Taxi
I tako vi slučajnim slučajem stigoste na forum Beogradskih taxista. U jednoj sekundi ste u centru zbivanja na Bgd ulicama a bogami i sa dušama taksi-vozača. Ima nas svakakvih. I onih čuvenih koji su na ovoj našoj kaldrmi 20-ak i više god. i koji dobro znaju i stare-nove nazive svih ulica ovog našeg najvećeg sela u Srbiji. Ima i onih mladih koji su nam se pridružili u "pravom ili krivom" pokušaju da nauče nešto od prethodnih, kao i onih koji su tu da nabave neki deo, nađu nekog proverenog majstora, dobiju neku informaciju. Ima onih koji bi da "čuju" neki trač a ima i onih koji bi da se raspravljaju.
Ipak, i mi smo samo ljudi.
Dobro nam došli, bez obzira iz kog razloga ste sa nama!

SAD VIDITE DEO FORUMA A KOMPLETAN NAKON REGISTRCIJE.

Glas javnosti o taxi prevozu

Ići dole

Glas javnosti o taxi prevozu

Počalji od Admin taj Sub 12 Jan 2008, 15:55

"Maksis taksi“ ponovo uveo popust od 20 odsto na telefonski poziv


Bjelić: Popust nije dobar za građane

Popust taksija na telefonski poziv jedno vreme u Beogradu bio je potpuno uobičajen. To vreme je otišlo u zaborav, međutim, Udruženje „Maksis taksi“ odlučilo je da se vrati ovakvom načinu naplaćivanja prevoza. Sigurno je da će to u potpunosti odgovarati Beograđanima, ali prema rečima Aleksandra Bjelića, predsednika „Žutog taksija“, takav potez možda jeste način da se privuku mušterije, ali i da se oteraju taksisti.
- Svako može da traži uhlebljenje kako god zna i ume, međutim to nije dobro ni za vlasnika, ni za taksiste, a ni za građane. Više od 150 taksista je već otišlo iz tog udruženja za samo nekoliko dana, jer je to svakako vrlo neoprezan i nelogičan potez. Ako tražim od Grada da podigne cenu taksi prevoza, a onda je ja spustim, prvenstveno ugrožavam Grad Beograd, a onda i samog sebe, jer niko neće da vozi bez adekvatne zarade. Ukoliko se vozi po neekonomskoj ceni, ne može se zaraditi novac za održavanje vozila, što će na kraju dovesti do toga da ni mušterije ne budu zadovoljne - uverava Bjelić.

Beograđani posle višemesečnih gužvi koje su štrajkovima prouzrokovala razna taksi udruženja i neuspevanja nadležnih da taj problem reše brzo i efikasno, u novoj godini dobili su poklončić u vidu popusta.
Autor:
Dejan Baić
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 227
Datum upisa : 01.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

20 %

Počalji od jerotije318 taj Sub 12 Jan 2008, 17:54

Bas su dobili pokloncic. Da se nerviraju kad nemogu da dobiju vozilo
avatar
jerotije318
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 3632
Godina : 51
Location : Bgd
Datum upisa : 09.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Čekanje do smrti

Počalji od Admin taj Sub 26 Jan 2008, 00:18

Autor:
Dejan Baić
Neregistrovani taksista umro kada je saznao da je dobio dozvolu za rad


Odugovlačenjem su ga bukvalno ubili. Najtužnije od svega je to što se na kraju ispostavilo da dozvolu uopšte nije dobio, kaže Predrag Pezerović. Trljajući ruke, srećan otišao kući, i posle nekoliko radosnih trenutaka koje je proveo sa ženom, zbog prevelikog stresa je preminuo

Đorđe Golubović, član Udruženja neregistrovanih i registrovanih taksista, umro je od srčanog udara kada je čuo da je upisan u registar i da je dobio dozvolu za rad. Golubović je, prema tvrdnji predsednika Udruženja Predraga Pezerovića, trljajući ruke srećan otišao kući, i posle nekoliko radosnih trenutaka koje je proveo sa ženom, zbog prevelikog stresa je preminuo.

- Najtužnije od svega je što se na kraju ispostavilo da dozvolu uopšte nije dobio. Dobili smo informaciju da je upisan u registar i on je posle dugogodišnjeg čekanja napokon mogao da odahne. Međutim, sve se samo pretvorilo u veliku tragediju, a oni su ga odugovlačenjem bukvalno ubili. Iz saopštenja koje smo kasnije dobili, shvatili smo da ipak nije upisan - rekao je za Glas Pezerović.

Udruženje neregistrovanih i registrovanih taksista već mesecima je u štrajku, jer je Grad Beograd ograničio broj taksi vozila u gradu na 4.725, ne obazirući se na odluku Ustavnog suda. Svi taksisti koji se nalaze na listi čekanja ispunili su sve uslove za dobijanje dozvola za rad.

Pezerović je najavio da će od 30. januara nastaviti štrajk, bez obzira na to što je gradsko veće izdalo saglasnost za upis u registar još 30 neregistrovanih taksista.

- Iako čelnici grada u javnosti daju potpuno drugačije izjave, uvek nam traže da ispunjavamo nove uslove. Takav bezobrazluk je neverovatan, ali nisam očekivao da će doći do smrtnog slučaja - kaže Pezerović.

Čelnici Grada Beograda još pre tri meseca obećali su da će ispoštovati odluku Ustavnog suda da 382 taksista koji su ispunili potrebne uslove daju dozvole, međutim, spora procedura dovela je do tragičnog slučaja.
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 227
Datum upisa : 01.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Cene taksija stižu evropski standard

Počalji od Admin taj Uto 04 Mar 2008, 16:14

Start 98 dinara, kilometar u prvoj tarifi 44 dinara, u trećoj 88 dinara, u drugoj i dalje 52 dinara, dok je sat čekanja sa 400 skočio na 540 dinara. Pored Atine, beogradski taksi skuplji je od taksija u Lisabonu, Rijeci i Sarajevu

Taksi u Beogradu od danas će poskupeti za 15,2 odsto, pa će Beograđani po četvrti put u poslednjih pet godina morati da se navikavaju na nove cene taksi prevoza. Upoređujući beogradske cene sa evropskim metropolama dolazi se do frapantnog podatka da je naša prestonica jedna od najskupljih.

Pored toga, taksisti u Beogradu zarađuju čak nekoliko puta više od kolega iz Srbije. Tako, na primer, Novosađani za start izdvajaju samo 15 dinara, Kraljevčani 20, dok je u Užicu i Boru 30 dinara.
Zahtev za povećanjem cena dostavilo je 90 odsto registrovanih taksista, a start će od danas biti 98 umesto dosadašnjih 80 dinara. Jedan kilometar u prvoj tarifi do sada je koštao 42 dinara, dok je nova cena 44 dinara. Za za jedan sat vožnje u trećoj tarifi moraće da se izdvoji 88 umesto dosadašnjih 80 dinara. Druga tarifa je ostala na dosadašnjih 52 dinara, dok je sat čekanja sa 400 dinara skočio na neverovatnih 540. Ipak, uzimajući u obzir cene troškova života u Beogradu i ostalim gradovima u unutrašnjosti, svakako da je matematičkom logikom normalno očekivati da te razlike postoje. Međutim, u nekim evropskim metropolama u kojima su prosečne plate veće od beogradskih, kao na primer u Atini, cene taksi prevoza daleko su ispod cena u glavnom gradu Srbije. Pored glavnog grada Grčke, beogradski taksi skuplji je od taksija u Lisabonu, Rijeci i Sarajevu.

U Beogradu sve manje ljudi ima dovoljno „dubok džep“ kako bi mogli da koriste taksi. U većini evropskih zemalja taksi je prilagođen primanjima građana, dok je kod nas prilagođen uslovima koje taksisti moraju da ispune.

„MAKSIS“ DAJE 20 ODSTO POPUSTA NA POZIV

Nenad Mikić, vlasnik „Maksis taksija“, kaže da će njegovi taksisti voziti sa istim popustom kao i do sad.
- Nisam siguran da li ćemo još dizati cene, ali u svakom slučaju će na poziv popust biti 20 odsto. S obzirom na to da je poskupljenje izuzetno veliko, pretpostavljam da će mnogi, bar u početku, dati popust kao bi se prilagodili situaciji - uverava Nikić.

S druge strane, Rajko Rajić iz Čukaričkog taksija smatra da su i ove cene male ukoliko se uzme u obzir trošak taksista.
- Automobili su ovde skuplji nego u zemljama gde se proizvode i logično je da bi kod nas još više trebalo podići cene. Sve je to smešno i žalosno, a popusti koje neka manja udruženja daju su katastrofalni. Cena starta i jednog pređenog kilometra trebalo bi da bude bar tri evra - kaže Rajić
.
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 227
Datum upisa : 01.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Niko nije zadovoljan

Počalji od Admin taj Pet 07 Mar 2008, 13:53

Udruženja redom protiv poskupljenja, dok taksisti misle drugačije

Pravo i realno poskupljenje bi bilo 50 odsto. Bolje rešenje bi bilo da je minimalna vožnja 200 dinara, ovako ništa ne dobijamo, kažu taksisti za Glas

Nove cene taksi prevoza po svemu sudeći uvedene su bez ikakvog razloga, s obzirom na to da će sva taksi udruženja, osim „Beogradskog taksija“ voziti po starim cenama. Ipak, beogradski taksisti smatraju da cene moraju biti veće kada se uzmu u obzir troškovi koji se iz meseca u mesec povećavaju.
Milomir Veličković, iz „Beotaksija“, ubeđen je da je uvođenje novih cena dobar potez.
- Svakako je opravdano da poskupi taksi, s obzirom na cene ulja i benzina. Već godinu dana stoji ista cena taksija, a sve ostale abnormalno skaču. Možda je to za građane skupo, ali ne vidim drugačije rešenje i sasvim je logično da poskupi - kaže Veličković.

Aleksandar Anđelković, taksista čije je udruženje jedino prihvatilo nove cene, smatra da je poskupljenje nedovoljno i da bi trebalo menjati način naplate.
- Malo je poskupljenje u odnosu na sve ostale cene. Start je mogao i više da poskupi. Bolje rešenje bi bilo da je minimalna vožnja 200 dinara. Ovako ćemo i dalje voziti kraće vožnje i ne verujem da ćemo dobiti nešto sa ovom promenom - objašnjava Anđelković.

NE DIŽEMO CENE

Pored „Pink taksija“, „Maksisa“, i u „Žutom taksiju“ potvrdili su da do poskupljenja neće doći. Aleksandar Bjelić, predsednik skupštine „Žutog taksija“, uverava da ni ovo udruženje neće dizati cene.
- Sigurno nećemo dizati cene, i svako ko to učini vara mušterije, jer sa druge strane uvodi popust od 20 odsto. Nemamo ni razloga ni želje da učinimo nešto tako - istakao je Bjelić.

Nikola Purišić, iz udruženja „Aurora“, slaže se sa svojim kolegama iz drugih udruženja i ne vidi razlog medijske pompe.
- Svake nedelje poskupljuje gorivo, a mi tek na godinu dana dižemo cene. Kada bi se češće podizale cene taksi prevoza, a da ta poskupljenja budu manja, mislim da bi se Beograđani lakše navikavali. Ovakve promene nikom ne odgovaraju, ali svakako da su neophodne - objašnjava Purišić.

Aleksandar Đorđević, iz „Beotaksija“ takođe smatra da je skok neophodan, ali takođe i nedovoljan.
- To nije poskupljenje, to je samo razlika održavanja i pokrivanje troškova, a pravo i realno poskupljenje bi bilo 50 odsto. Bolja je varijanta da poskupi čekanje, jer mušterije obraćaju pažnju samo na start, pa bi ih to najmanje pogodilo - istakao je Đorđević.
Svi taksisti sa kojima smo razgovarali smatraju da se diže prevelika prašina prilikom promene cena taksi prevoza. NJima nije jasno kako se ne obraća pažnja na cenu življenja, koja je svakim danom sve veća.
Autor:
Dejan Baić
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 227
Datum upisa : 01.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Grad kažnjava taksiste

Počalji od to je to taj Ned 16 Mar 2008, 04:59

Najavljeni penali za udruženja koja voze po starom cenovniku
Grad kažnjava taksiste

I pored odluke Skupštine grada o poskupljenju taksi usluga, veliki broj taksi udruženja i dalje ne povećava cene. S obzirom na to, Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove počeo sa podnošenjem prekršajnih prijava protiv svih koji budu vozili po starim cenama. Ukoliko udruženja budu insistirala na starom cenovniku, moraće da traže da im se to i odobri, rekao je Zoran Alimpić, v. d. gradonačelnika Beograda. Alimpić je ovu odluku obrazložio time da je odluka o povećanju cena doneta na inicijativu 16 taksi udruženja i da je novonastala situacija apsolutno njihova odgovornost.

S druge strane, Aleksandar Bjelić, predsednik skupštine "Žutog taksija", smatra da je nepodizanje cena veoma neozbiljno i da je to samo maltretiranje gradonačelnika.

- Mi nismo podigli cene, ali dok god to ne učine "Maksis", "Alfa" i "Gold taksi" nećemo ni mi. Oni na besprizoran način rade. NJihovi taksisti vremenom će shvatiti da neće moći da ispoštuju uslove jer neće imati dovoljno novca i na kraju će ponovo doći do štrajka. Svi taksisti iz ovih udruženja trebalo bi da provere poslušnost i da dobro sagledaju na šta sve ovo može proizići - istakao je Bjelić.

Nove cene taksi prevoza podrazumevaju start od 98 dinara. Kilometar u prvoj tarifi košta 44 dinara, dok je u trećoj jedan pređeni kilometar 88 dinara, a sat čekanja 540. Kazne za taksiste koji ne poštuju nove cene javnog prevoza su od 10.000 do 500.000 dinara.
avatar
to je to
Admin
Admin

Broj poruka : 3064
Godina : 47
Location : Beograd
Datum upisa : 03.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Jedinstven taksimetar na štetu mušterija

Počalji od Zokenzi taj Uto 09 Feb 2010, 20:18


_________________
Zokenzi
avatar
Zokenzi
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2517
Location : Belgrade
Datum upisa : 31.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Glas javnosti o taxi prevozu

Počalji od maradona taj Uto 09 Feb 2010, 23:50

No comment......................

maradona
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1833
Location : Beograd
Datum upisa : 17.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Šipkom izudarao snaju

Počalji od Zokenzi taj Pet 30 Apr 2010, 19:32

NOVI PAZAR - Policija u Novom Pazaru odredila je meru zadržavanja do 48 sati taksisti Denisu Adroviću (29) iz tog grada zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopštila je juče PU Novi Pazar.

Adrović je osumnjičen da je 27. aprila oko 19 sati, na parking prostoru pored hotela "Vrbak", pretio i pokušao fizički da napadne opštinskog saobraćajnog inspektora B. Ž, koji je vršio kontrolu taksi vozača.

Policijski službenici u Novom Pazaru meru zadržavanja do 48 sati odredili su i Erkinu Muriću (29) iz Novog Pazara zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo - nasilje u porodici.

Murić je osumnjičen da je u četvrtak ujutro u porodičnoj kući metalnom šipkom više puta po glavi i telu udario svoju snaju S. Z.

U pokušaju da spreči nasilje, majka osumnjičenog je takođe dobila udarac metalnom šipkom u predelu tela, navodi se u saopštenju novopazarske Policijske uprave.


Kod:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/hronika/glas-javnosti-30-04-2010/sipkom-izudarao-snaju

_________________
Zokenzi
avatar
Zokenzi
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2517
Location : Belgrade
Datum upisa : 31.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Švercovao Avganistance

Počalji od Zokenzi taj Uto 26 Jul 2011, 22:37


_________________
Zokenzi
avatar
Zokenzi
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2517
Location : Belgrade
Datum upisa : 31.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Glas javnosti o taxi prevozu

Počalji od to je to taj Sre 14 Sep 2011, 19:20


avatar
to je to
Admin
Admin

Broj poruka : 3064
Godina : 47
Location : Beograd
Datum upisa : 03.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nožem tražio taksisti da mu vrati 60 evra

Počalji od Zokenzi taj Sub 09 Jun 2012, 20:53


_________________
Zokenzi
avatar
Zokenzi
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2517
Location : Belgrade
Datum upisa : 31.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Glas javnosti o taxi prevozu

Počalji od magnum taj Ned 10 Jun 2012, 11:43

Trebalo mu za taksi za nazad! Veoma srecan
avatar
magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 4210
Godina : 62
Location : miljakovac
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Taksisti neće da daju popust

Počalji od Zokenzi taj Ned 05 Avg 2012, 20:33


_________________
Zokenzi
avatar
Zokenzi
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2517
Location : Belgrade
Datum upisa : 31.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Glas javnosti o taxi prevozu

Počalji od microb taj Ned 05 Avg 2012, 22:59

Kao član državne komisije, Strukovno udruženje taksi preduzetnika je iniciralo i učestvovalo u izradi Izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.
avatar
microb
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 259
Location : Beograd
Datum upisa : 15.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Glas javnosti o taxi prevozu

Počalji od BATICA 646 taj Pon 06 Avg 2012, 00:08

"Sadašnja cena taksi prevoza je još iz perioda kada je gorivo bilo 79, a evro 80 dinara, tako da u današnjim uslovima propisana cena realno ne predstavlja minimalnu ekonomsku cenu taksi prevoza", navedeno je u saopštenju.
avatar
BATICA 646
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1321
Godina : 91
Location : ZEMUN
Datum upisa : 22.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Glas javnosti o taxi prevozu

Počalji od miamilojevic taj Pon 06 Avg 2012, 23:00

Po tom odnosu,sadasnja minimalna bi bila 90 rsd po kilometru i start 180 rsd

miamilojevic
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 974
Datum upisa : 02.10.2009

Nazad na vrh Ići dole

Re: Glas javnosti o taxi prevozu

Počalji od struja taj Uto 27 Maj 2014, 08:37

avatar
struja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 2079
Location : Beograd
Datum upisa : 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Glas javnosti o taxi prevozu

Počalji od Blackshadow taj Pet 30 Maj 2014, 10:01

Idi begaj... Veoma srecan 
avatar
Blackshadow
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 806
Location : Vozdovac
Datum upisa : 20.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Glas javnosti o taxi prevozu

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu