Taxi
I tako vi slučajnim slučajem stigoste na forum Beogradskih taxista. U jednoj sekundi ste u centru zbivanja na Bgd ulicama a bogami i sa dušama taksi-vozača. Ima nas svakakvih. I onih čuvenih koji su na ovoj našoj kaldrmi 20-ak i više god. i koji dobro znaju i stare-nove nazive svih ulica ovog našeg najvećeg sela u Srbiji. Ima i onih mladih koji su nam se pridružili u "pravom ili krivom" pokušaju da nauče nešto od prethodnih, kao i onih koji su tu da nabave neki deo, nađu nekog proverenog majstora, dobiju neku informaciju. Ima onih koji bi da "čuju" neki trač a ima i onih koji bi da se raspravljaju.
Ipak, i mi smo samo ljudi.
Dobro nam došli, bez obzira iz kog razloga ste sa nama!

SAD VIDITE DEO FORUMA A KOMPLETAN NAKON REGISTRCIJE.

PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od trg taj Ned 19 Jul 2009, 00:25

Šta mene interesuje i šta će mi licenca ako nas u ovom gradu ima 10 ili 11000 regularnih na ulici. Licenca se ne jede , nego ono što se donese kući kao zaradjeno

Pročitaj podnesak, sve sam ubeđeniji da ga nisi ni čitao.Pa o tome se i radi u njemu!

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od trg taj Ned 19 Jul 2009, 00:30

Pitanja i predlozi članova taksi foruma Radnoj grupi u vezi Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o taksi prevozu putnika u drumskom saobraćajuObraćamo se Gradu kao našem poslodavcu u vezi zakonskih predloga Radne grupe koja se tiču taksi prevoza .Ciljevi predloga radne grupe bi trebalo da ispunjavaju sledeće osnovne uslove:

• uvođenja kvalitetnih licenci za taksi preduzetnike
• smanjenja broja taksista sa sadašnjih 7600 na 5000, uz pravilo jedan vozač=jedno vozilo=jedna licenca.Zapošljavanjem vise vozaca po vozilu gubi se svaki smisao izmene Zakona o taksi prevozu, jer se time ne smanjuje broj vozila na ulici, vec naprotiv povećava
• stvaranje ekonomskih uslova za obavljanje taksi delatnosti.
• stvaranje zakonskih uslova za kaznjavanje neregularnih taksista


Kao takvi, predlozi bi trebali da idu u korist taksi preduzetnika koji su izmirili svoje obaveze i ispunili normu Euro 3 po zahtevu grada i na osnovu odluka o auto-taksi prevozu.

U radnoj verziji Predloga od 24.03.2009. godine, pojavljuju se određene nelogičnosti koje dovode u pitanje smisao iznetih predloga pa vam zbog toga postavljamo sledeća pitanja:

1.Zašto je u Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju predvidjena mogućnost da pravna lica mogu da dobiju licence i zapošljavaju vozače?

. Naime u članu 36v Predlog ostavlja mogućnost da pravna lica na licenciranim vozilima zapošljavaju vozače koji poseduju treći stepen stručne spreme, vozačku dozvolu B kategorije i lekarsko uverenje.
Takav predlog ne ne ide u korist ni gradu ni taksi preduzetnicima vec samo pravnim licima, iz sledećih razloga:

• osnovni razlog je otvorena mogućnost da pravna lica zapošljavaju više vozača po vozilu, pa će usled toga jedno vozilo provoditi i 3 smene na ulicama, čime se efekat mere smanjenja broja taksi vozila na 5000 u gradu Beogradu anulira, vise vozača znači više vozila na ulici
• postojeći taksisti su ovakvom odredbom na velikoj šteti jer će im mogućnost zarade biti umanjena i onemogućeno vraćanje uloženog u kupovinu vozila sa EURO 3 motorima.
• Uvodjenje takvih vozača, bez Ispita poznavanja grada i radnog iskustva ugrožava se bezbednost putnika i obezvređuje dosadašnji rad grada na profesionalizaciji taksi vozača i važećih kriterijuma koja važe za lica obavljaju taksi deletnost

Ovakva mogućnost ne ide u prilog ispunjavanja osnovnih uslova koje bi ponudjeni predlozi trebalo da ispune, a to je smanjenje broja vozila na 5000 čime bi se stvorili uslovi za ekonomsko obavljanje taksi delatnosti u Beogradu.Davanje takve mogućnosti obezvredjuje sam smisao ponudjenih predloga


2.Potrebno je uvodjenje licence za pravna lica za izdavanje radio stanica taksi preduzetnicima kao njihove osnovne delatnosti i postavljanje njihovog rada u zakonske okvire.

