Majstor za turbine
+3
Blackshadow
Mapko
parmin
7 posters
Taxi :: Sve u vezi automobila :: Garaža
Strana 1 od 1
Da li je turbina u pitanju
Vozim Pežoa 406 2.0 HDI 110 konja. Počeo je da mi baca ulje na interkuleru i na donjem crevu koje ide iz turbine. Nešto slabije vuče kada krećem, a onda cimne, cimne, čini i se sa svih 110 konja. Gledao sam creva iz interkulera. Oba su cela. Kada stisnem gornje crevo, nema nikakve promene zvuka, niti se čuje da negde šišti. Kaže mi majstor da bi trebalo da se čuje kao da vučem neku kesu, kada ode turbina. Kod mene to nije slučaj i to me buni. A primetio sam da se i potrošnja povećala i to na skoro 11 litara po gradu, a bilo je u početku, kada sam ga kupio 9 litara, pa je krenulo da više i sada je 11 litara.
parmin- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 158
Godina : 70
Datum upisa : 11.11.2009
Re: Majstor za turbine
Koliko ulja ima u interkuleru?
Alhemicar- Forum manijak
- Broj poruka : 1017
Godina : 43
Datum upisa : 25.10.2008
Skidao sam interkuler, prao ga i pritisnuo malo jače one pertle pri dnu. Video sam posle dva dana da je u sredini na dve pertle popustio. Malo ima ulja, a i u crevu je bilo par kapi kada sam ga skinuo. Sa druge strane, kod turbine je vlažno od ulja i čini mi se da sada više curi nego ranije.
Ako se ne meri u decilitrima nije opasno,moguce da je odvodno crevo turbine ka karteru negde zapusilo pa ti to stvara problem....mada po tvojim simptomima,cima pa krene,uvecana potrosnja...Meni to pre izgleda kao EGR ventil....probaj prvo njega da ocistis pa javi rezultate...
Alhemicar- Forum manijak
Gledao majstor i čistio EGR ventil, ali on kaže da je u pitanju turbina.
Ej,lepi,modri,u produžetku buvljaka ka marinadi,lažem,ulica iznad ,ima jedan iz Sarajeva,izbeglica ali dugo je tu;ima čovek servis za te stvari.Bio sam pre par godina kad mi nešto nije bilo jasno a SVI SVE znali i serali mi.Pregledao čovek,pogledao,zagledao----------"gospodine,sve je u redu,krenula je turbina,ali nije ona,ona može još bar stotinu hiljada km.,to vam garantujem!U pitanju je,pa reče šta,to vas košta sa rukama toliko i toliko,ali , stvarno ne morate bar još godinu dana!"
Oduševi me čovek,"najlepše hvala,koliko sam dužan za ovo?"
"Ajte , molim vas,taman posla!"-reče čovek a ja gledam jel' skrivena kamera...........
Obzirom da ne znam adresu,uzimam u obavezu da te lično odvedem do njega.Javi se,ako si zainteresovan!
Oduševi me čovek,"najlepše hvala,koliko sam dužan za ovo?"
"Ajte , molim vas,taman posla!"-reče čovek a ja gledam jel' skrivena kamera...........
Obzirom da ne znam adresu,uzimam u obavezu da te lično odvedem do njega.Javi se,ako si zainteresovan!
magnum- Forum manijak
- Broj poruka : 4208
Godina : 68
Datum upisa : 28.07.2008
Misliš na servis "Mikron" i ja mislim sve najbolje o njima mada sam samo dizne tamo radio.
Mapko- Napredni član
- Broj poruka : 533
Datum upisa : 04.10.2009
Stvarno ne znam ime servisa,sećam se da se malko čudno dolazi do njega!
magnum- Forum manijak
Reci neku na tu temu, sta si radio, kako ide pre i posle, kolko kosta, trosi, dimi...?Mapko ::Misliš na servis "Mikron" i ja mislim sve najbolje o njima mada sam samo dizne tamo radio.
Blackshadow- Napredni član
- Broj poruka : 805
Datum upisa : 20.11.2008
Bilo je još na E2 autu i ne sećam se cene ali znam da sam u celosti bio zadovoljan što znači i njome... mirnije je radio, lakše palio a nije dimio ni pre toga jer je i taj auto bio Ford :P
Sećam se da sam prethodno radio dizne kod Pere što se nalazi tamo kod Savića i da sam mnogo bio zadovoljniji radom, odnosom i cenom ovih ljudi nego Perinim.
P.S. Tražio sam majstoru smsom njegov broj, poslaću ti ga kad dobijem pa ti vidi za cene.
Sećam se da sam prethodno radio dizne kod Pere što se nalazi tamo kod Savića i da sam mnogo bio zadovoljniji radom, odnosom i cenom ovih ljudi nego Perinim.
P.S. Tražio sam majstoru smsom njegov broj, poslaću ti ga kad dobijem pa ti vidi za cene.
Mapko- Napredni član
- Broj poruka : 533
Datum upisa : 04.10.2009
Hvala Mapko, nemam nekih problema ali tema "turbina - dizne" je vazda` zanimljiva
Blackshadow- Napredni član
- Broj poruka : 805
Datum upisa : 20.11.2008
I nikad se ne zna sta mozes da utocis u rezervoar!
magnum- Forum manijak
I šta bi, gde se nalazi? Koji je telefon, meil ili bilo šta?
.... u produžetku buvljaka ka marinadi,lažem,ulica iznad ,ima jedan iz Sarajeva,izbeglica ali dugo je tu;ima čovek servis za te stvari
Ovo si objasnio kao da nisi taksista! Pretpostavljam da je ulica prema Sava centru. Znači skretanje ka Brodarskoj ulici i prema Ratko Mitroviću. Pretpostavljam
Ovo si objasnio kao da nisi taksista! Pretpostavljam da je ulica prema Sava centru. Znači skretanje ka Brodarskoj ulici i prema Ratko Mitroviću. Pretpostavljam
Mapko,javi se i daj podatke coveku,izrezili me nacisto.
Od Sveti Sava centra,pa ispod podvoznjaka,kao ka buvljaku,pa prva raskrsnica levo.Pravo pa posle 200 , 300 metara sa desne strane,pa pitaj, ebiga!
Od Sveti Sava centra,pa ispod podvoznjaka,kao ka buvljaku,pa prva raskrsnica levo.Pravo pa posle 200 , 300 metara sa desne strane,pa pitaj, ebiga!
magnum- Forum manijak
Dobro je ljudi. Bio sam u petak u Užicu. Stigao sam oko pola deset, primili me lepo. Auto se malo ohladio i dok sam ja pio sok i kafu, oni su skinuli turbinu, remontovali je. Ja se prošetao malo do pijace u Užicu. Uzgred taksi sam platio 50 dinara i slovima pedeset dinara. Posla imaju koliko hoćeš. Nijedan nije prazan, a čini mi se da ih ima kao u Beogradu. Svaki treći automobil je taksi. I čini mi se kako je mali grad, a naplaćuju od svakog ko sedne po 50 dinara, da mogu za sat vremena da uzmu kao i mi ovde za sat vremena. A ništa više kilometara ne pređu nego mi. U svakom slučaju, već oko 15h sve je bilo gotovo. Cena prava sitnica. 30 ojra je skidanje i nameštanje turbine i servis, bez zamene vitalnih delova je 250 ojra. Sve ukupno oko 29 tisuća.
A najvažnije. Kada sam se vraćao, a išao sam preko Divčibara, negde, nemam pojma gde, kiša pada, a auto mi se sam od sebe ugasio. Prvo se upalila lampica od EGR ventila i ugasi se. Stade mrcina. Već je počeo mrak da se hvata. Ako zovem nekoga da me šlepa, ne znam šta da mu kažem gde sam. Negde u Srbiji, pa nađi me.
Dignem haubu. Gledam, ništa ne vidim da je neobično. Vratim se nazad u kola, pomolim se i kresnem i on upali. Ali mu lampica gori i dalje. Prima gas normalno i preko 2800 obrtaja, ali lampica svetli. Vozio sam još nekih dvadeset minuta i opet se ugasi. Opet ga kresnem, dok još nije stao i on upali, ali sada više nije primao gas preko 2800 obrtaja.
Stignem kući, i nije se više gasio, ali ni lampicu nije ugasio. Jutros ga upalim, svetli lampica i hoće malo kada ga ugasim da ostane još sekundu, dve da radi. Gas opet prima normalno.
Dignem haubu. Gledam, ništa ne vidim da je neobično. Vratim se nazad u kola, pomolim se i kresnem i on upali. Ali mu lampica gori i dalje. Prima gas normalno i preko 2800 obrtaja, ali lampica svetli. Vozio sam još nekih dvadeset minuta i opet se ugasi. Opet ga kresnem, dok još nije stao i on upali, ali sada više nije primao gas preko 2800 obrtaja.
Stignem kući, i nije se više gasio, ali ni lampicu nije ugasio. Jutros ga upalim, svetli lampica i hoće malo kada ga ugasim da ostane još sekundu, dve da radi. Gas opet prima normalno.
Ništa,zovni Užice,pitaj ih jel' te se sećaju,podseti ih,pa se dogovorite lepo i natenane-ako im radi onaj ourac na Pevcu da oteraš auto ,skinu ti turbinu,zamene (ako imaju remontovanu) ili da im pošalješ auto na šlepu koji će oni da plate,kao i sve ostalo.Nadam se da imaš račun i sve ostalo(valjda si dobio neku garanciju na urađeno)!!Objasni im da si bio u inspekciji i da su te oni sve ovo posavetovali.kao i da ako Ercovi tako ne urade opet dođeš u insp. i podneseš prijavu,,,,,,,,
Pa , s Božjom pomoći..........xebem te zemljo!
Pa , s Božjom pomoći..........xebem te zemljo!
magnum- Forum manijak
Uhhhhhh!ne daj boze nikom ova nova svetska cuda od automobila,ne mogu da ih smislim.......sanjam 124 sa krilcima...
maradona- Forum manijak
- Broj poruka : 1833
Datum upisa : 17.03.2009
Dobro je. Nije turbina u pitanju. Kaže mi moj majstor danas da je najverovatnije neka trunka zapušila EGR ventil ili filter i da kada sam ga ugasio, ta trunka je pala i on je upalio posle. Kaže majstor da taj filter ima neko jako fino sito i ako se to bude dešavalo često, on se iseče i radi dobro dalje. Ne znam čemu služi i zašto su ga stavili, kada on hoće da ga iseče. Nov je oko 100 evra. A vidim da mi više ne curi ulje. Inače servis je na Ceraku u Partizanskim vodama, a oni ne skidaju turbinu, nego ti turbinu skine neki majstor i onda doneseš turbinu kod njih, oni je šalju u Užice, remontuju i vraćaju nazad. Sve ukupno tri dana ne radiš. Inače, garancija je godinu dana.
U pravu si. To se zove regulator pritiska goriva.Cisti se ultrazvucno a mozes i sam.Zaprlja se to mikronsko sito.
zvuleta- Registrovani korisnik
- Broj poruka : 4
Datum upisa : 07.04.2009
Majstor za turbine
Majstor za turbine, Sloba , bio je tamo negde od buvljaka ka Savi.Kažu da se preselio negde, spominju Vojvođansku ali niko ne zna tačno gde.
Zna li neko , tačno gde je ?
Unapred zahvalan, u ime našeg kolege Kuze koji već dve nedelje radi po gradu bez turbo punjača.
Zna li neko , tačno gde je ?
Unapred zahvalan, u ime našeg kolege Kuze koji već dve nedelje radi po gradu bez turbo punjača.
magnum- Forum manijak
Taj covek je bio u Savskom nasipu 42 a broj telefona tamo je 0113182853 pa probaj preko tog telefona da dobijes neki blizi info sta,kako,gde....nazalost mob nemam.
Alhemicar- Forum manijak
Evo nasao sam i mobilni 063 207 218 Sloba
Ostaje ti samo da ga pozoves!
Ostaje ti samo da ga pozoves!
Alhemicar- Forum manijak
Od Boga ti zdravlje i puno ti hvala! Imaš piće na lađi , samo da je farbnem , drugu ruku!
magnum- Forum manijak
Nema na cemu i drugi put...Google je chudo.
Alhemicar- Forum manijak
Taxi :: Sve u vezi automobila :: Garaža
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sre 22 Feb 2023, 18:30 od Zokenzi
» B-92
Uto 12 Jan 2021, 23:27 od Zokenzi
» Kragujevac
Čet 24 Sep 2020, 23:06 od Zokenzi
» Subvencija za nabavku novih vozila
Sre 08 Apr 2020, 21:16 od mareska
» Da li je ovaj nekada mnogo dobar i inovativan forum postao mediator ili nesto mnogo gore od toga UPTKS ?
Pet 27 Mar 2020, 21:10 od brat saja
» Komunalna
Sre 26 Feb 2020, 18:02 od struja
» Navijanje
Sub 22 Feb 2020, 11:59 od to je to
» DOKUMENTA ZA OSTVARIVANJE SUBVENCIJA
Ned 26 Jan 2020, 23:08 od to je to
» DOKUMENTA ZA OSTVARIVANJE SUBVENCIJA
Ned 26 Jan 2020, 22:47 od to je to
» TEKST SUBVENCIJE
Ned 26 Jan 2020, 22:23 od to je to
» TOYOTA
Ned 26 Jan 2020, 13:01 od glas savesti
» N1
Sre 15 Jan 2020, 18:09 od crveni taxi sive boje
» Registracija automobila
Sub 11 Jan 2020, 16:40 od struja
» Novi Sad - od 2014 .....
Pet 13 Dec 2019, 15:46 od to je to
» Aleksandar Bjelic vs UPTKS ( 150 minuta tv Prva )
Ned 17 Nov 2019, 14:41 od Naxis 605
» Štrajk taksi vozača
Pet 25 Okt 2019, 00:29 od forisgetnis
» Štrajk taxi vozača
Uto 08 Okt 2019, 17:26 od brat saja
» Broj vožnji na dan
Čet 15 Avg 2019, 16:29 od parmin
» Večernje novosti
Uto 13 Avg 2019, 00:31 od Zokenzi
» Hrvatska
Čet 08 Avg 2019, 19:04 od to je to