenje zdravstvene knjizice.
Sta je sve i kojim redom potrebno:
Prvo se naoruzajte strpljenjem i ne radite to poslednjeg dana isteka,jer za dan necete sigurno zavrsiti.
-Prvo je neophodno otici do opstine na kojoj ste prijavljeni i podneti Zahtev za izdavanje potvrde o placenim doprinosima za socijalno osiguranje.Pre popunjavanja zahteva zatrazite listing (koji je besplatan) iz koga cete imati uvid u stanje na vasem racunu za socijalno zaduzenje.Ako ste u plusu ima svrhe popunjavati,ako je ispred saldo - (minus) morate prvo izmiriti obaveze.
Po sravnjenju duga podnosite zahtev koji obavezno morate overiti pecatom vase firme.Nemojte da ga zaboravite!Predate zahtev i kazu vam da dodjete SUTRA popodne.
-Sa tim papirom i starim zdravstvenim knjizicama ste do sada uglavnom zavrsavali sve.Pogledaju i overe knjizicu kako vasu tako i svih ostalih clanova za koje ste vi nosilac osiguranja.
Od ove godine tako vise NE MOZE.
Da bi ste se spasili nepotrebnog i uzaludnog cekanja procitajte i pribavite sta vam je sve potrebno pre nego sto do tog saznanja dodjete na salteru posle sata ili vise cekanja?
Potrebno vam je:
-Resenje o izmirenim davanjima za socijalno
-Stare zdravstvene knjizice
-Fotokopija licne karte
-Zahtev koji dobijate i popunjavate kod njih (besplatan je)
-Pecat
-I ono najsladje: Fotokopija resenja za obavljanje auto taksi prevoza.Pitao sam ih kakve veze ima resenje sa placanjima doprinosa.Placam vam redovno, mogu da budem prijavljen i kao bastovan ako treba samo da vam pare pristizu.Tako sada mora - rekose.
Ja sam se malo ubedjivao i ubedio ih da novo resenje jos nemam jer nije uradjeno.Ceka se da dodje na red.Ako treba dajte mi potvrdu i nalog da mi to urade preko reda i ja cu vam dostaviti,ali knjizicu hocu da imam overenu jel na to polazem pravo.Bilo im to komplikovano i zahtevno pa sam prosao sa kopijom onog starog.Dobio nove knjizice sa rokom vaznosti na 1 godinu.
A potom je usledilo jos radoznalih pitanja.
I cemu sad ovo i zbog koga?
Pa,vama taksistima se promenio osnov osiguranja.Ranije je bila sifra 1310,a sada se u osnovu osiguranja vodite pod 1311!Zbog toga moramo da pravimo zahtev za promenom.A samim tim se namecu i dokumenti koje treba priloziti za ostvarenje.
Evo jos jednog primera iz prakse na pitanje:Cemu nam sve moze zatrebati novo resenje?
Za socijalno,nikad ni sanjao ne bih!
Sta je sve i kojim redom potrebno:
Prvo se naoruzajte strpljenjem i ne radite to poslednjeg dana isteka,jer za dan necete sigurno zavrsiti.
-Prvo je neophodno otici do opstine na kojoj ste prijavljeni i podneti Zahtev za izdavanje potvrde o placenim doprinosima za socijalno osiguranje.Pre popunjavanja zahteva zatrazite listing (koji je besplatan) iz koga cete imati uvid u stanje na vasem racunu za socijalno zaduzenje.Ako ste u plusu ima svrhe popunjavati,ako je ispred saldo - (minus) morate prvo izmiriti obaveze.
Po sravnjenju duga podnosite zahtev koji obavezno morate overiti pecatom vase firme.Nemojte da ga zaboravite!Predate zahtev i kazu vam da dodjete SUTRA popodne.
-Sa tim papirom i starim zdravstvenim knjizicama ste do sada uglavnom zavrsavali sve.Pogledaju i overe knjizicu kako vasu tako i svih ostalih clanova za koje ste vi nosilac osiguranja.
Od ove godine tako vise NE MOZE.
Da bi ste se spasili nepotrebnog i uzaludnog cekanja procitajte i pribavite sta vam je sve potrebno pre nego sto do tog saznanja dodjete na salteru posle sata ili vise cekanja?
Potrebno vam je:
-Resenje o izmirenim davanjima za socijalno
-Stare zdravstvene knjizice
-Fotokopija licne karte
-Zahtev koji dobijate i popunjavate kod njih (besplatan je)
-Pecat
-I ono najsladje: Fotokopija resenja za obavljanje auto taksi prevoza.Pitao sam ih kakve veze ima resenje sa placanjima doprinosa.Placam vam redovno, mogu da budem prijavljen i kao bastovan ako treba samo da vam pare pristizu.Tako sada mora - rekose.
Ja sam se malo ubedjivao i ubedio ih da novo resenje jos nemam jer nije uradjeno.Ceka se da dodje na red.Ako treba dajte mi potvrdu i nalog da mi to urade preko reda i ja cu vam dostaviti,ali knjizicu hocu da imam overenu jel na to polazem pravo.Bilo im to komplikovano i zahtevno pa sam prosao sa kopijom onog starog.Dobio nove knjizice sa rokom vaznosti na 1 godinu.
A potom je usledilo jos radoznalih pitanja.
I cemu sad ovo i zbog koga?
Pa,vama taksistima se promenio osnov osiguranja.Ranije je bila sifra 1310,a sada se u osnovu osiguranja vodite pod 1311!Zbog toga moramo da pravimo zahtev za promenom.A samim tim se namecu i dokumenti koje treba priloziti za ostvarenje.
Evo jos jednog primera iz prakse na pitanje:Cemu nam sve moze zatrebati novo resenje?
Za socijalno,nikad ni sanjao ne bih!
struja- Forum manijak
- Broj poruka : 2103
Datum upisa : 28.07.2008
Rasime spasi me!Bez tebe smo i onako svi vec odavno bolesni,samo bez knjizice onemoguceni i da se lecimo?
I tako oni sto su uplacivali ponovo postase "budale" ovoga sistema.
- Spojler:
I tako oni sto su uplacivali ponovo postase "budale" ovoga sistema.
Poslednji izmenio struja dana Sre 22 Feb 2012, 13:44, izmenjeno ukupno 1 puta
struja- Forum manijak
Danas sam overio knjizicu samo sa uverenjem iz poreskog, nista drugo mi nisu trazili od papira u B. Zerajica, knjizice overene na godinu dana !
A sta si do sad davao od papira?
miamilojevic- Napredni član
- Broj poruka : 974
Datum upisa : 02.10.2009
Pa jeste li citali Strujin post ? I da, meni je sifra 1312 u knjizici, nisu ni pominjali promenu sifre, resenja itd.
Verujte bez sale, bila mi je upisana sifra osiguranja 1310 i da bi promenili u 1311 trazili su mi svu navedenu papirologiju.
E sad zasto je kod tebe 1312 NE ZNAM?
Mozda se ja u socijalnom vodim pod bastovan koji vozi taksi,a ti samo kao pravi taksista?
E sad zasto je kod tebe 1312 NE ZNAM?
Mozda se ja u socijalnom vodim pod bastovan koji vozi taksi,a ti samo kao pravi taksista?
struja- Forum manijak
Ma opusti se Strujo, vidis da je sve kod nas naopako...
Evo i kod mene je sifra 1311 samostalna delatnost, knjizica overena na godinu dana.
P.S. Izgleda da sam i ja bastovan taksista
P.S. Izgleda da sam i ja bastovan taksista
Velja- Forum početnik
- Broj poruka : 413
Datum upisa : 29.04.2009
I na kraju..Jel moze knjizica da se dobije i ako se duguje zdravstveno osiguranje...ako moze koja je procedura?
Alhemicar- Forum manijak
- Broj poruka : 1017
Godina : 43
Datum upisa : 25.10.2008
Moras imati izmireno zdravstveno osiguranje za dobijanje knjizice
Velja- Forum početnik
- Broj poruka : 413
Datum upisa : 29.04.2009
Jel moze ovo obicnim recnikom, ako recimo neko duguje 100.000 na racunu za zdravstveno sta ovo znaci i kako funkcionise.
to je to- Admin
- Broj poruka : 3143
Godina : 53
Datum upisa : 03.01.2008
Evo,ovako....ako imas duga za zdravstveno osiguranje?znaci da nisi mogao da dobijes ili overis knjizicu zbog dugovanja,samim tim zdravstveno osiguranje nisi ni koristio....dug imas,ali nicemu ne sluzi jer ne mozes za nesto da placas u nazad jer nisi ni koristio uslugu?????trenutno stanje znaci da od ovog trenutka,ukoliko zelis da overis knjizicu?treba da uplatis mesecnu obavezu zdravstvenog osiguranja za prosli mesec,onda overis knjizicu,nastavis mesecno da uplacujes taj iznos,i tako svaka tri meseca overavas da bi oni bili sigurni da si od sad redovni platisa zdravstvenog osiguranja i da zelis da imas zdr. knjizicu...to je cela filozofija i dobro je sto su to uveli inace pola Srbije ne bi moglo da se leci....Hvala im
miamilojevic- Napredni član
- Broj poruka : 974
Datum upisa : 02.10.2009
Pod hitno moram otici do zdravstvenog osiguranja...
Vidim da je ovaj pravilnik od kraja Aprila,ono sto mene intresuje je jel treba uplatiti sada za Maj i Jun i sa tim uplatama overiti zdravstvenu ili kako...?
U svakom slucaju veliko HVALA za obavestenje!
Vidim da je ovaj pravilnik od kraja Aprila,ono sto mene intresuje je jel treba uplatiti sada za Maj i Jun i sa tim uplatama overiti zdravstvenu ili kako...?
U svakom slucaju veliko HVALA za obavestenje!
Alhemicar- Forum manijak
to je to ::Jel moze ovo obicnim recnikom, ...
osigurana lica za koja se doprinos za obavezno zdravstveno osiguranje nije redovno izmirio = dužnik
pod uslovom da je obveznik uplate doprinosa započeo sa izmirivanjem doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje = koji je započeo sa izmirivanjem,
za overu zdravstvene knjižice donosi:
1. rešenje za tekuću godinu(2012) iz kojeg se vidi koliko mu je mesečno zaduženje,
2. dokaz o uplati doprinosa izvršenoj posle 26.04.2012.godine, najmanje u visini utvrđenog mesečnog iznosa doprinosa,
3. potvrda o visini duga (negde traže, dobro je imati),
4. potvrda o izabranom lekaru (negde traže, dobro je imati).
ko plaća redovno može da overi zdravstvenu knjižicu na svaka tri meseca
za svaku narednu overu obveznik uplate doprinosa dužan je da dostavi dokaze o uplati doprinosa, a iz perioda od poslednje overe zdravstvene knjižice.
microb- Forum početnik
- Broj poruka : 259
Datum upisa : 15.06.2009
ramplinstinski ::Danas sam overio knjizicu samo sa uverenjem iz poreskog, nista drugo mi nisu trazili od papira u B. Zerajica, knjizice overene na godinu dana !
E ovo je postalo diskutabilno, duzina vazenja overe zavisi od nekih cudnih parametara.
Kroz razgovor sa kolegama cinjenice su razlicite, nekom overe knjizicu na tri a nekom na sest meseci.
Da li je neko ulazio u tu problematiku, meni su zadnja dva puta upisali po tri meseca a pre toga po sest, ja i jedan kolega smo skoro produzili u razmaku od nedelju dana kod njega 6 a kod mene 3 meseca. Sve ovo je u socijalnom u B.Zerajica - Rakovica.
to je to- Admin
Meni su od pocetka reprograma uvek overavali na tri meseca..U pitanju je Zvezdara
Alhemicar- Forum manijak
Meni do pre dve godine na godinu.............a od tada na sest meseci!
magnum- Forum manijak
- Broj poruka : 4208
Godina : 68
Ja sam sa resenjem iz poreskog (koje inace vazi 30 dana) dobio produzenje zdravstvene knjizice na 6 meseci. U mom slucaju se oduvek overavalo na 6 meseci. Tako je bilo i ovaj put.
struja- Forum manijak
Ja danas overih knjizicu i to na 6 meseci sa resenjem iz poreskog Rakovica.
to je to- Admin
Zdravstvena knjižica
Ok, pitanje..koliko se čeka na uverenje za overu zdravstvenog i od koliko sati rade u Vojvode Vuka tj kada je najmanja gužva..
benakiba- Napredni član
- Broj poruka : 741
Datum upisa : 17.05.2013
Na starom gradu se ceka tri dana, za Vojvodu Vuka neznam.
sale535- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 8
Datum upisa : 07.08.2008
Radno vreme filijale je od 07:30 h do 14:30 h radnim danima.
Zokenzi- Forum manijak
- Broj poruka : 2652
Datum upisa : 31.01.2009
Uverenje u PU Palilula se čeka do 7 dana, ako uljudno zamolite G-dina na šalteru može da bude ranije dan-dva-tri.benakiba ::Ok, pitanje..koliko se čeka na uverenje za overu zdravstvenog i od koliko sati rade u Vojvode Vuka tj kada je najmanja gužva..
U V.Vuka najbolje je otići oko 18:30, pre podne nikako. Rade do 19h.
angelina- Forum manijak
- Broj poruka : 1203
Godina : 50
Datum upisa : 30.03.2009
Na Voždovcu 7 dana a može i pre
Blackshadow- Napredni član
- Broj poruka : 805
Datum upisa : 20.11.2008
benakiba- Napredni član
Ne znam od kada je stupilo na snagu ali sam u socijalnom, u nameri da produzim vaznost (plasticne) zdravstvene knjizice bio prijatno iznenadjen.
Dobio sam odgovor da, ukoliko su uplate redovne, vaznost knjizice se automatski produzava na 6 meseci. Te da nije potrebno dolaziti sa uverenjima do filijale za isto.
Dobio sam odgovor da, ukoliko su uplate redovne, vaznost knjizice se automatski produzava na 6 meseci. Te da nije potrebno dolaziti sa uverenjima do filijale za isto.
struja- Forum manijak
Blago tebi, ja sam morao da nosim uverenje i dobio sam 3 meseca jer plaćam reprogram. A druga šalteruša, prošli put kad sam overavao,to nije znala pa mi dala na 6 meseci.
mikiilic- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 187
Godina : 62
struja ::Ne znam od kada je stupilo na snagu ali sam u socijalnom, u nameri da produzim vaznost (plasticne) zdravstvene knjizice bio prijatno iznenadjen.
Ovo je istina ako se redovno placa overa knjizice se automacki produzava za 6 meseci.
to je to- Admin
to je to- Admin
Ja proverio, overena mi je knjižica do 15.11.2018 godine. Sad još da odem do doma zdravlja i proverim.
as- Forum početnik
- Broj poruka : 302
Datum upisa : 24.04.2008
Nije mi overena... Dakle sve od početka pa dok overim mogu i da zveknem...Palilula...
benakiba- Napredni član
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sre 22 Feb 2023, 18:30 od Zokenzi
» B-92
Uto 12 Jan 2021, 23:27 od Zokenzi
» Kragujevac
Čet 24 Sep 2020, 23:06 od Zokenzi
» Subvencija za nabavku novih vozila
Sre 08 Apr 2020, 21:16 od mareska
» Da li je ovaj nekada mnogo dobar i inovativan forum postao mediator ili nesto mnogo gore od toga UPTKS ?
Pet 27 Mar 2020, 21:10 od brat saja
» Komunalna
Sre 26 Feb 2020, 18:02 od struja
» Navijanje
Sub 22 Feb 2020, 11:59 od to je to
» DOKUMENTA ZA OSTVARIVANJE SUBVENCIJA
Ned 26 Jan 2020, 23:08 od to je to
» DOKUMENTA ZA OSTVARIVANJE SUBVENCIJA
Ned 26 Jan 2020, 22:47 od to je to
» TEKST SUBVENCIJE
Ned 26 Jan 2020, 22:23 od to je to
» TOYOTA
Ned 26 Jan 2020, 13:01 od glas savesti
» N1
Sre 15 Jan 2020, 18:09 od crveni taxi sive boje
» Registracija automobila
Sub 11 Jan 2020, 16:40 od struja
» Novi Sad - od 2014 .....
Pet 13 Dec 2019, 15:46 od to je to
» Aleksandar Bjelic vs UPTKS ( 150 minuta tv Prva )
Ned 17 Nov 2019, 14:41 od Naxis 605
» Štrajk taksi vozača
Pet 25 Okt 2019, 00:29 od forisgetnis
» Štrajk taxi vozača
Uto 08 Okt 2019, 17:26 od brat saja
» Broj vožnji na dan
Čet 15 Avg 2019, 16:29 od parmin
» Večernje novosti
Uto 13 Avg 2019, 00:31 od Zokenzi
» Hrvatska
Čet 08 Avg 2019, 19:04 od to je to