Mislimo da zakonski treba urediti i poslovanje prduzeća i udruženja čija bi osnovna delatnost kao i do sada bila izdavanje radio stanica zainteresovanim preduzetnicima.
Na taj nacin bi se rad pravnih lica sveo na izdavanje radio stanica preduzetnicima sto bi im kao i sada predstavljalo osnovnu delatanost,čime se ne bi povecavao broj vozila i vozaca na ulici I kako bi se uveo red u poslovanje pravnih lica Naglašavamo da sticanje ovakve licence za radio stanice ne bi trebalo omogućiti bilo kojem pravnom licu.
Trenutno postoje pravna lica, preduzeća i udruženja koja svoje radio stanice izdaju divljim taksistima koji im plaćaju smene i primaju vožnje.Uvodjenje Licenci bi omogućilo sankcionisanje takvih pojava, za koje bi u tim slučajevima trebalo zabraniti rad takvom udruženju.

KONKRETNO:Postoje dve prekrsajne prijave protiv divljih taksista od 22.06.2009.godine u vremenu 22.30 časova, kada su na Trgu Republike zaustavljna vozila sa krovnom oznakom Alfa i Gold taksija opremljena radio stanicom i kviskom.
Takvo ponašanje bi u ovakvim slučajevima trebalo sankcionisati oduzimanjem Licence za pravna lica, i na taj način njihovo poslovanje dovesti u red.U dosadasnjim predlozima nema sankcija prema udruzenju-preduzeću-pravnom licu za tu pojavu.

3.Kako predlozena licenca za taksi preduzetnike ide u korist preduzetnika, i koja je svrha predlozenih licence obzirom da ne ispunjavaju osnovne uslove?

Smatramo da je pravedno i jedino ispravno rešenje da preduzetnici koji su se zadužili da ispune zahteve gradske uredbe o ispunjenju norme EURO 3 i izmirili porez u ovim teškim vremenima, treba da dobiju kvalitetne licence i to:

• licenca za jednog vozača i njegovo vozilo;
• licenca se izdaje trajno
• liceneca se izdaje besplatno
• licenca može da bude preneta samo na jedno lice koje ispunjava uslove za bavljenje taksi prevozom u skladu sa propisima koji vaze za preduzetnike;
• licenca može biti prodata (licu koje ispunjava uslove za obavljanje taksi delatnosti u skladu sa propisima koji vaze za preduzetnike);
• izmeniti član 36đ stav 5 u Predlogu koji se odnosi na prestanak važenja licence i uvesti bodovanja na osnovu težine prekršaja .Mislimo da je takva odredba prestroga, pogotovu za manje prekrsaje , ali da treba sankcionisati veće naplate i sl..
• izdavanje nove taksi licence licima koja su ispunili sve zakonske odredbe koje vaze za preduzetnike, uz uslov da imaju otkupljene dve licence, cime bi se smanjio broj taksista

Predlog: Izdavanje kvalitetnih licenci isključivo postojećim preduzetnicima (koji su ispoštovali gradsku uredbu i platili poreze) i to po modelu jedan vozač jedno licencirano vozilo, na koji način neće doći do povećanja broja vozila na ulici.
Iskoristiti Zagrebački model licenciranja taksi vozila gde je za par godina broj taksista sa 1500 sveden na 1050.


4.Borba protiv neregularnih taksista i sta grad i Inspekcija radi po tom pitanju ?

Svedoci smo velikog broja divljih taksista na ulici, koji nam predstavljaju veliki problem i nelojalnu konkurenciju,nadamo se da predlozi radne grupe nece ostavljati mogucnost te pojave.
Uzimajuci u obzir podatak da je Inspekcije napisala 288 prijava za period od 15 decembra prosle godine do kraja juna,(sto znaci malo vise od jedne prijave dnevno) a imajuci u vidu da je svakodnevno na ulici oko oko 2000-3000 neregularnih taksista koje svakodnevno vidjamo, smatramo da je dosadasnji rad Inspekcije simboličan i da se ne vodi dovoljno efikasna borba protiv divljaka, sto je osnovni razlog zbog čega kao posledicu imamo ovoliki broj divljaka na ulici.

Pitanja koja se postavljaju a ticu se dosadašnjeg rada Inspekcije:

1.Zasto Inspekcija prilikom pisanja prekrsajne prijave divljaku ne oduzima kviska i krovnu oznaku za koju divlji taksista nema ovlašćenja?Formalno-pravno to je neovlasćeno korisćenje krovne oznake i kviska sto predstavlja lažno predstavljanje i isticanje oznaka koja su ukradena. Vlasnici krovnih oznaka su grad,preduzeća i udruženja, i te krovne se moraju vratiti vlasniku.Trenutno, prijava se napise a divljak nastavi da radi.
2.Sta se trenutno preduzima protiv udruzenja koja izdaju radio stanice divljim taksistima, i da li je predlog odluka sankcionisao i tu pojavu?

KONKRETNO:Postoje dve prekrsajne prijave protiv divljih taksista od 22.06.2009.godine u vremenu 22.30 časova, kada su na Trgu Republike zaustavljna vozila sa krovnom oznakom Alfa i Gold taksija opremljena radio stanicom i kviskom.Da li je inspekcija podnela prijavu protiv tih udruzenja i koliko takvih slucajeva ima?
Mislimo da takva udruzenja treba najostrije sankcionisati i oduzeti im dozvolu za rad.U tom delu Licenca za pravna lica,prduzeća i udruzenja bi imala pun smisao
3.Rad i rezultati rada Inspekcije treba da budu javni, kako bi svi imali uvid u njihove rezultate rada, uz tacnu statistiku koliko je vozila kontrolisano, iz kojih udruzenja i koje su nepravilnosti uočene.

Treba dati mogucnost da ovlašćeni predstavnici taksi udruzenja zajedno sa policijom i Inspekcijom vrše kontrolu taksi vozila, čime bi rad Inspekcije bio javan i kako bi taksisti na taj način doprineli i pomogli suzbijanju takve pojave.Trenutna situacija je tako loša da divlji taksisti stoje na taksi stanicama sa regularnim taksistima, sa krovnim oznakama i kviskom koji dodeljuje grad, jer mi vise ne možemo da znamo ko je divljak koliko ih ima!

5.Zašto Predlog ne predviđa uvođenje jedinstvene - ekonomske cene taksi prevoza koju bi određivao nadležni organ lokalne samouprave (u našem slučaju organa Grada Beograda) na koju udruženja neće moći da daju neekonomske popuste

Jedinstven je stav članova foruma da zteba ukiniti i onemogućiti davanje popusta u taksi prevozu. Davanje popusta ima smisla ukoliko se popust odnosi na odricanje dela profita ili zarade koja ostaje kada se odbiju svi troskovi.U danasnjoj situaciji kada je od septembra gorivo poskupelo sa 52 na
101 RSD i kada je Euro skočio sa 75 na 95 RSD, ne postoji ni jedna realna mogućnost za davanje popusta.Popust je uslovljen ponašanjem pojedinih taksi udruženja koja se na taj način bore za opstanak stvarajući nelojalnu konkurenciju neekonomskim popustima na štetu taksi preduzetnika i putnika, jer onemogućavanjem zarade dovodi se u pitanje održavanje vozila i ulaganje u novi auto.
Smatramo da udruženja treba da se bore na drugi način, kvalitetom usluge i odnosom prema strankama prevashodno. Danas smo primorani da se borimo sa popustima, po kojima taksisti voze trošeći amortizaciju do prvog većeg kvara, nakon čega prestaju da obavljaju delatnost.
Neke od prednosti odredjivanja jedinstvene cene taksi prevoza su sledeci
• Taksi preduzetnicima će biti omogućena mogućnost zarade, ulaganja u održavanje vozila, pokrivanja troskova amortizacije i kupovine kvalitetnijeg vozila, što će podići kvalitet usluga taksi prevoza čime će se omogućiti ekonomska isplativost taksisranja po kojoj ce taksista moci da ispuni norme koje je Grad propisao (euro 3-4, starost vozila i ostalo).
• Preduzeća i udruženja će se boriti kvalitetom usluga i boljom organizacijom, a ne popustima koji idu na račun taksi preduzetnika
• Stranka će uvek znati koliko kosta voznja na odredjenoj relaciji, cime ce se spreciti nezeljene pojave naplacivanja veće cene taksi prevoza
Ovde se nece raditi o monopolu,jer ce grad utvrditi cenu javnog prevoza u taksi delatnosti,isto kao sto je ucinio u linijskom prevozu.
Predlog: uvesti sistem ekonomske cene taksi prevoza koju bi periodično određivao nadležni organ lokalne samouprave (npr. Grad Beograd), koji ce vaziti za sva udruzenja i na koje nece imati mogucnost davanja popusta.
Napomena:U prilogu 1.Troskovi prevoza nalazi se kalkulacija troškova taksi prevoza koja jasno ukazuje da u današnjim uslovima nema ekonomske opravdanosti davanja popusta

6.Zašto predlozi ne rešavaju pitanje obavljanje taksi delatnosti kao dopunske delatnosti i rada penzionera?

Licence ne treba izdavati licima kojima je taksi delatnost dopunsko zanimanje kao ni penzionerima, (penzioner koji je ostvario penziju ima odredjena primanja i prava kao penzioner, pa se postavlja pitanje kako penzionisao lice moze da se bavi taksiranjem?)
.Razloga ima vise:
- nije dobro da neko radi puno radno vreme (ili pojedinci i duže) u nekom preduzeću pa da zatim sednu za volan i da prevoze putnike i predstavljaju grad.
- profesionalizacija taksi delatnosti
-smanjenje broja vozila na ulici

7.Šta je do sada uređeno u skladu sa prethodnom Odukom o taksi prevozu?

8.Sta je predvidjeno sa taksistima koji nisu ispunili normu Euro3 i koji nisu izmirili porez?

9.Ko su članovi Radne grupe, ko su predstavnici taksista u Radnoj grupi, koga oni predstavljaju i kako su izabrani?

Obzirom da su predlozi koje je uradila radna grupa urađeni u prisustvu nasih predstavnika, postavlja se pitanje sta su oni uradili za zastitu naših interesa, kako su obavestili o svom radu svoje predlagače obzirom da većina taksista ne zna i nije obaveštena o radu radne grupe.
Takodje bi zeleli da se na sledecoj radnoj grupi svi članovi radne grupe upoznaju sa nasim predlozima i da se potom izjasne po našem dopisu, kako bi i mi bili upoznati sa njihovim stavom po nasim predlozima i pitanjima.


VISE O LICENCAMA MOZETE PROCITATI NA :
www.taxiforum.rs

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od trg taj Pon 20 Jul 2009, 22:18

POJAŠNJNJE KOJE IDE UZ PODNESAK

Inicijativa za zaštitu interesa taksi-preduzetnika je pokrenuta na taksi forumu www.taxiforum.rs. od strane člana foruma TRG. Neki od razloga za inicijativu protiv Predloga odluka o taksi prevozu su sledeći:

-Dosadašnji predlozi i licence ne idu u korist taksi preduzetnika
-daje se mogućnost da pravna lica zapošljavaju više vozača po jednom vozilu
-ne idu u prilog smanjenju broja taksista na ulici
-ne stvaraju ekonomske uslove za vraćanje uloženog u kupovinu vozila sa Euro 3 motorom (jedinstvena cena)
-ne uvode u zakonske okvire rad taksi asocijacija, preduzeća i udruženja, a svi znamo da pojedina asocijacije daju radio stanice i divljim taksistima
-ne razmatraju rad inspekcije koja je do sada imala loše rezultate rada, jer njihov učinak je ovoliki broj divljaka na ulici
-Licenca koja je ponudjena nije kvalitetna, jer takva licenca koja glasi na vozilo (zašto na vozilo) ide u prilog pravnim licima (vlasnici asocijacija) koji će moći da zapošljavaju vozače

Nezadovoljni predloženim dopunama Odluka o taksi prevozu koji su takvi da ne štite interese taksi-preduzetnika, članovi foruma su
napravili pitanja i predloge koje idu u pravcu zaštite interesa taksi-preduzetnika. Pitanja su u dogovoru sa članom Gradskog veća G-dinom Dejanom Malim predati u pisanoj formi na pisarnici Sekretarijata.Odgovor će biti objavljen u celosti na forumu.

Predstavnici taksi preduzetnika će zastupati predloge iz Podneska.Njihov rad će biti javan, predlozi koji budu išli sa njihove strane biće javno razmatrani na forumu i sastancima a nakon usaglašavanja predati u pisanoj formi na pisarnicu sekratarijata. Svi taksi-preduzetnici mogu učestvovati na forumu i dolaziti na sastanke.

Cilj ove inicijative je zaštita interesa taksi-preduzetnika, koji u ovim taškim vremenima uslovljeni odlukama o taksi prevozu,kupuju vozila sa euro 3 motorom, plaćaju porez, dok inspekcija gotovo ništa ne radi na suzbijanju divljaka, a predlozi koji se tiču Odluka o taksi prevozu idu u zaštitu interesa pravnih lica.

Ovo je za sve koji žele da shvate razloge zašto inicijativa postoji, razloge zašto je pokrenuta i koji je cilj.

Pozdrav,

Sledeći sastanak je 29.08.2009. god, brod restoran Mag u 14 h,Pozivamo sve preduzetnike da dodju na sastanak

VISE O LICENCAMA MOZETE PROCITATI NA :
www.taxiforum.rs

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od jerotije318 taj Sre 22 Jul 2009, 16:00

E to od nas niko ne racuna tako [nazalost] 😢 a tako je
avatar
jerotije318
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 3632
Godina : 51
Location : Bgd
Datum upisa : 09.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od ozalosceni taj Sre 22 Jul 2009, 19:13

Kad podvuces crtu vidi se da smo mi daleko ispod iste. 😢 Sad
avatar
ozalosceni
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 419
Godina : 44
Location : Beograd
Datum upisa : 22.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od jerotije318 taj Sre 22 Jul 2009, 19:25

Na negativnoj nuli Very Happy
avatar
jerotije318
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 3632
Godina : 51
Location : Bgd
Datum upisa : 09.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od maradona taj Čet 23 Jul 2009, 00:52

Bilo bi dobro da si samo na negativnoj nuli,nego treba da nam daju i socijalnu pomoc,jer sa ovim nametnutim kreditima i porezima,pa i visokim clanarima ne mozes da zaradis deci cokoladu da kupis vise.

maradona
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1833
Location : Beograd
Datum upisa : 17.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od trg taj Čet 23 Jul 2009, 10:33

Čudo da vam gazde ne daju popust na članarine od 20%-30 %...Valjda je normalno da popust koji se daje stranci ide isključivo na teret taksiste..

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od maradona taj Čet 23 Jul 2009, 14:20

oni su vec uracunali popust u clanarinu

maradona
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1833
Location : Beograd
Datum upisa : 17.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od jerotije318 taj Čet 23 Jul 2009, 16:45

Sa zasticenih 4-5.000 din Very Happy
avatar
jerotije318
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 3632
Godina : 51
Location : Bgd
Datum upisa : 09.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od ozalosceni taj Čet 23 Jul 2009, 19:24

E pa drugari nemoj te tako gazdino se ne racuna Very Happy
avatar
ozalosceni
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 419
Godina : 44
Location : Beograd
Datum upisa : 22.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od trg taj Čet 23 Jul 2009, 20:56

Nije njima lako, a vreujem da im ni ova računica nebi odgovarala, kako mi jedan rece.Kod njega članovi imaju pun kilometar, kada odbiju troskove , ubedi me za malo...

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od maradona taj Pet 24 Jul 2009, 00:20

Kod koga njega,bilo kog,ili odredjenog?

maradona
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1833
Location : Beograd
Datum upisa : 17.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od trg taj Pet 24 Jul 2009, 09:53

U pitanju je osoba sa planom 4500=9000.Krenuo je sa tvdnjom da kod njega imaju pun kilometar, onda je dosao kolega koji radi 12-14 sati dnevno ( za svako postovanje) i rekao nam da dnevno predje 220-250 km i uzme bruto 7-8.000 din. pa odbite gorivo(min 2.000),pa duplo veću cenu odrzavanja ( to je mesečno min 5.000 km) pa vidite koliko ispadne, ne računajući koliko nas košta privatan život jer ga sa takvim radom teško možeš imati...

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od maradona taj Pet 24 Jul 2009, 13:37

Ja jos ne znam nikog ko danas uzima tolike pare,a pun kilometar-pa imaju,kad saberes 900 din do aerodroma iz bilo kog dela grada -sigurno im je pun kilometar.

maradona
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1833
Location : Beograd
Datum upisa : 17.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od magnum taj Pet 24 Jul 2009, 14:07

Nesto im je ,Dijego odavno puno,nego ne smeju ili,preciznije,ne mogu nista! bounce
avatar
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4210
Godina : 62
Location : miljakovac
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od ka5an taj Pet 31 Jul 2009, 10:33

Pa,ni ova tabela više nije tačna,obzirom da je litar goriva odavno premašio Euro.
avatar
ka5an
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 924
Godina : 58
Location : Zvezdara
Datum upisa : 28.07.2008

http://beogradskaka5anija.forumotion.com/forum.htm

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od rale_066 taj Pet 31 Jul 2009, 11:04

ovako izgleda licenca u Bugarskoj
jedna na gepeku a druga na desnom krilu
https://redcdn.net/ihimizer/i/dscf0100.jpg/

rale_066
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 58
Datum upisa : 09.04.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od ka5an taj Pet 31 Jul 2009, 11:09

Bože,pa neće nam valjda TO lepiti po kolima...? Rolling Eyes
Do sad su nam na ovu foru naplatili i okrugle crvene metalne tablice,
i "kviska",i ranije ko zna za šta sve ne,dakle; Ovo je sledeći "način"..?
Mogli su i nešto "kulturno" iznutra šoferšajbne,a ne po ovom "ruskom modelu". pale


Poslednji izmenio ka5an dana Pet 31 Jul 2009, 11:09, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
ka5an
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 924
Godina : 58
Location : Zvezdara
Datum upisa : 28.07.2008

http://beogradskaka5anija.forumotion.com/forum.htm

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od trg taj Čet 13 Avg 2009, 00:05

Da vas podsetim na podnesak...

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od trg taj Čet 13 Avg 2009, 22:58

Osnovno je sprečiti pravna lica da dobijaju mogućnost da zapošljavaju vozače, jer ako se to desi, kraj priče je za taksi preduzetnike.
Neće više imati problem ni sa cenama, ni divljacima, ni održavanjem kola, nego će nam osnovni problem biti da nadjemo posao i novac za izdržavanje porodica.


Ukoliko to ne sprečimo, sve je ostalo nebitno i predstavlja gubljenje energije. Oko sprečavanja ideje da pravna lica dobiju licence moramo ostvariti jedinstvo, i to menjamo.

Pozdrav,

Vlado

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od ka5an taj Ned 16 Avg 2009, 21:22

Nadam se da ćemo bar u nečemu biti složni (?) Cool;
avatar
ka5an
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 924
Godina : 58
Location : Zvezdara
Datum upisa : 28.07.2008

http://beogradskaka5anija.forumotion.com/forum.htm

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od ozalosceni taj Ned 16 Avg 2009, 21:36

Hajde da se potrudimo svako po malo i bice sigurno rezultata
avatar
ozalosceni
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 419
Godina : 44
Location : Beograd
Datum upisa : 22.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od ka5an taj Ned 16 Avg 2009, 21:40

Na kraju,trudimo se za sebe,a ne za neznamvišekoga!?! Cool;
avatar
ka5an
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 924
Godina : 58
Location : Zvezdara
Datum upisa : 28.07.2008

http://beogradskaka5anija.forumotion.com/forum.htm

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od magnum taj Ned 16 Avg 2009, 23:34

Hajde da se složimo da budemo složni !
Koga bre,zajebavate,ovo je Srbija! bounce
avatar
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4210
Godina : 62
Location : miljakovac
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

sastanak je 29-tog, i dođite!

Počalji od trg taj Pet 21 Avg 2009, 11:37

Prvo da vidimo koliko će taksista doći, koliko nam je stalo da se reše nagomilani problemi koji se ne rešavaju suviše dugo.

Veruj mi, zbog svog angažovanja primam pretnje, dobronamerne savete, vređanja...Ali, dolaze ljudi, kažu kako da pomognu, hoćeš prostor na TV-u (džabe), pa mi nemamo pojima šta se dešava (taksi preduzetnici)

Svi nas podržavaju, vlasnici neće licence (a predlog im daje tu mogućnost), kažeš im pa dajte to napismeno, to nas boli,Odgovora nema!

Kažu, raspala se radna grupa, ništa od svega toga...Super nam je.Ubićemo ih na ustavnom sudu...

Ma nećemo to! Hoćemo novu radnu grupu koja će da radi na rešavanju problema sa konkretnim predlozima koji nama trebaju, da se rešimo divljaka, jedinstvene ekonomske cene i sve ostalo iz podneska.

Sadašnje stanje odgovara vlasnicima udruženja (nema jedinstvenih cena pa se trkaju sa popustima koji nas koštaju), divljacima (kaže inspekcija da im zakon ide na ruku) a nas ekonomski iscrpljuje.

U roku mesec -dva sve mora da se reši. I kraj cele agonije a novi početak.

O koristima..Pa izgubi vreme i živce ubeđujući vas šta nam je interes, da dođete na sastanak da se vidi koliko nas ima.

Biće sjajno ako nas bude 200,300.... 5000!Da svi vidite da nas ima, da mora da bude kolegijalnosti sada!


Svi dolaze, a neke baš taj dan imaju neodložne obaveze, ali sigurno dolaze sledeći put.Pa malo iznenađenje, ali sledećeg puta možda neće ni biti ako nas dođe 20!

Zato, nek svi vide da nas tema zanima, neka se pokrenu svi naši sadašnji predstavnici, ili neka se sklone i daju šansu ljudima koji hoće da reše problem.

Od ponedeljka podelićemo barem 2000 flajera sa pozivom za sastanak. Koliko će nas doći? Sad je na tebi i ostalima sa foruma da date svoj doprinos da nas dođe što više.

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Prava stvar

Počalji od Zokenzi taj Pet 21 Avg 2009, 20:15

trg ::
...Od ponedeljka podelićemo barem 2000 flajera sa pozivom za sastanak...
:cheers: :cheers: :cheers:

_________________
Zokenzi
avatar
Zokenzi
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2506
Location : Belgrade
Datum upisa : 31.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od jerotije318 taj Pet 21 Avg 2009, 21:16

Најбоље по такси станицама. Иѕ необавезне приче са колегама видим да имамо јаку подршку :cheers:
avatar
jerotije318
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 3632
Godina : 51
Location : Bgd
Datum upisa : 09.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od magnum taj Pet 21 Avg 2009, 22:34

A pritom kolega,Milan mislim da mu je ime, reče i da ima i dvoje dece kod kuće,jel' tako beše Vlado,zajedno smo bili!Nahvali ga gazda,samo sam čekao da nas neki avion spiči (kad smo već na Starom aerodromu!) iz vedra neba!
P.S. Bilo je malo mutno,nije bilo baš najvedrije! bounce
avatar
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4210
Godina : 62
Location : miljakovac
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od Dejan taj Ned 30 Avg 2009, 21:59

trg ::
...Od ponedeljka podelićemo barem 2000 flajera sa pozivom za sastanak...


Kako je protekao sastanak?

Da li ima neka informacija za nas neaktivne?
avatar
Dejan
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 94
Godina : 50
Datum upisa : 10.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od tomovicbgd taj Pon 31 Avg 2009, 00:20

Pa kolega,krajnje je vreme da se aktivirate.Ako je moglo nas oko 200 da odvoji malo vremena da dodje mogli ste i Vi,i da povedete jos po nekog kolegu koji nije bio upoznat se inicijativom foruma.
Svi očekujemo izveštaj od kolega iz inicijativnog odbora za osnivanje novog sindikata i smernice za dalja delovanja...uskoro. Biće vrlo vruća jesen u Beogradu što se taxi priče tiče. Neka nam Bog pomogne,a i mi sami sebi.
avatar
tomovicbgd
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 254
Godina : 52
Location : Miljakovac II
Datum upisa : 22.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od Dejan taj Pon 31 Avg 2009, 09:07

@tomovicbgd

Kolega potpuno se slazem sa Vama za sve sto ste iznad napisali.

Trebao sam sa jos dvojicom manje "upucenih" kolega da prisustvujem sastanku, ali na zalost iz "meni" opravdanih razloga bio sam sprecen.

Hvala na odgovoru... :vzz:
avatar
Dejan
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 94
Godina : 50
Datum upisa : 10.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od taxi -ja taj Pon 31 Avg 2009, 18:23

Hoce li neko da da neki izvestaj i okaci ga ovde da bi se svi koji nisu: mogli -hteli ili vec ko zna koji razlog drugi zbog cega nisu prisustvovali i saznaju kako je protekao sastanak i u kom smeru je krenuo????
Jednostavno vidjenje kako je sastanak protekao po vasem misljenju...

Hvala i Pozzz
avatar
taxi -ja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1103
Godina : 52
Location : Petlovo Brdo BGD
Datum upisa : 12.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od tomovicbgd taj Pon 31 Avg 2009, 19:12

Protekao je u radnom i konstruktivnom duhu,mada je bilo i malo bukača koji su pokusali nesto i da miniraju ali bez uspeha.Mislim da je prevashodno bilo ispitivanje snage koliko smo shvatili ozbiljnost situacije i koliko smo spremni za neka konkretna dela. A s obzirom da nas je doslo (po mojoj slobodnoj proceni) oko 200,znaci da smo na dobrom putu.Dogovoreno je da se danas odrzi osnivacka skupstina novog SINDIKATA TAXI VOZAČA GRADA BEOGRADA. A sta će posle biti to neka kazu iz osnivačkog odbora,nase je da ih podrzimo ili ne,neka svako odluči po svojoj savesti...... :nzn: :vzz:
avatar
tomovicbgd
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 254
Godina : 52
Location : Miljakovac II
Datum upisa : 22.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od skembi69 taj Pon 31 Avg 2009, 22:20

avatar
skembi69
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 76
Godina : 48
Datum upisa : 15.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od struja taj Čet 03 Sep 2009, 11:16

Na zalost,nemili dogadjaj sa nasim kolegom koji je nastradao, je mnoge sprecio da budu prisutni jer se u isto vreme odrzavao sastanak i pomen nastradalom.
Za sledeci put ce sigurno trebati ne malo veca nego poveca sala za okupljanje.
Moja jedina zamerka je primecena jos na pocetku,a to je da se osim kolege Vlade (koji je i poceo sastanak) niko od prisutnih u prvim redovima,kao predstavnici taksi foruma NIJE PREDSTAVIO.Moglo se samo nagadjati ko bi mogao biti ko.
U jednom kasnijem izlaganju Vlada je rekao:ovde su prisutni i clanovi taksi foruma i pokazavsi uopsteno rukom rekao Sale,(pomenu jos neka imena) i do mene Jerotije ili ti Mafija.
Od kasnijih diskutanata se trazilo predhodno predstavljanje ime,prezime,udruzenje i sl.broj.
Mogli su onda tako poceti i nasi predstavnici.Mozda ih vecina i zna,ali ima uvek i novih.A o redu i da ne govorim.
avatar
struja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2072
Location : Beograd
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od skembi69 taj Čet 03 Sep 2009, 14:19

Nije mi jasno sta se desilo,posle sastanka u che nestade trg evo nema ga na forumu danima
avatar
skembi69
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 76
Godina : 48
Datum upisa : 15.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od jerotije318 taj Čet 03 Sep 2009, 14:32

Moja jedina zamerka je primecena jos na pocetku,a to je da se osim kolege Vlade (koji je i poceo sastanak) niko od prisutnih u prvim redovima,kao predstavnici taksi foruma NIJE PREDSTAVIO.Moglo se samo nagadjati ko bi mogao biti ko.
U jednom kasnijem izlaganju Vlada je rekao:ovde su prisutni i clanovi taksi foruma i pokazavsi uopsteno rukom rekao Sale,(pomenu jos neka imena) i do mene Jerotije ili ti Mafija
Те критике добивам свако вече од колега и то ми је тј то нам је грешка.
Многе колеге су дошле на састанак баш зато што сам их ја позвао а ја нисам прозборио ни једну иако бих ја понављао само речи које је изговорио Влада.

Овим путем се извињавам свим колегама
avatar
jerotije318
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 3632
Godina : 51
Location : Bgd
Datum upisa : 09.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od ozalosceni taj Čet 03 Sep 2009, 21:40

A za kolegu koji je pitao gde je Vlada?Vlada je na odmoru sunny
avatar
ozalosceni
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 419
Godina : 44
Location : Beograd
Datum upisa : 22.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od struja taj Pet 04 Sep 2009, 12:42

Nije ni sada kasno da nam kazes ko je to bio u prvim redovima,i koga smo to gledali u oci.Ne mora redom samo da se zna ko je ko.
avatar
struja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2072
Location : Beograd
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od ozalosceni taj Pet 04 Sep 2009, 14:44

Evo ja cu ti reci.Izvinjavam se sto to nismo odmah uradili,prvi nam je put pa smo napravili i po neki propust.Gledano iz publike sa desna na levo sam sedeo ja Stevan Blagojevic (lux-taxi),pa Sloba Arandjelovic ili AS (radio beo-taxi),zatim Vlado Bulatovic TRG (beo kvaka) i na kraju Zoran Jerotijevic JEROTIJE (pink-taxi).
avatar
ozalosceni
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 419
Godina : 44
Location : Beograd
Datum upisa : 22.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od to je to taj Pet 04 Sep 2009, 17:18

Evo malo iznenadjenje.

Jerotije, Vlado, As - Sloba, Stevan - ozalosceni


Poslednji izmenio to je to dana Pet 04 Sep 2009, 19:07, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
to je to
Admin
Admin

Broj poruka : 3055
Godina : 47
Location : Beograd
Datum upisa : 03.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od magnum taj Pet 04 Sep 2009, 19:05

A trg,gde je trg!? bounce
avatar
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4210
Godina : 62
Location : miljakovac
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od taxi -ja taj Pet 04 Sep 2009, 22:29

Au magnume pa izgleda da si opet zagubio kurblu negde pa Trg ti je ovaj drugi sleva Vladota prvi do ovog zamisljenog deckica sa naocalima "Jerotija -Jere Armonikasa "
avatar
taxi -ja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1103
Godina : 52
Location : Petlovo Brdo BGD
Datum upisa : 12.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od to je to taj Pet 04 Sep 2009, 22:30

Samo bez provolacija molim
avatar
to je to
Admin
Admin

Broj poruka : 3055
Godina : 47
Location : Beograd
Datum upisa : 03.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od taxi -ja taj Pet 04 Sep 2009, 23:05

provolacija
Neznam brate zasto mislis da ovde postoji "Provolacija "(omanulo se slovo "k" pored "l") samo objasnjavam ovom starijem coveku koji kasno pali(magnumu)Ko-je ko i to-je to opusteno.
:yck:
avatar
taxi -ja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1103
Godina : 52
Location : Petlovo Brdo BGD
Datum upisa : 12.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od taxi -ja taj Pet 04 Sep 2009, 23:09

Ipak bi vecina vas trebala da se bavi "Bastovanstvom" (opusta i smiruje) a jos uz to sto bi Gosn Zlaja" reko ipak nema u ovom nasem gradu 7500 Bastovana" mozda nadjete sebe kao i ja samo nemogu da se sastavim. :smx:
avatar
taxi -ja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1103
Godina : 52
Location : Petlovo Brdo BGD
Datum upisa : 12.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od RILLE taj Sub 05 Sep 2009, 14:51

Dobro ljudi i sta ima od tog sastanka , recimo danas , DOKLE SMO STIGLI ?????????????????????
avatar
RILLE
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 54
Godina : 47
Location : BELGRADE - Cerak
Datum upisa : 31.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od RILLE taj Sub 05 Sep 2009, 14:53

VIDIM DA SMO SVI JAKI NA REČIMA - GDE SU DELA , LjUDI , DELA ??????????????????????????
avatar
RILLE
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 54
Godina : 47
Location : BELGRADE - Cerak
Datum upisa : 31.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od to je to taj Sub 05 Sep 2009, 14:56

RILLE ::VIDIM DA SMO SVI JAKI NA REČIMA - GDE SU DELA , LjUDI , DELA ??????????????????????????

Rille ja te nevidoh na sastanku izgleda da je kod tebe sve na recima ostalo i na kukanju. Rekose sindikalci da budemo strpljivi.
avatar
to je to
Admin
Admin

Broj poruka : 3055
Godina : 47
Location : Beograd
Datum upisa : 03.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: PROČITAJTE PODNESAK BAREM JEDNOM

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu