Taxi
I tako vi slučajnim slučajem stigoste na forum Beogradskih taxista. U jednoj sekundi ste u centru zbivanja na Bgd ulicama a bogami i sa dušama taksi-vozača. Ima nas svakakvih. I onih čuvenih koji su na ovoj našoj kaldrmi 20-ak i više god. i koji dobro znaju i stare-nove nazive svih ulica ovog našeg najvećeg sela u Srbiji. Ima i onih mladih koji su nam se pridružili u "pravom ili krivom" pokušaju da nauče nešto od prethodnih, kao i onih koji su tu da nabave neki deo, nađu nekog proverenog majstora, dobiju neku informaciju. Ima onih koji bi da "čuju" neki trač a ima i onih koji bi da se raspravljaju.
Ipak, i mi smo samo ljudi.
Dobro nam došli, bez obzira iz kog razloga ste sa nama!

SAD VIDITE DEO FORUMA A KOMPLETAN NAKON REGISTRCIJE.

Radna grupa za .........

Strana 3 od 7 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći

Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od vlajko taj Uto 07 Jul 2009, 13:01

Predlog je apsolutno odlican i jasan. Pitanja koja nas najvise bole su tu i ovo treba sto hitnije predati. Svaka cast za formiranje ovakvog dopisa.

vlajko
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 52
Godina : 51
Datum upisa : 28.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od tomovicbgd taj Uto 07 Jul 2009, 18:15

APSOLUTNO SAGLASAN.... PUNA PODRŠKA
avatar
tomovicbgd
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 254
Godina : 52
Location : Miljakovac II
Datum upisa : 22.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od tomovicbgd taj Uto 07 Jul 2009, 18:23

IPAK SE NEŠTO DEŠAVA
Mislim da idemo u pravom smeru,još kad bi se naš glas i čuo, bilo bi idealno...mislim da treba uključiti i medije u celu ovu našu priču,jer bez medija nećemo biti ozbiljno shvaćeni.

Forum je reprezentativniji od sindikata (po broju članova)
avatar
tomovicbgd
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 254
Godina : 52
Location : Miljakovac II
Datum upisa : 22.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od Panco taj Uto 07 Jul 2009, 21:41

Podrska skroz

Panco
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 103
Godina : 52
Location :
Datum upisa : 16.08.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Uto 07 Jul 2009, 21:50

Momci,

U finalni veryiju dadacemo i ASov predlog pod brojem jedan:
1. Da preduzetnik ne može da proda svoju licencu pravnom, nego samo fizičkom licu tj. osobi koja ispunjava uslove za obavljanje taxi prevoza, i nje nigde zaposlena ili u penziji.

a sto se tice predloga dva
2. Da pravna lica ne mogu ni na koji način da zapošljavaju preduzetnike, jer preduzetnici su već poreski obveznici, jer je to pravno nemoguće
to jeste tako, jer bilo kojim zaposljavanjem kod pravnog lica preduzetnik gubi status preduzetnika, ali se i nadam da nas krucijalni predlog da pravna lica ne mogu da dobijaju licence za vozila nece davati mogucnost da bilo koga zaposljavaju, špa ni preduzetnike.

Predlog ce sutra biti predat na pisarnici sekretarijata za saobracaj.

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od tomovicbgd taj Uto 07 Jul 2009, 22:34

Drzimo fige da bude i prihvaćen :study:
avatar
tomovicbgd
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 254
Godina : 52
Location : Miljakovac II
Datum upisa : 22.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od Blackshadow taj Sre 08 Jul 2009, 00:19

magnum ::da ne ispadnem,siroko ne znajuci ili pak siroko sve znajuci
-ko je izabrao,
-doticnog za predstavnika BTV,
-doticnog za predstavnika Pinka,
-doticnog za predstavnika Beotaksija,itd,itd a narocito
-koga ili sta predstavlja vozac BTV sluzbeni broj 900,mislim da se zove aleksandar bjelic
-i tako redom,ukljucijuci i postovane clanove iz Sk.grada u kome sam rodjen i zivim od 1956.
Takodje bi mi mnogo znacilo da se SVI clanovi radne grupe PONAOSOB izjasne o nasim predlozima,zahtevima i stavovima.
U nadi da cete mi izaci u susret,drugarski vas pozdravljam! bounce

Zlajin igrac?!
avatar
Blackshadow
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 806
Location : Vozdovac
Datum upisa : 20.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Sre 08 Jul 2009, 08:39

Momci,

Ovo je finalna verzija koja ce biti predata Gradskom sekretarijatu za saobracaj.Molim Vas da iskopirate par primeraka i podelite kolegama koje vidjate,kako bi se sto vise nas upoznalo sa nasim zahtevima.Na forumu ima dosta članova, ali ima kolega kojima nije dostupan internet, a želei bi da se informisu o dešavanjima sa Radne grupe.Ovo je u našem interesu, štampajte,kopirajte podelite.Da guramo zajedno i dalje, nemojte da čekate da neko drugi radi sve za vas, dajte i vi svoj doprinos.

Trg

Pitanja i predlozi članova taksi foruma Radnoj grupi u vezi Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o taksi prevozu putnika u drumskom saobraćaju

Obraćamo se Gradu kao našem poslodavcu u vezi zakonskih predloga Radne grupe koja se tiču taksi prevoza .Ciljevi predloga radne grupe bi trebalo da ispunjavaju sledeće osnovne uslove:

• uvođenja kvalitetnih licenci za taksi preduzetnike
• smanjenja broja taksista sa sadašnjih 7600 na 5000, uz pravilo jedan vozač=jedno vozilo=jedna licenca.Zapošljavanjem vise vozaca po vozilu gubi se svaki smisao izmene Zakona o taksi prevozu, jer se time ne smanjuje broj vozila na ulici, vec naprotiv povećava
• stvaranje ekonomskih uslova za obavljanje taksi delatnosti.
• stvaranje zakonskih uslova za kaznjavanje neregularnih taksista

Kao takvi, predlozi bi trebali da idu u korist taksi preduzetnika koji su izmirili svoje obaveze i ispunili normu Euro 3 po zahtevu grada i na osnovu odluka o auto-taksi prevozu.

U radnoj verziji Predloga od 24.03.2009. godine, pojavljuju se određene nelogičnosti koje dovode u pitanje smisao iznetih predloga pa vam zbog toga postavljamo sledeća pitanja:

1.Zašto je u Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju predvidjena mogućnost da pravna lica mogu da dobiju licence i zapošljavaju vozače?

Naime u članu 36v Predlog ostavlja mogućnost da pravna lica na licenciranim vozilima zapošljavaju vozače koji poseduju treći stepen stručne spreme, vozačku dozvolu B kategorije i lekarsko uverenje.
Takav predlog ne ne ide u korist ni gradu ni taksi preduzetnicima vec samo pravnim licima, iz sledećih razloga:

• osnovni razlog je otvorena mogućnost da pravna lica zapošljavaju više vozača po vozilu, pa će usled toga jedno vozilo provoditi i 3 smene na ulicama, čime se efekat mere smanjenja broja taksi vozila na 5000 u gradu Beogradu anulira, vise vozača znači više vozila na ulici
• postojeći taksisti su ovakvom odredbom na velikoj šteti jer će im mogućnost zarade biti umanjena i onemogućeno vraćanje uloženog u kupovinu vozila sa EURO 3 motorima.
• Uvodjenje takvih vozača, bez poznavanja grada i radnog iskustva ugrožava se bezbednost putnika i obezvređuje dosadašnji rad Grada na profesionalizaciji taksi vozača i važećih kriterijuma koja važe za lica obavljaju taksi deletnost

Ovakva mogućnost ne ide u prilog ispunjavanja osnovnih uslova koje bi ponudjeni predlozi trebalo da ispune, a to je smanjenje broja vozila na 5000 čime bi se stvorili uslovi za ekonomsko obavljanje taksi delatnosti u Beogradu.Davanje takve mogućnosti obezvredjuje sam smisao ponudjenih predloga

2.Potrebno je uvodjenje licence za pravna lica za izdavanje radio stanica taksi preduzetnicima kao njihove osnovne delatnosti i postavljanje njihovog rada u zakonske okvire.

Mislimo da zakonski treba urediti i poslovanje prduzeća i udruženja čija bi osnovna delatnost bila izdavanje radio stanica zainteresovanim preduzetnicima.
Na taj nacin bi se rad pravnih lica sveo na izdavanje radio stanica preduzetnicima sto bi im kao i sada predstavljalo osnovnu delatanost,čime se ne bi povecavao broj vozila i vozaca na ulici, čime bi se uveo red u poslovanje pravnih lica Naglašavamo da sticanje ovakve licence za radio stanice ne bi trebalo omogućiti bilo kojem pravnom licu.
Trenutno postoje pravna lica, preduzeća i udruženja koja svoje radio stanice daju divljim taksistima koji im plaćaju smene i primaju vožnje.Uvodjenje Licenci bi omogućilo sankcionisanje takvih pojava, za koje bi u tim slučajevima trebalo zabraniti rad takvom udruženju.

KONKRETNO:Postoje dve prekrsajne prijave protiv divljih taksista od 22.06.2009.godine u vremenu 22.30 časova, kada su na Trgu Republike zaustavljna vozila sa krovnom oznakom Alfa i Gold taksija opremljena radio stanicom i kviskom.
Takvo ponašanje bi u ovakvim slučajevima trebalo sankcionisati oduzimanjem Licence za pravna lica, i na taj način njihovo poslovanje dovesti u red.U dosadasnjim predlozima nema sankcija prema udruzenju-preduzeću-pravnom licu za tu pojavu.

3.Kako predlozena licenca za taksi preduzetnike ide u korist preduzetnika, i koja je svrha predlozenih licence obzirom da ne ispunjavaju osnovne uslove?

Smatramo da je pravedno i jedino ispravno rešenje da preduzetnici koji su se zadužili da ispune zahteve gradske uredbe o ispunjenju norme EURO 3 i izmirili porez u ovim teškim vremenima, treba da dobiju kvalitetne licence i to:


• licenca za jednog vozača i njegovo vozilo;
• licenca se izdaje trajno
• liceneca se izdaje besplatno
• licenca može da bude preneta samo na jedno lice koje ispunjava uslove za bavljenje taksi prevozom u skladu sa propisima koji vaze za preduzetnike;
• licenca može biti prodata (licu koje ispunjava uslove za obavljanje taksi delatnosti u skladu sa propisima koji vaze za preduzetnike);
• izmeniti član 36đ stav 5 u Predlogu koji se odnosi na prestanak važenja licence i uvesti bodovanja na osnovu težine prekršaja (kako se ne bi svi prekršaji tretirali isto).
• izdavanje nove taksi licence licima koja su ispunili sve zakonske odredbe koje vaze za preduzetnike, uz uslov da imaju otkupljene dve licence, cime bi se smanjio broj taksista

Predlog: Izdavanje licenci isključivo (ili bar prvenstveno) postojećim preduzetnicima (koji su ispoštovali gradsku uredbu i platili poreze) i to po modelu jedan vozač jedno licencirano vozilo, na koji način neće doći do povećanja broja vozila na ulici.
Iskoristiti Zagrebački model licenciranja taksi vozila gde je za par godina broj taksista sa 1500 sveden na 1050.


4.Borba protiv neregularnih taksista i sta grad i Inspekcija radi po tom pitanju ?

Svedoci smo velikog broja divljih taksista na ulici, koji nam predstavljaju veliki problem i nelojalnu konkurenciju,nadamo se da predlozi radne grupe nece ostavljati mogucnost te pojave.
Uzimajuci u obzir podatak da je Inspekcije napisala 288 prijava za period od 15 decembra prosle godine do kraja juna,(sto znaci malo vise od jedne prijave dnevno) a imajuci u vidu da je svakodnevno na ulici oko oko 2000-3000 neregularnih taksista koje svakodnevno vidjamo, smatramo da je dosadasnji rad Inspekcije simboličan i da se ne vodi dovoljno efikasna borba protiv divljaka, sto je osnovni razlog zbog čega kao posledicu imamo ovoliki broj divljaka na ulici.

Pitanja koja se postavljaju a ticu se dosadašnjeg rada Inspekcije:

1.Zasto Inspekcija prilikom pisanja prekrsajne prijave ne oduzima kviska i krovnu oznaku za koju divlji taksista nema ovlašćenja?Formalno-pravno to je neovlasćeno korisćenje krovne oznake i kviska sto predstavlja lažno predstavljanje i isticanje oznaka koja su ukradena. Vlasnici krovnih oznaka su grad,preduzeća i udruženja, i te krovne se moraju vratiti vlasniku.Trenutno, prijava se napise a divljak nastavi da radi.
2.Sta se trenutno preduzima protiv udruzenja koja izdaju radio stanice divljim taksistima, i da li je predlog odluka sankcionisao i tu pojavu?

KONKRETNO:Postoje dve prekrsajne prijave protiv divljih taksista od 22.06.2009.godine u vremenu 22.30 časova, kada su na Trgu Republike zaustavljna vozila sa krovnom oznakom Alfa i Gold taksija opremljena radio stanicom i kviskom.Da li je inspekcija podnela prijavu protiv tih udruzenja i koliko takvih slucajeva ima?
Mislimo da takva udruzenja treba najostrije sankcionisati i oduzeti im dozvolu za rad.U tom delu Licenca za pravna lica i Udruzenja bi imala pun smisao
3.Rad i rezultati rada Inspekcije treba da budu javni, kako bi svi imali uvid u njihove rezultate rada, uz tacnu statistiku koliko je vozila kontrolisano, iz kojih udruzenja i koje su nepravilnosti uočene.

Treba dati mogucnost da ovlašćeni predstavnici taksi udruzenja zajedno sa policijom i Inspekcijom vrše kontrolu taksi vozila, čime bi rad Inspekcije bio javan i kako bi taksisti na taj način doprineli i pomogli suzbijanju takve pojave.Trenutna situacija je tako loša da divlji taksisti stoje na taksi stanicama sa regularnim taksistima, sa krovnim oznakama i kviskom koji dodeljuje grad, jer mi vise ne možemo da znamo ko je divljak koliko ih ima!

5.Zašto Predlog ne predviđa uvođenje jedinstvene - ekonomske cene taksi prevoza koju bi određivao nadležni organ lokalne samouprave (u našem slučaju organa Grada Beograda) na koju udruženja neće moći da daju neekonomske popuste

Jedinstven je stav članova foruma da zteba ukiniti i onemogućiti davanje popusta u taksi prevozu. Davanje popusta ima smisla ukoliko se popust odnosi na odricanje dela profita ili zarade koja ostaje kada se odbiju svi troskovi.U danasnjoj situaciji kada je od septembra gorivo poskupelo sa 52 na
101 RSD i kada je Euro skočio sa 75 na 95 RSD, ne postoji ni jedna realna mogućnost za davanje popusta.Popust je uslovljen ponašanjem pojedinih taksi udruženja koja se na taj način bore za opstanak stvarajući nelojalnu konkurenciju neekonomskim popustima na štetu taksi preduzetnika i putnika, jer onemogućavanjem zarade dovodi se u pitanje održavanje vozila i ulaganje u novi auto.
Smatramo da udruženja treba da se bore na drugi način, kvalitetom usluge i odnosom prema strankama prevashodno. Danas smo primorani da se borimo sa popustima, po kojima taksisti voze trošeći amortizaciju do prvog većeg kvara, nakon čega prestaju da obavljaju delatnost.

Neke od prednosti odredjivanja jedinstvene cene taksi prevoza su sledeci
• Taksi preduzetnicima će biti omogućena mogućnost zarade, ulaganja u održavanje vozila, pokrivanja troskova amortizacije i kupovine kvalitetnijeg vozila, što će podići kvalitet usluga taksi prevoza čime će se omogućiti ekonomska isplativost taksisranja po kojoj ce taksista moci da ispuni norme koje je Grad propisao (euro 3-4, starost vozila i ostalo).
• Preduzeća i udruženja će se boriti kvalitetom usluga i boljom organizacijom, a ne popustima koji idu na račun taksi preduzetnika
• Stranka će uvek znati koliko kosta voznja na odredjenoj relaciji, cime ce se spreciti nezeljene pojave naplacivanja veće cene taksi prevoza
Ovde se nece raditi o monopolu,jer ce grad utvrditi cenu javnog prevoza u taksi delatnosti,isto kao sto je ucinio u linijskom prevozu.
Predlog: uvesti sistem ekonomske cene taksi prevoza koju bi periodično određivao nadležni organ lokalne samouprave (npr. Grad Beograd), koji ce vaziti za sva udruzenja i na koje nece imati mogucnost davanja popusta.
Napomena:U prilogu 1.Troskovi prevoza nalazi se kalkulacija troškova taksi prevoza koja jasno ukazuje da u današnjim uslovima nema ekonomske opravdanosti davanja popusta

6.Zašto predlozi ne rešavaju pitanje obavljanje taksi delatnosti kao dopunske delatnosti i rada penzionera?

Licence ne treba izdavati licima kojima je taksi delatnost dopunsko zanimanje kao ni penzionerima, (penzioner koji je ostvario penziju ima odredjena primanja i prava kao penzioner, pa se postavlja pitanje kako penzionisao lice moze da se bavi taksiranjem?)
.Razloga ima vise:
- nije dobro da neko radi puno radno vreme (ili pojedinci i duže) u nekom preduzeću pa da zatim sednu za volan i da prevoze putnike i predstavljaju grad.
- profesionalizacija taksi delatnosti
-smanjenje broja vozila na ulici

7Šta je do sada uređeno u skladu sa prethodnom Odukom o taksi prevozu?

8.Sta je predvidjeno sa taksistima koji nisu ispunili normu Euro3 i koji nisu izmirili porez?

9.Ko su članovi Radne grupe, ko su predstavnici taksista u Radnoj grupi, koga oni predstavljaju i kako su izabrani?
Obzirom da su predlozi koje je uradila radna grupa uradjenji u prisustvu nasih predstavnika, postavlja se pitanje stasu oni uradili za zastitu nasih interesa, kako su obavestili o svom radu svoje predlagace obzirom da većina taksista ne zna i nije obavestena o radu radne grupe.Takodje bi zeleli da se na sledecoj radnoj grupi svi članovi radne grupe upoznaju sa nasim predlozima i da se izjasne po nasem dopisu, kako bi i mi bili upoznati sa njihovim stavom po nasim predlozima i pitanjima.


VISE O LICENCAMA MOZETE PROCITATI NA :
http://taxi.darkbb.com/forum.htm

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od magnum taj Sre 08 Jul 2009, 17:07

Crna senko moja,sta bih ja bez tebe??????????????????????????
Ma ja to figurativno,ali on nam sad nije nista manje ili vise vazan od svih onih,gorepomenutih, a ni od koga osim sebe samih izabranih,dobri moj!Niko mene nije spomenuo,osim kad treba da se plati porez i ostale dazbine,da li ja pristajem da bas njima, u njihove ruke stavim svoju sudbinu i sudbinu mojih prava! bounce
avatar
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4210
Godina : 62
Location : miljakovac
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Sre 08 Jul 2009, 18:23

Momci,

PODNESAK U IME TAKSI FORUMA je predat Sekretarijatu za saobracaj , Javnom prevozu n/r Aleksandru Dukiću

Zaveden je pod dansanjim danom 08.07.2009.god. pod brojem IV06 3466-965.

Takodje sam mail-om obavestio kabinet G-dina Dejana Malog da je naš Podnesak predat, a kao prilog sam mu poslao kompletan podnesak.

Čim dobijemo odgovor, javljam se.Zamolio bih Vas da dok čekamo odgovor, isprintate naše predloge i podelite kolegama koji nemaju mogućnost pristupa ovom forumu, kako bi ih informisali o dešavanjima koja se tiču naše službe i našim zahtevima.

Trg

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od Blackshadow taj Sre 08 Jul 2009, 19:04

@ Trg
Odlicno uradjeno, svaka cast !!!
Jedno pitanje za tebe:
Kako planiras da se "uvuces" na sastanke radne grupe? Sta ako tebi neko postavi pitanje:" Koga Vi g-dine zastupate"?
U tom smislu sam mislio da se nekako ozvanicimo, registrujemo, skupimo potpise po stajalistima i sl. ...ili u ovoj varijanti idemo sa sindikalcima u paketu
(sto i nije lose) Wink
Ne zameri na mom pitanju, malo mi je nejasno...
pozz Black
avatar
Blackshadow
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 806
Location : Vozdovac
Datum upisa : 20.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Čet 09 Jul 2009, 08:56

Na prvi sastanak radne grupe sam kao član Beotaksija jer sam zamolio Gdina Armuša da prisustvujem sastanku Radne grupe, kada sam pročitao predloge koje je radna grupa uradila do sada a koji preduzetnicima ne idu u korist.
Na sledeći sastanak sam otišao na inicijativu članova foruma koji me poznaju i koji znaju da so skoro osam godina radio kao menadzer Administracije u jednoj stranoj kompaniji i kojima se dopala moja inicijativa na forumu po pitanju divljaka, da prestavljam forum.Pre sastanka sam uputio mail na kabinet Dejana Malog, u kome sam se predstavio kao predstavnik foruma i zamolio da mi se da odobrenje da prisustvujem sastancima radne grupe, što mi je i dozvoljeno.
Na zadnjem sastanku radne grupe , prisao sam Gdinu Dejanu Malom i predstavio se kao član i predstavnik taksi foruma,i zamolio ga da nam se dozvoli da nasa pitanja i sugestije u vezi Predloga zakona mozemo da dostavljamo u pisanoj formi radnoj grupi i njemu.
Gdin Mali dozvolio da kao predstavnik foruma prisustvujem sastancima a da sva naša pitanja dostavimo u pisanoj formi na pisarnicu sekretarijata, sto smo ovaj put i uradili jer kao predstavnik foruma nemam prava glasa, niti imam pravo da na sastancima radne grupe uzimam učešća u raspravi lično. Takodje je dogovoreno da će svi dobijeni odgovori na pitanja koja dostavimo biti objavljeni u celosti na forumu, tako da će svi članovi foruma moći sami da se informišu šta se dešava.Meni lično odgovara ovaj način komunikacije, jer je sve u pisanoj formi, pitanja koja postavljamo su pitanja članova foruma koja muče preduzetnike i mene lično koji sam takodje preduzetnik, tako da ne može biti nikakvih nesporazuma.Sve piše, samo da čitamo.Naši zahtevi su javni i dostupni, i tu nema mesta za bilo kakve špekulacije (sem zlonamernih ljudi kome naša pitanja ne idu u korist).

Ukoliko se postavi pitanje sa kojim pravom predstavljam forumaše, verovatno će trebati skupljati potpise za našeg predstavnika.Za ovo kratko vreme lično sam upoznao pojedine članove foruma koji su shvatili ozbiljnost situacije i koji se stvarno trude da nam pomognu.
Da ponovim, u sve ovo sam uvučen jer želim da sačuvam svoj posao kao taksi-preduzetnik čime se ukupno bavim desetak godina.Nisam ničiji čovek (sem tate Milinka Very Happy ), i angažovanje oko ovog pitanja je pre svega u ličnom interesu koji imam kao preduzetnik.Koliko vidim, trenutno svi članovi foruma koji su preduzetnici su prepoznali naš zajednički interes koji je predstavljen u jučerešnjem dopisu Sekretarijatu za saobraćaj, i to je to.
Molio bih vas da Pitanja iz našeg dopisa isprintate i podelite na što više taksi stanica, kako bi se taksisti zainteresovali počeli da se angažuju po pitanju zaštite svojih interesa.Niko nam neće pomoći ako sami sebi ne pomognemo, pogotovu ne pravna lica i oni koji zastupaju njihove interese.Svestan sam da su taksisti do sada naučili da im se samo nešto dešava, ali evo nam dobra prilika da pokrenemo stvari u pravom smeru, pa dajte svojh doprinos!
Znam da smo već pokrenuli neke stvari, da se recimo inspekcija malo više angažovala po pitanju divljaka, ali moći će oni to i bolje.Od našeg pisanja i prvih mailova koje smo slali Gradonačelniku, počeli su da se više angažuju, zar ne?Sto se svi više angazujemo ponaosob, biće nam lakše zajedno da ostvarimo naše ciljeve.
Zato, za početak printajte, upoznajte kolege sa našim zahtevima, i završićemo i ovo kako treba.

Trg

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od skembi69 taj Čet 09 Jul 2009, 14:20

Treba napomenuti da se DIVLJACI organizuju i vade dozvole Panceva Kovacice Smedereva Pinosave Very Happy ....I kazu mogu da rade u Beogradskim firmama sa istim u Maxis-u,Alfi,Goldu,Alo...."TU TREBA DA SE STAVI AKCENAT PRED RADNU GRUPU "kako inspekcija posle pregleda kaze on je za mene ispravan? Pa zar je moguce da istog momenta doticnom ne oduzme auto ili bar krovnu oznaku posto Maxissa nema u Pancevu i napisati dve prijave za vlasnika radio frekfencije i preduzetniku Pancevcu. :suspect:
avatar
skembi69
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 76
Godina : 48
Datum upisa : 15.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od Blackshadow taj Čet 09 Jul 2009, 19:45

@Trg
Hvala druze, vidimo se...Wink
avatar
Blackshadow
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 806
Location : Vozdovac
Datum upisa : 20.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Čet 09 Jul 2009, 23:27

Re: [Nijedan]
Od zlaja Za trg, Danas u 22:09

Poštovani gospodine Vlado!
Šta reći, pedstavnik forumaša? Dobro zvuči? Da ne znam ovoliko koliko znam sve bi mi bilo jako simpatično ali ovako mi je sve mnogo smešno! Čuvaj se imaš posla sa opasnim momcima a naročito se pazi Milivoja spreman je na sve da sačuva svoju fotelju i imaginarnu funkciju. Pozdrav Zlaja

Večeras sam dobio poruku od Zlaje koju vidite, i ne razumem koji je smisao ove poruke...Obzirom da ima elemenata pretnje, shvatio sam je veoma ozbiljno.

Pozdrav,

Trg

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od magnum taj Pet 10 Jul 2009, 00:02

Mislim da grešiš,toliko poznajem Zlaju da ti garantujem da je u pitanju samo drugarska opomena-on je veselnik prošao tu golgotu i samo te drugarski upozorava šta sve može da ti se desi!
Ergo,a bez sum-hajde da učinimo nešto da bi opravdali i u neku ruku obezbedili tvoj stav i položaj.Umoljava se admin da odmah po čitanju ovih redova napravi-omogući,glasanje i samim tim pristanak SVIH NAS da gdin. Vlado Bulatović bude i zvanično predstavnik našeg foruma!Da se to lepo ozvaniči jer smatram da tako on može da uđe kao punopravan član radne grupe i samim tim,postane i aktivni učesnik istoga , a ne samo puki slušalac,prisutan samo dobrom voljom pojedinaca!
Molim da se ovo ODMAH stavi na glasanje!
Svaki minut nam je dragocen! bounce
avatar
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4210
Godina : 62
Location : miljakovac
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Pet 10 Jul 2009, 10:06

Magnume,

Predstavnik foruma danas je:
1.Osoba koja će pisati na forumu šta se dešava na sastancima radne grupe.
2.Podnositi pisane dopise sekretarijatu sa našim pitanjima i predlozima i objavljivati ih na forumu.
3.Nema prava da aktivno učestvuje u samom radu radne grupe
4.Nema pravo glasa u Radnoj grupi

Uvučen sam dovoljno da me svi već znaju, a ponekima i smetam.Dopisi koje smo slali nisu moji, već predstavljaju skup pitanja koja su postavljena od članova foruma skupljenih da imaju formu i tako predata u skladu sa dogovorom ostvarenim sa Gdinom Malim.Moje radno iskustvo van taksija mi ipak dosta pomaze, jer za sada ovo ide u pravom smeru i ima smisla.

Prosto zvuči, skupis pitanja objaviš ih na forumu, predaš pitanja, dobijene odgovore objaviš na forumu.Ima tu malo više ličnog angažovanja (što bi svi trebali da radimo), ali moj lični interes je da zaštitim svoja prava kao preduzetnik, što je i cilj članova taksi foruma.

Ukoliko možda dodje do poziva na sastanak gradskih vlasti sa članovima foruma, neću ići sam, već sa ostalim članovima foruma, kao što su AS, TO JE TO, JEROTIJE, BLACKSHADOW, PALEOLIT, SKEMBI, OZALOSĆENI,ANGELINA , ti i ostali.Ako dodje do poziva, sastaćemo se upoznati i izabrati svoje predstavnike.

Za sada, predstavnik foruma obavlja administratorsko-dopisne poslove.

Meni je drago da smo zajedno za sada:
1.Pokrenuli pitnje divljaka sa mrtve tačke, jer inspekcija se pokrenulo što svi vidimo
2.Zainteresovali ljude da pišu, istakli naš zahtev po pitanju predloga Zakona o taksi prevozu.To su ustvari interesi forumaša preduzetnika koje treba izguramo zajedno

Da li sam ja prvi medju jednakima kako mi skori neko reče, to meni nije važno. Meni je lično satisfakcija da sam pokrenuo neke stvari koje muče taksiste-preduzetnike, da ste svi prepoznali nameru koja je u našem dopisu i dovoljno je transparentna da je to što piše, tj. naši zahtevi.

Ko zna, hoće i ima hrabrosti i želje da gura ovo bolje od mene neka izvoli, ja ću mu pomoć.Tvrdim da sam ne može niko, jedino zajedno kao i do sada možemo da postignemo nešto.
Samo da to ne bude dobronamerni zlaja 4500=9000, zlajin čovek i njemu slični...Koji nema svog predstavnika barem njegov član 900 ne predstvlja njegove interese.

Da se to lepo ozvaniči jer smatram da tako on može da uđe kao punopravan član radne grupe i samim tim,postane i aktivni učesnik istoga , a ne samo puki slušalac,prisutan samo dobrom voljom pojedinaca!

Ako uspemo u tome da imamo svog člana radne grupe, bilo bi dobro i pomoglo bi zaštiti interesa članova foruma.Ideja je generalno dobra,ko zna, da sačekamo odgovor, možda i neće trebati..

Dok čekamo odgovor, printajte naš zahtev i delite ga kolegama.
Takodje predložem da opet šalemo mail-ove Gradonačelniku da smo nezadovoljni radom Inspekcije, da ih još poguramo. http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=2577

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od magnum taj Pet 10 Jul 2009, 15:55

Bogami,ja ne znam da li vise da se mesam i ko bajagi ucestvujem u tvom radu!Moracu da promenim i avatar i ime!
Kako vam se cini - ZLI DEBELI , ili ZLI BRADATI , ili prosto, ONAJ STO JEDE MESO !? bounce
avatar
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4210
Godina : 62
Location : miljakovac
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od Alhemicar taj Pet 10 Jul 2009, 19:55

Predlog je odlican i istim su obuhvacena skoro sva bolna pitanja,koja muce sve nas...Videcemo odgovor pa cemo iz prve ruke znati sta grad kao nas poslodavac misli o nasem predlogu.Ono sto mene kao preduzetnika raduje,jeste to da su stvari krenule sa mrtve tacke i nesto je pocelo da se i desava,mislim da je inspekcija vise prisutna na ulici i konacno su malo bolje krenuli sa obavljanjem svog posla,naravno da to moze jos mnogo bolje ali stvari su se malo mrdnule a to je ono sto mene kao taksistu u ovom gradu raduje...Svaka cast,svim clanovima foruma!!!
Predlog je u fazi stampe i vec od sutra poslepodne krece da se deli po t.stanicama.
avatar
Alhemicar
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1017
Godina : 37
Location : Beograd
Datum upisa : 25.10.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Sub 11 Jul 2009, 07:31

Pitanja i predlozi članova taksi foruma Radnoj grupi u vezi Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o taksi prevozu putnika u drumskom saobraćajuObraćamo se Gradu kao našem poslodavcu u vezi zakonskih predloga Radne grupe koja se tiču taksi prevoza .Ciljevi predloga radne grupe bi trebalo da ispunjavaju sledeće osnovne uslove:

• uvođenja kvalitetnih licenci za taksi preduzetnike
• smanjenja broja taksista sa sadašnjih 7600 na 5000, uz pravilo jedan vozač=jedno vozilo=jedna licenca.Zapošljavanjem vise vozaca po vozilu gubi se svaki smisao izmene Zakona o taksi prevozu, jer se time ne smanjuje broj vozila na ulici, vec naprotiv povećava
• stvaranje ekonomskih uslova za obavljanje taksi delatnosti.
• stvaranje zakonskih uslova za kaznjavanje neregularnih taksista

Kao takvi, predlozi bi trebali da idu u korist taksi preduzetnika koji su izmirili svoje obaveze i ispunili normu Euro 3 po zahtevu grada i na osnovu odluka o auto-taksi prevozu.

U radnoj verziji Predloga od 24.03.2009. godine, pojavljuju se određene nelogičnosti koje dovode u pitanje smisao iznetih predloga pa vam zbog toga postavljamo sledeća pitanja:

1.Zašto je u Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju predvidjena mogućnost da pravna lica mogu da dobiju licence i zapošljavaju vozače?

Naime u članu 36v Predlog ostavlja mogućnost da pravna lica na licenciranim vozilima zapošljavaju vozače koji poseduju treći stepen stručne spreme, vozačku dozvolu B kategorije i lekarsko uverenje.
Takav predlog ne ne ide u korist ni gradu ni taksi preduzetnicima vec samo pravnim licima, iz sledećih razloga:

• osnovni razlog je otvorena mogućnost da pravna lica zapošljavaju više vozača po vozilu, pa će usled toga jedno vozilo provoditi i 3 smene na ulicama, čime se efekat mere smanjenja broja taksi vozila na 5000 u gradu Beogradu anulira, vise vozača znači više vozila na ulici
• postojeći taksisti su ovakvom odredbom na velikoj šteti jer će im mogućnost zarade biti umanjena i onemogućeno vraćanje uloženog u kupovinu vozila sa EURO 3 motorima.
• Uvodjenje takvih vozača, bez Ispita poznavanja grada i radnog iskustva ugrožava se bezbednost putnika i obezvređuje dosadašnji rad grada na profesionalizaciji taksi vozača i važećih kriterijuma koja važe za lica obavljaju taksi deletnost

Ovakva mogućnost ne ide u prilog ispunjavanja osnovnih uslova koje bi ponudjeni predlozi trebalo da ispune, a to je smanjenje broja vozila na 5000 čime bi se stvorili uslovi za ekonomsko obavljanje taksi delatnosti u Beogradu.Davanje takve mogućnosti obezvredjuje sam smisao ponudjenih predloga

2.Potrebno je uvodjenje licence za pravna lica za izdavanje radio stanica taksi preduzetnicima kao njihove osnovne delatnosti i postavljanje njihovog rada u zakonske okvire.

Mislimo da zakonski treba urediti i poslovanje prduzeća i udruženja čija bi osnovna delatnost kao i do sada bila izdavanje radio stanica zainteresovanim preduzetnicima.
Na taj nacin bi se rad pravnih lica sveo na izdavanje radio stanica preduzetnicima sto bi im kao i sada predstavljalo osnovnu delatanost,čime se ne bi povecavao broj vozila i vozaca na ulici I kako bi se uveo red u poslovanje pravnih lica Naglašavamo da sticanje ovakve licence za radio stanice ne bi trebalo omogućiti bilo kojem pravnom licu.
Trenutno postoje pravna lica, preduzeća i udruženja koja svoje radio stanice izdaju divljim taksistima koji im plaćaju smene i primaju vožnje.Uvodjenje Licenci bi omogućilo sankcionisanje takvih pojava, za koje bi u tim slučajevima trebalo zabraniti rad takvom udruženju.

KONKRETNO:Postoje dve prekrsajne prijave protiv divljih taksista od 22.06.2009.godine u vremenu 22.30 časova, kada su na Trgu Republike zaustavljna vozila sa krovnom oznakom Alfa i Gold taksija opremljena radio stanicom i kviskom.
Takvo ponašanje bi u ovakvim slučajevima trebalo sankcionisati oduzimanjem Licence za pravna lica, i na taj način njihovo poslovanje dovesti u red.U dosadasnjim predlozima nema sankcija prema udruzenju-preduzeću-pravnom licu za tu pojavu.

3.Kako predlozena licenca za taksi preduzetnike ide u korist preduzetnika, i koja je svrha predlozenih licence obzirom da ne ispunjavaju osnovne uslove?
Smatramo da je pravedno i jedino ispravno rešenje da preduzetnici koji su se zadužili da ispune zahteve gradske uredbe o ispunjenju norme EURO 3 i izmirili porez u ovim teškim vremenima, treba da dobiju kvalitetne licence i to:

• licenca za jednog vozača i njegovo vozilo;
• licenca se izdaje trajno
• liceneca se izdaje besplatno
• licenca može da bude preneta samo na jedno lice koje ispunjava uslove za bavljenje taksi prevozom u skladu sa propisima koji vaze za preduzetnike;
• licenca može biti prodata (licu koje ispunjava uslove za obavljanje taksi delatnosti u skladu sa propisima koji vaze za preduzetnike);
• izmeniti član 36đ stav 5 u Predlogu koji se odnosi na prestanak važenja licence i uvesti bodovanja na osnovu težine prekršaja .Mislimo da je takva odredba prestroga, pogotovu za manje prekrsaje , ali da treba sankcionisati veće naplate i sl..
• izdavanje nove taksi licence licima koja su ispunili sve zakonske odredbe koje vaze za preduzetnike, uz uslov da imaju otkupljene dve licence, cime bi se smanjio broj taksista

Predlog: Izdavanje kvalitetnih licenci isključivo postojećim preduzetnicima (koji su ispoštovali gradsku uredbu i platili poreze) i to po modelu jedan vozač jedno licencirano vozilo, na koji način neće doći do povećanja broja vozila na ulici.
Iskoristiti Zagrebački model licenciranja taksi vozila gde je za par godina broj taksista sa 1500 sveden na 1050.


4.Borba protiv neregularnih taksista i sta grad i Inspekcija radi po tom pitanju ?

Svedoci smo velikog broja divljih taksista na ulici, koji nam predstavljaju veliki problem i nelojalnu konkurenciju,nadamo se da predlozi radne grupe nece ostavljati mogucnost te pojave.
Uzimajuci u obzir podatak da je Inspekcije napisala 288 prijava za period od 15 decembra prosle godine do kraja juna,(sto znaci malo vise od jedne prijave dnevno) a imajuci u vidu da je svakodnevno na ulici oko oko 2000-3000 neregularnih taksista koje svakodnevno vidjamo, smatramo da je dosadasnji rad Inspekcije simboličan i da se ne vodi dovoljno efikasna borba protiv divljaka, sto je osnovni razlog zbog čega kao posledicu imamo ovoliki broj divljaka na ulici.

Pitanja koja se postavljaju a ticu se dosadašnjeg rada Inspekcije:

1.Zasto Inspekcija prilikom pisanja prekrsajne prijave divljaku ne oduzima kviska i krovnu oznaku za koju divlji taksista nema ovlašćenja?Formalno-pravno to je neovlasćeno korisćenje krovne oznake i kviska sto predstavlja lažno predstavljanje i isticanje oznaka koja su ukradena. Vlasnici krovnih oznaka su grad,preduzeća i udruženja, i te krovne se moraju vratiti vlasniku.Trenutno, prijava se napise a divljak nastavi da radi.
2.Sta se trenutno preduzima protiv udruzenja koja izdaju radio stanice divljim taksistima, i da li je predlog odluka sankcionisao i tu pojavu?

KONKRETNO:Postoje dve prekrsajne prijave protiv divljih taksista od 22.06.2009.godine u vremenu 22.30 časova, kada su na Trgu Republike zaustavljna vozila sa krovnom oznakom Alfa i Gold taksija opremljena radio stanicom i kviskom.Da li je inspekcija podnela prijavu protiv tih udruzenja i koliko takvih slucajeva ima?
Mislimo da takva udruzenja treba najostrije sankcionisati i oduzeti im dozvolu za rad.U tom delu Licenca za pravna lica,prduzeća i udruzenja bi imala pun smisao
3.Rad i rezultati rada Inspekcije treba da budu javni, kako bi svi imali uvid u njihove rezultate rada, uz tacnu statistiku koliko je vozila kontrolisano, iz kojih udruzenja i koje su nepravilnosti uočene.

Treba dati mogucnost da ovlašćeni predstavnici taksi udruzenja zajedno sa policijom i Inspekcijom vrše kontrolu taksi vozila, čime bi rad Inspekcije bio javan i kako bi taksisti na taj način doprineli i pomogli suzbijanju takve pojave.Trenutna situacija je tako loša da divlji taksisti stoje na taksi stanicama sa regularnim taksistima, sa krovnim oznakama i kviskom koji dodeljuje grad, jer mi vise ne možemo da znamo ko je divljak koliko ih ima!

5.Zašto Predlog ne predviđa uvođenje jedinstvene - ekonomske cene taksi prevoza koju bi određivao nadležni organ lokalne samouprave (u našem slučaju organa Grada Beograda) na koju udruženja neće moći da daju neekonomske popuste

Jedinstven je stav članova foruma da zteba ukiniti i onemogućiti davanje popusta u taksi prevozu. Davanje popusta ima smisla ukoliko se popust odnosi na odricanje dela profita ili zarade koja ostaje kada se odbiju svi troskovi.U danasnjoj situaciji kada je od septembra gorivo poskupelo sa 52 na
101 RSD i kada je Euro skočio sa 75 na 95 RSD, ne postoji ni jedna realna mogućnost za davanje popusta.Popust je uslovljen ponašanjem pojedinih taksi udruženja koja se na taj način bore za opstanak stvarajući nelojalnu konkurenciju neekonomskim popustima na štetu taksi preduzetnika i putnika, jer onemogućavanjem zarade dovodi se u pitanje održavanje vozila i ulaganje u novi auto.
Smatramo da udruženja treba da se bore na drugi način, kvalitetom usluge i odnosom prema strankama prevashodno. Danas smo primorani da se borimo sa popustima, po kojima taksisti voze trošeći amortizaciju do prvog većeg kvara, nakon čega prestaju da obavljaju delatnost.
Neke od prednosti odredjivanja jedinstvene cene taksi prevoza su sledeci
• Taksi preduzetnicima će biti omogućena mogućnost zarade, ulaganja u održavanje vozila, pokrivanja troskova amortizacije i kupovine kvalitetnijeg vozila, što će podići kvalitet usluga taksi prevoza čime će se omogućiti ekonomska isplativost taksisranja po kojoj ce taksista moci da ispuni norme koje je Grad propisao (euro 3-4, starost vozila i ostalo).
• Preduzeća i udruženja će se boriti kvalitetom usluga i boljom organizacijom, a ne popustima koji idu na račun taksi preduzetnika
• Stranka će uvek znati koliko kosta voznja na odredjenoj relaciji, cime ce se spreciti nezeljene pojave naplacivanja veće cene taksi prevoza
Ovde se nece raditi o monopolu,jer ce grad utvrditi cenu javnog prevoza u taksi delatnosti,isto kao sto je ucinio u linijskom prevozu.
Predlog: uvesti sistem ekonomske cene taksi prevoza koju bi periodično određivao nadležni organ lokalne samouprave (npr. Grad Beograd), koji ce vaziti za sva udruzenja i na koje nece imati mogucnost davanja popusta.
Napomena:U prilogu 1.Troskovi prevoza nalazi se kalkulacija troškova taksi prevoza koja jasno ukazuje da u današnjim uslovima nema ekonomske opravdanosti davanja popusta

6.Zašto predlozi ne rešavaju pitanje obavljanje taksi delatnosti kao dopunske delatnosti i rada penzionera?
Licence ne treba izdavati licima kojima je taksi delatnost dopunsko zanimanje kao ni penzionerima, (penzioner koji je ostvario penziju ima odredjena primanja i prava kao penzioner, pa se postavlja pitanje kako penzionisao lice moze da se bavi taksiranjem?)
.Razloga ima vise:
- nije dobro da neko radi puno radno vreme (ili pojedinci i duže) u nekom preduzeću pa da zatim sednu za volan i da prevoze putnike i predstavljaju grad.
- profesionalizacija taksi delatnosti
-smanjenje broja vozila na ulici

7Šta je do sada uređeno u skladu sa prethodnom Odukom o taksi prevozu?

8.Sta je predvidjeno sa taksistima koji nisu ispunili normu Euro3 i koji nisu izmirili porez?

9.Ko su članovi Radne grupe, ko su predstavnici taksista u Radnoj grupi, koga oni predstavljaju i kako su izabrani?
Obzirom da su predlozi koje je uradila radna grupa urađeni u prisustvu nasih predstavnika, postavlja se pitanje stasu oni uradili za zastitu naših interesa, kako su obavestili o svom radu svoje predlagače obzirom da većina taksista ne zna i nije obaveštena o radu radne grupe.Takodje bi zeleli da se na sledecoj radnoj grupi svi članovi radne grupe upoznaju sa nasim predlozima i da se potom izjasne po našem dopisu, kako bi i mi bili upoznati sa njihovim stavom po nasim predlozima i pitanjima.


VISE O LICENCAMA MOZETE PROCITATI NA :
www.taxiforum.rs

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Sub 11 Jul 2009, 07:56

Ovo je odnesak koji bi trebali da se stampa i koji je predat Inspekciji kao naš predlog.Sitne izmene su u pitanjau, (adresa foruma je najpraktičnija,ostalo je manje više isto).Doradjivao sam podnesak do zadnjeg trenutka, pa da ne bude nesporazuma.

Drago mi je da čujem da je Alhemičar organizovao štampanje, nadam se da ćemo nakon deljenja Podneska uspeti da pokrenemo i ostale taksiste.

Obzirom da će biti raznih komentara:", kako je to moglo bolje, trebalo je i ovo uneti ,...", i ko zna šta još, ovim Podneskom su pokrenuta pitanja koja štite naše osnovne interese i koja su najbitnija za preduzetnika, a naravno da ćemo razradjivati naše zahteve u zavisnosti kako se situacija razvija.

Bitno je da da je pokrenuta ideja, da je napravljen predlog, da je nadjen modus kako damo predlog radnoj grupi, da je nadjen način da se čuje i interes preduzetnika.

Meni je lično drago da sam uspeo da pokrenem ljude koji misle svojom glavom , ne veruju demagozima i glasinama, žele da učestvuju i pokrenu stvari u svom interesu, a ne da čekaju da im se desi i onda da kažu znao sam, tako je neko odlučio, moralo je tako da se desi.

Tek smo počeli, kao što vidite pokrećemo stvari, (počev od inspekcije)pokrenućemo i predloge u našem pravcu, nema mesta za malodušne, jeftina optuživanja, treba da se radi na zaštiti interesa preduzetnika.

Planirajte da se vidimo i upoznamo , predlažem sledeći vikend, subota pre 12 recimo.Trebaće nam prostor, pa javite ko će od vas doći i gde bi mogli da se vidimo.PIŠITE I DALJE GRADONAČELNIKU, JER JOŠ IMA I PREVIŠE DIVLJAKA NA ULICI, SA PITANJEM ZAŠTO SE NE ODUZIMAJU KROVNE OZNAKE OD DIVLJAKA LINK JE
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=2577

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Sub 11 Jul 2009, 21:54

Planirajte da se vidimo i upoznamo , predlažem sledeći vikend, subota pre 12 recimo.Trebaće nam prostor, pa javite ko će od vas doći i gde bi mogli da se vidimo.

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Pon 13 Jul 2009, 09:18

Zamolio bi da ne spamujete temu i pretvarate u chat jer cu ozbiljno sve brisati bez obzira od koga je. Sve sto je nekulturno,nepotrebno ili neprimereno za temu.
Zamolio bih vlasnika foruma da sve komentare koje imaju za cilj vredjanje članova foruma, pa makar dolazile od onoga koji se široj javnosti predstavlja kao vlasnik foruma odmah briše i zahvaljujem se što je zaključao temu Jedinstvena cena taksi prevoza.

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Uto 14 Jul 2009, 11:37

Da vas podsetim,planirajte da se vidimo i upoznamo u ovu subotu pre 12 recimo.Trebaće nam prostor, pa javite ko će od vas doći i gde bi mogli da se vidimo.

PIŠITE I DALJE GRADONAČELNIKU, JER JOŠ IMA I PREVIŠE DIVLJAKA NA ULICI, SA PITANJEM ZAŠTO SE NE ODUZIMAJU KROVNE OZNAKE OD DIVLJAKA LINK JE
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=2577
trg

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Uto 14 Jul 2009, 12:08

Zaista se nadam da će nas u subotu doći što više kako bi mogli da se dogovorimo šta da radimo dalje i kako da se što bolje organizujemo na zaštiti svojih egzistencijalnih interesa.

Ima još dobrih ideja, stvari su se pokrenule i kada se više nas organizovano uključi, ići će mnogo brže.Dajte predlog i gde da se vidimo.

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Uto 14 Jul 2009, 14:38

Za subotu u 5 do 12 ,

Kolega AS na je obezbedio salu u brodu-restoranu Mag kod hotela Jugoslavija (donja sala).


To vam je kod druge rampe, nadjite vremena da se upoznamo, odvojite tih sat vremena kako bi se upoznali i popričali.Nemamo vremena za gubljenje.

Trg

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od zlaja taj Uto 14 Jul 2009, 18:41

Rešio sam da ne prodam firmu, baš zbog paleloita i Vlade Bulatovića i ako je ponuda bila fenomenalna! Shvatio sam da mi te pare ne bi bila satisfakcija kao što će mi biti da do kraja završim moj biznis plan koji naravno nije 4500=9000!
trg ::Kolega AS nam je obezbedio salu u brodu-restoranu Mag kod hotela Jugoslavija (donja sala)....Trg
A da dođem i ja, ipak je ovo moj forum, imaću šta da ispričam kolegi as-u i ostalima koje ne poznajem, jer danas sam dobio neke informacije o tebi kako si ti to radio u Promonte-u i Telenoru.... Šalim se naravno da neću doći, radujem se da te ljudi upoznaju pa će mi biti uživanje da i dalje čitam prepiske na ovom odličnom taxi forumu koji naravno nije moj....
Pozdrav svima od taxi povratnika Zlaje Very Happy
PS Nikad ne reci nikad jer tvrdoglavost u upornost su vrline najjačih!

zlaja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1619
Datum upisa : 10.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od Moravac taj Uto 14 Jul 2009, 20:15

Ovo me podseca na onog Aleksandra Vucica, kada je spektakularno napustio politiku pa se vratio posle 2h i 15 minuta! Salim se naravno, nisam ni sumnjao u g. Zlaju da ce nas ostaviti. Iskreni pozdrav!
avatar
Moravac
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 794
Location : Srbija
Datum upisa : 02.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od Paleolit taj Sre 15 Jul 2009, 01:18

zlaja :: Rešio sam da ne prodam firmu, baš zbog paleloita i Vlade Bulatovića i ako je ponuda bila fenomenalna! Shvatio sam da mi te pare ne bi bila satisfakcija kao što će mi biti da do kraja završim moj biznis plan koji naravno nije 4500=9000!
...e ako je zbog mene onda nemoj, al ja što rekoh onomad davno, tako će bit!
...čas hoćeš, čas nećeš, ipak razmisli, vidim da ti dobro ide sa životinjskim carstvom: volovi, koze, jarci... rogovi neki
...a ko je ovaj drugi, ovaj Bulatović? ...i kakve veze sve ovo ima sa temom RADNA GRUPA?
avatar
Paleolit
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 332
Location : Novi Beograd - blokovi
Datum upisa : 29.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Sre 15 Jul 2009, 09:13

Zaista je vreme da vlasnik foruma obriše ove gluposti.

Neka svako još jednom pročita naš podnesak, i ukoliko se nalazi u njemu i ima svoj interes neka dodje na sastanak.Sva vredjanja i ostalo neka ostavi za kod kuće, jer je to iz kuće i poneo.

Ono što piše u Podnesku je ono što je u interesu preduzetnika, i to je ono što je na forumu i urađeno.Da li je to i vaš interes, razmislite sami, niste mali.

Možete i vi lično da doprinesete da naš podnesak ima velikog uticaja, ukoliko hoćete da se lično angažujete i ukoliko verujete u njega.Onda ste vi učesnik, možete da utičete na dogadjanja i da se informišete iz prve ruke.

Uvek je najlakše kritikovati i vredjati, davati konkretne predloge treba znati i umeti.Lakše je vredjati i lagati sa ciljem da se zaštiti svoj interes kao sto je 4500=9000, pa posle kada se shvati težina reči reći salio sam se Koji je cilj svega toga,sem da se zastiti ideja 4500=9000.

Ono što napišem ja i mislim.Podnesak je ono što brani i moj interes, i to je početak i kraj.Meni to treba.Izvlačiti zabavne kontekste, praviti teorije, gledati kakav sat imam (makar i to uzeti kao argument protiv Very Happy ) govori više o ljudima koji se time bave.

Procitajte komentare sa druge strane ove teme, da se podsetite na neke stvari.

Pogledajte sebe, koji je vaš interes pa nadjite sami šta vam odgovara.

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Sre 15 Jul 2009, 12:34

Bilo bi interesantno da 4500=9000 da svoje odgovore na naša pitanja i ovde ih iznese.Da kaže zašto je protiv njih i zašto zbog mog stava da se zalažem za predloge toliko mrzi mene da to ide u paranoju.

Takodje ako sme da upozna članave svoje asocijacije sa našim predlozima i napravi pitanje da li se slažu sa predlozima i da li predlozi štite interese preduzetnika?

Eto, prostije ne može da bude.Ne vredjam, ne psujem, pitam...

Trg

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od magnum taj Sre 15 Jul 2009, 12:51

Sta bi,okupljamo se ili ne?Ne bih voleo da dodjem na plus 37 stepeni a bude nas trojica.Najlepse molim da se do petka uvece prijavi svako koga iskreno zanima sta cemo dalje i potvrdi svoj dolazak.U protivnom necu doci i od subote cu ovaj forum koristiti ISKLJUCIVO za sprdnju!
Srdacan pozdrav! bounce
avatar
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4210
Godina : 62
Location : miljakovac
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od skembi69 taj Sre 15 Jul 2009, 19:24

ja cu dodjem bounce
avatar
skembi69
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 76
Godina : 48
Datum upisa : 15.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od magnum taj Sre 15 Jul 2009, 22:11

Mislim,nema potrebe za ilegalom i konspiracijom,akamoli praviti aferu oko toga što neko hoće ili neće doći!Čim ima taksi dozvolu,znači punoletan je i IMA pravo odlučivanja.
Onakvu paranoju nisam očekivao od tebe! bounce
avatar
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4210
Godina : 62
Location : miljakovac
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od struja taj Sre 15 Jul 2009, 23:19

Ja odlazim sutra na jedan zasluzeni odmor.Rado bih vam se pridruzio,ali znate kako je odmor je zakazan prvi.
avatar
struja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2072
Location : Beograd
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Čet 16 Jul 2009, 16:04

Ovde ce mo nadam se da dobijemo info sa sastanka od nekog iz prve ruke. Zamolio bi da ne spamujete temu i pretvarate u chat jer cu ozbiljno sve brisati bez obzira od koga je. Sve sto je nekulturno,nepotrebno ili neprimereno za temu.


Predložio bih vam svima da skupite svu hrabrost i dodjete na sastanak.Pustite ono, tetki da odnesem lek i sl.Treba imati hrabrosti, i stati iza svojih reči, ne kriti se iza pseudonima.Kad dodje do konkretnog, ja ne bih, eto, imam nešto važno, biću na forumu sa dosetkama, toliko mogu ali i to je dosta...

Ne tražite opravdanja za svoje neangažovanje, kad već želite da se stvari promene.Duhovitosti i sve ostalo ostavite za nešto drugo.Da ne bude kao prosli put, doslo četvoro ljudi sa foruma.Vredite li barem da odvojite sat vremena za ovo?Potrudite se.

Sastanak je u subotu, brod restoran Mag donja sala kod hotela Jugoslavija, u 12 sati

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od drdr taj Čet 16 Jul 2009, 18:05

e pa to smo mi---taxisti -slozni -jedinstveni -sve za kolegu
ma kad bude dogorelo do nokata pokrenut ce se masa ali da ne bude malo kasno
a onda ce biti price ---ma ja sam teo nego -bilo posla pa da ne baksuziram
avatar
drdr
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 109
Datum upisa : 26.04.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Čet 16 Jul 2009, 21:58

Ajde da ne bude tako,nek svako povede koga može od kolega i ko je zainteresovan za ono sto nam se sprema.Ne čekajte da nam se desi, posle je kasno.Kažu da je euro 3 pala na Ustavnom sudu.Super ali ovi ne daju da se prođe estetski.I šta onda, mi u pravu po Ustavu ali nema estetskog.Da ne bude i ovde tako...o tome se radi.

Ovde ce mo nadam se da dobijemo info sa sastanka od nekog iz prve ruke. Zamolio bi da ne spamujete temu i pretvarate u chat jer cu ozbiljno sve brisati bez obzira od koga je. Sve sto je nekulturno,nepotrebno ili neprimereno za temu.


Predložio bih vam svima da skupite svu hrabrost i dodjete na sastanak.Pustite ono, tetki da odnesem lek i sl.Treba imati hrabrosti, i stati iza svojih reči, ne kriti se iza pseudonima.Kad dodje do konkretnog, ja ne bih, eto, imam nešto važno, biću na forumu sa dosetkama, toliko mogu ali i to je dosta...

Ne tražite opravdanja za svoje neangažovanje, kad već želite da se stvari promene.Duhovitosti i sve ostalo ostavite za nešto drugo.Da ne bude kao prosli put, doslo četvoro ljudi sa foruma.Vredite li barem da odvojite sat vremena za ovo?Potrudite se.

Sastanak je u subotu, brod restoran Mag donja sala kod hotela Jugoslavija, u 12 sati

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od ramplinstinski taj Pet 17 Jul 2009, 16:51

Ja uradih estetski sa Z-101 2005 god.,19.06.2009 i vazi mi 6 meseci, znaci ne znam o cemu Trg prica, produzavaju se dozvole normalno i niko nema pojma o E-3 i E-4 motorima!
Opet se sve razvodnjilo, rekla-kazala, ako-kad bi, itd.
-Mup ukljuciti u borbu protiv divljaka
-Svaka regularna taxi dozvola=licenca{zasto si uopste pominjao poreze i neke fantomske uredbe, bez ikakve potrebe?!}
-Kontrola podizanja nasih doprinosa i poreza
-Sklanjanje penzionera

Eto, kratko, jasno,precizno, bez nekakvih elaborata u koje se upustas...
avatar
ramplinstinski
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 477
Location : Bgd
Datum upisa : 17.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od angelina taj Pet 17 Jul 2009, 23:34

ramplinstinski ::Ja uradih estetski sa Z-101 2005 god.,19.06.2009 i vazi mi 6 meseci ...
Zato što je uredba doneta decembra 2005 god. i auto ti nije bio stariji od 3 ili 5 godina te ćeš stoga moći da voziš isti do kraja 2010 god. Nek me neko ispravi ako grešim za godine.
avatar
angelina
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1203
Godina : 44
Datum upisa : 30.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od zlaja taj Sub 18 Jul 2009, 08:21

Kao i sve u Srbiji, može da bude ali ne mora da znači...
angelina ::
ramplinstinski ::Ja uradih estetski sa Z-101 2005 god.,19.06.2009 i vazi mi 6 meseci ...
Zato što je uredba doneta decembra 2005 god. i auto ti nije bio stariji od 3 ili 5 godina te ćeš stoga moći da voziš isti do kraja 2010 god. Nek me neko ispravi ako grešim za godine.
Правна лица и предузетници из ст. 1 овог члана дужни су да ускладе своје пословање са условима из члана 10. став 1. тачка 2. и 4. ове одлуке и то до:

-31.12.2008. године ако обављају такси превоз возилом које је на дан ступања на снагу ове одлуке старије од 15 година ,
-31.12.2009. године ако обављају такси превоз возилом које је на дан ступања на снагу ове одлуке старије од 10 година,
-31.12.2010. године ако обављају такси превоз возилом које је на дан ступања на снагу ове одлуке старије од 5 година и
-31.12.2011. године ако обављају такси превоз возилом које на дан ступања на снагу ове одлуке није старије од 5 година.

Правна лица и предузетници који на дан ступања на снагу ове одлуке обављају такси превоз дужни су да ускладе своје пословање са одредбама члана 10. став 1. тачка 14. и 15. ове одлуке до 31.12.2012. године

Да појаснимо ако неком није јасно:
-Ако сте 28.12. 2005 године возили аутомобил произведен 1995 године и исти имали уписан у такси дозволу можете га возити до краја ове године!
-Ако сте 30.12. 2005 године возили аутомобил произведен 2000 године и исти имали уписан у такси дозволу можете га возити до краја следеће године тј до 31-ог децембра 2010 године!
-Ако сте 30.12. 2005 године возили аутомобил произведен 2001 године и исти имали уписан у такси дозволу можете га возити до 31-ог децембра 2011 године.
- и финално до 31-ог децембра 2012 године сва возила морају имати јединствену боју.... која је по каснијој допуни-одлуци дефинисана као сребрна...znate ona boja što je ima Mr. Zli zvani .....poslušni i prilagođeni taksi vozač!

Naravno sve je ovo potpuno besmisleno i sigurno protivustavno kad taksi odluka i onako nije poštovana u celosti (znate našta mislim, GPS, nalepnice i sl) prema tome kao i sve u Srbiji ako prođe prođe.... prošlo je kod 95% taksista i sada smo tu gde jesmo.
Pozdrav Zlaja Very Happy


Poslednji izmenio zlaja dana Sub 18 Jul 2009, 08:35, izmenjeno ukupno 1 puta

zlaja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1619
Datum upisa : 10.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Sub 18 Jul 2009, 08:31

Ja uradih estetski sa Z-101 2005 god.,19.06.2009 i vazi mi 6 meseci, znaci ne znam o cemu Trg prica, produzavaju se dozvole normalno i niko nema pojma o E-3 i E-4 motorima!

Angelina je u pravu.Odluka iz 2005 se ne odnosi decidno na euro 3 motor već:
-31 decembar 2008. rok za vozila starija od 15 god
-31 decembar 2009 rok za vozila starija od 10 god
-31 decembar 2010 rok za vozila starija od 5 god
-31 decembar 2011. vozila do 5 godina stara

Euro 3 i porez su jedno od od pitanja koje nas muči, ali ima još pitana koja su važna.Treba da gledamo širu sliku, sada je najveći problem većini porez i auto, ali recimo ako se da pravnom licu da zapošljava vozače, ako dodje ta licenca koja kako je sda ponudjena nam i ne treba, ako se divljaci ne sklone, Pa zar je onda bitno koji auto moramo da vozimo ili da li smo platili porez, kada tek onda nećemo moći da zaradimo bilo šta?

Sada kada se rade predlozi, traba da budu takvi da idu nama u korist.Taksi kao u svim velikim gradovima ima budućnost, i sada treba da se izborimo za što bolju poziciju, kako bi kada prodju ova vremena mogli da normalno živimo od svog rada.

Dodjite danas da se vidimo, odvojite tih sat vremena...

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od zlaja taj Sub 18 Jul 2009, 08:44

trg ::...Sada kada se rade predlozi, traba da budu takvi da idu nama u korist.Taksi kao u svim velikim gradovima ima budućnost, i sada treba da se izborimo za što bolju poziciju, kako bi kada prodju ova vremena mogli da normalno živimo od svog rada.
Dodjite danas da se vidimo, odvojite tih sat vremena...
Najzad si i ti shvatio da nije samo problem u zakonima i odlukama nego u opštoj besparici i velikoj nemaštini! Nemam ništa protiv da se licenca nikada ni ne uvede.
Pozdrav Zlaja Very Happy

zlaja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1619
Datum upisa : 10.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Sub 18 Jul 2009, 09:00

LICENCA je dobra jer ima za cilj da više taksista preduzetnik ne bude u nekakvoj odluci već u Zakonu!
od zlaja Danas u 08:44

Ajde da i ti budeš u zakonu, da i tebi daju licencu za asocijaciju (predlog ima u podnesku) da i tebi bude dobro, 4500=9000!Čitaj naš podnesak, ima svašta tamo interesantno..Da naučiš nešto..

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od zlaja taj Sub 18 Jul 2009, 11:25

trg ::Anketiraj članove svog preduzeće da li im odgovaraju naši predlozi, ako smeš!
Ja sam druže demokrata u duši i srcu i ne lovim u mutnom.
Pozdrav Zlaja Very Happy
PS Ne postoji član Beogradskog taksija kome nisam rekao za ovaj taksi forum i ne postoji član koji od mene nije dobio svaki papir, pa i ovaj tvoj, jer ja sam ponoviću ti pošten i častan čovek! Takođe odlično znaš da sam verovatno i najzaslužniji što ovaj taksi forum ima određeni rejting...

zlaja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1619
Datum upisa : 10.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od ramplinstinski taj Sub 18 Jul 2009, 11:36

Kad je doneta uredba, vozio sam auto proizveden 1988god. :bball:
avatar
ramplinstinski
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 477
Location : Bgd
Datum upisa : 17.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od zlaja taj Sub 18 Jul 2009, 13:00

ramplinstinski ::...vozio sam auto proizveden 1988god.
Pa naravno, onog sekunda, 01. januara 2007, kad su prekršili jednu obavezu, odmah su kao domine pale i ostale norme! Ali od tada se zbog mira u kući sve toleriše i sve prašta... novi ljudi sa lista čekanja, neregularni taksisti - divljaci koji to kao nisu, neregularnosti u radu taksi udruženja i taksi preduzeća... i najnovija u nizu kad jedan od samoproklamovanih taksi predstavnika dovede drugog svog poslušnika a on od svega toga napravi nekakvu veliku inicijativu taksi foruma!!! Sve sam go umetnik! Pozdrav Zlaja Very Happy

zlaja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1619
Datum upisa : 10.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od trg taj Sub 18 Jul 2009, 16:52

Izveštaj sa sastanka forumaša

Postovane kolege taksi-preduzetnici,

Na današnjem sastanku forumaša, kome je prisustvovalo preko trisedest preduzetnika iz svih taksi-udruženja, izabrani su predstavnici taksi-preduzetnika koji će zastupati naše interese koji su obuhvaćeni Podneskom predatim dana 08.06.8009.god.zavedenim pod brojem IV063466-965,

To su:

1.Vlado Bulatović
2.Slobodan Aranđelović
3.Stevan Blagojević
4.Stanko Vukotić
5.Damir Mitrović-Sekula

Dogovoreno da svi zahtevi koji budu upućeni u ime preduzetnika budu u pisanoj formi i predati na pisarnici Sekretarijata.Svi naredni Podnesci će biti predloženi i usaglašeni na ovom forumu,a nakon toga usvojeni od strane izabranih predstavnika taksi-preduzetnika, i kao takvi predati u pisanoj formi.

Takodje je dogovoreno da se do sledećeg sastanka što više taksi-preduzetnika upozna sa idejama foruma koje zastupaju izabrani predstavnici, kako bi se što više taksi-preduzetnika upoznalo sa problemima koji su proistekli iz dosadašnjih Predloga odluka koji se tiču taksi predloga.

Dogovoreno da se sledeći sastanak održi 29.08.2009. god. U restoranu Mag sa početkom u 14 h.

Pozdrav,

Trg

trg
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 601
Datum upisa : 06.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od ozalosceni taj Sub 18 Jul 2009, 17:16

Nadam se da ce sledeceg puta Mag biti mali.
avatar
ozalosceni
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 419
Godina : 44
Location : Beograd
Datum upisa : 22.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od magnum taj Sub 18 Jul 2009, 21:17

Vene,lično smatram da samim tim što se nisi pojavio tamo,a ZNAO si da se sastajemo ili te bilo baš briga,ili nisi hteo-smeo-želeo da učestvuješ u svemu tome!Pozdravljam tvoje mišljenje i želju,ali znao si zašto se sastajemo i ako već nisi želeo da nam pomogneš samim svojim nepojavljivanjem , onda nastavi i dalje sa nečinjenjem istoga,ali nemoj da nam smetaš. Svojom voljom smo došli u MAG,svojom voljom doneli neke odluke!Nemoj nikada da dođeš na sastanak,nemoj da raspravljaš sa nama o tome, ali nemoj takođe u interesu svoje neutralnosti i čistote ,da ne kažem,vernosti i možda lične netrpeljivosti, omalovažavati i osporavati odluke tridesetak ljudi koji su danas odvojili svoje dragoceno vreme i upucali dva sata na ovaj način!Dobar ili loš,saznaćemo u dogledno vreme! bounce
avatar
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4210
Godina : 62
Location : miljakovac
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Radna grupa za .........

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 7 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu