Taxi
I tako vi slučajnim slučajem stigoste na forum Beogradskih taxista. U jednoj sekundi ste u centru zbivanja na Bgd ulicama a bogami i sa dušama taksi-vozača. Ima nas svakakvih. I onih čuvenih koji su na ovoj našoj kaldrmi 20-ak i više god. i koji dobro znaju i stare-nove nazive svih ulica ovog našeg najvećeg sela u Srbiji. Ima i onih mladih koji su nam se pridružili u "pravom ili krivom" pokušaju da nauče nešto od prethodnih, kao i onih koji su tu da nabave neki deo, nađu nekog proverenog majstora, dobiju neku informaciju. Ima onih koji bi da "čuju" neki trač a ima i onih koji bi da se raspravljaju.
Ipak, i mi smo samo ljudi.
Dobro nam došli, bez obzira iz kog razloga ste sa nama!

SAD VIDITE DEO FORUMA A KOMPLETAN NAKON REGISTRCIJE.

Дирекцији за јавни превоз 23/25.09.2010.

Ići dole

Дирекцији за јавни превоз 23/25.09.2010.

Počalji od Admin taj Sub 09 Okt 2010, 13:56

Од: Струковно удружење такси-предузетника Ул. Мурска 14 Београда-СИТАБ Београд
Управни одбор Тел 063/853-54-64
Бр.141-23/25.09.2010.
е-mail: udsitab@gmail.com
за:Република Србија
Град Београд - Градска управа
СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА САОБРАЋАЈ
Дирекција за јавни превоз
Н.Р. Пом.дир. Александру Ђукићу


Предмет:Захтев за формирање нове радне групе

Поштовани Г-дине Ђукићу,

Струковно удружење такси-предузетника Београда се више пута обраћало Градоначелнику Драгану Ђиласу и Члану градског већа Дејану Малом са захтевом да се формира нова радна група за Праћење и унапређење такси превоза да се у ту групи именују и представници СИТАБ-а, као легитимни представници такси-предузетника Београда.

СИТАБ је почео са радом као Синдикат таксиста Београда, па када смо добили решење од Министарства за рад и социјална питања на наш захтев за оснивање и регистрацију синдиката да такси-предузетници не могу да се синдикално удружују,(Прилог 1) основали смо Струковно удружење такси предузетника и регистровали се у АПР-у 14.12.2009.од. (прилог 2)

Прилог 1: Одговор Министарства за рад и социјална питања Број 110-00-1142 од 22.09.2009. год. по коме су јасним ставом Министарства објашњени сви законски разлози по коме је наш захтев за оснивање Синдиката одбијен (чл. 5 и 6 Закона о раду), а то је да такси-предузетници не могу да се синдикално организују као цит:„лица која самостално обављају делатност, а не запослени у смислу Закона о раду“.

Прилог 2: Копија Решења из АПР-а од 14.12.2009. о регистрацији СИТАБ-а

СИТАБ тренутно окупља преко 1.300 такси предузетника Београда, чиме је стекао право да легитимно и репрезентативно представља такси-предузетнике као представник самих такси-предузетника.

Такође сматрамо да досадашњи именовани представници радне групе који су власници диспечерских центара немају легитимитет за заступање такси-предузетника пред радном групом, јер су изабрани од стране 14 власника диспечерских центара. Они могу да имају легитимитет да представљају диспечере по питањима која се тичу диспечера и односа према РАТЕЛ-у јер су закупци фреквенција. Такси-предузетници не разговарају у име диспечера по питању РАТЕЛ-а..

Као одвојена питање такси превоза која се тиче такси-предузетника и града треба разматрати питања као што су измена Одлука, цене, број такси-предузетника и сл., и то треба да решава град у договору са овлашћеним представницима такси-предузетника који су и сами такси предузетници, обзиром да су сами такси-предузетници носиоци и извршиоци такси превоза у Београду.

Сматрамо да Грански синдикат такси возача и ауто-превозника Независност, може да окупља и представља исључиво лица која имају статус запосленог ( Прилог 1), којих у Београду има 49, те као таква организација не може да буде репрезент воље преко 7.000 такси-предузетника Београда.(Прилог 3)

Прилог 3:Број самосталних ауто – такси предузетника у Београду је 7494, а 49 лица обављају такси превоз у статусу запосленог код правног лица (извор: допис Секретаријата за саобраћај-Сектора за такси превоз бр. IV-08 бр. 344-401/10 од 02.07.2010.,)

Велику збрку представља именитељ такси возач који фигурира у Одлуци о ауто-такси превозу и који се добија као информација од Дирекције за јавни превоз, јер под термином такси-возач сматра се лице које има статус запосленог возача у правном лицу, што такси-предузетници нису, јер имају статус самозапосленог тј. предузетника. По новим Изменама и допунама Закона у друмском саобраћају, заједнички именитељ за такси-предузетнике и такси возаче је АУТО-ТАКСИ ПРЕВОЗНИК, тако да сматрамо да тај израз треба користити и у градској Одлуци.

Обзиром да су предложене Измене и допуне Одлука о ауто-такси превозу,сматрамо да се нова радна група мора под хитно формирати, како би све Одлуке у складу са законом биле донешене у договору са овлашћеним представницима ауто-такси превозника, тј. такси-предузетника.

Очекујемо Ваш одговор по овом Захтеву који садржи јасну законску аргументацију.


Струковно удружење такси-предузетника Београда СИТАБ,
Председник Управног одбора
Владо Булатовић
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 227
Datum upisa : 01.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu