Taxi
I tako vi slučajnim slučajem stigoste na forum Beogradskih taxista. U jednoj sekundi ste u centru zbivanja na Bgd ulicama a bogami i sa dušama taksi-vozača. Ima nas svakakvih. I onih čuvenih koji su na ovoj našoj kaldrmi 20-ak i više god. i koji dobro znaju i stare-nove nazive svih ulica ovog našeg najvećeg sela u Srbiji. Ima i onih mladih koji su nam se pridružili u "pravom ili krivom" pokušaju da nauče nešto od prethodnih, kao i onih koji su tu da nabave neki deo, nađu nekog proverenog majstora, dobiju neku informaciju. Ima onih koji bi da "čuju" neki trač a ima i onih koji bi da se raspravljaju.
Ipak, i mi smo samo ljudi.
Dobro nam došli, bez obzira iz kog razloga ste sa nama!

SAD VIDITE DEO FORUMA A KOMPLETAN NAKON REGISTRCIJE.

Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Ići dole

Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od to je to taj Pon Jun 25, 2018 10:29 pm

Ovo nema veze sa komorom ali kako sam zadnje predloge kacio ovde neka i ovaj ide. (kvalitet je malo losiji okolnosti)
Kole jesi li ovo trazio ?

Primedbe sa desne strane su iznete od gospodina Nenada Paunovica savetnika u kabinetu predsednika vlade
na predlog nacrta zakona o prevozu putnika u drumskom saobracaju koji se odnosi na taksi prevoz.

avatar
to je to
Admin
Admin

Broj poruka : 2989
Godina : 47
Location : Beograd
Datum upisa : 03.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od Šetač taj Uto Jun 26, 2018 1:24 am

Gospodin Paunovic ocigledno radi za CarGo ili nekog mocnijeg aplikanta
avatar
Šetač
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 238
Datum upisa : 19.08.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od to je to taj Uto Jun 26, 2018 12:17 pm

Komentari nisu ni malo naivni jer dolaze od vrha piramide, proizilazi da nam najveca opasnost preti od onoga ko bi trebao da nam omoguci bolje uslove poslovanja.
avatar
to je to
Admin
Admin

Broj poruka : 2989
Godina : 47
Location : Beograd
Datum upisa : 03.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od kole 44 taj Sre Jun 27, 2018 9:22 am

Transparentni Yandex Vlado je brzo objavio odgovor Ministarstva saobraćaja, ali ne i primedbe novog člana radne grupe Nenada Paunovića na nacrt Zakona koji sam tražio da se objavi na stranicama ovog foruma. Koji li je razlog?
 U svakom slučaju povoljan odgovor za nas i velika zahvalnost Ministarstvu saobraćaja!


"У вези примедби које је на Предлог закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају, изнео члан радне групе Ненад Пауновић, које се односе на регулисање такси делатности истичемо следеће:
1. Сматрамо да  примедба на члан 87, 88. став 2. и став 12. и члан 94. став 3. и став 4. која се односи на утврђивање оптималног и дозвољеног броја такси возила није основана, јер   наведене одредбе уређују начин извршавања овлашћења, које јединице локалне самоуправе (ЈЛС) имају сходно члану 20. тачка 13) Закона о локалној самоуправи, а ближе је уређено у члану 94. став 2.  Закона о превозу путника у друмском саобраћају.
Досадашња искуства о извршавању овлашћења која су ЈЛС дата важећим одредбама Закона о превозу путника у друмском саобраћају показала су се непрецизнim и захтевају јасно дефинисање обавеза ЈЛС.
Поред тога, поменуте одредбе нису предмет преиспитивања у поступку пред Уставним судом, већ су предмет овог поступка биле одредбе подзаконских аката које су доносиле ЈЛС, и то управо из разлога што овлашћења дата законом нису била прецизна.  
2. Примедбе на члан 87А став 2. и 87Б које се односе на усклађеност одредби са Уставом прописаним правом на рад и кретање такође сматрамо неоснованим.
Наиме, Уставом Републике Србије прописано је, у члану 39. право на слободу кретања и одређено је да свако има право да се слободно креће и настањује у Републици Србији, да је напусти и да се у њу врати. Чланом 60. Устава прописано је право на рад које се свакоме јемчи у складу са законом.

Није јасно у ком смислу је изнета примедба и на који начин се некоме ограничава овом одредбом слобода кретања. У одредби је постављен услов да се одобрење за обављање такси делатности може издати предузетнику уколико има пријављено пребивалиште у трајању од најмање 12 месеци на територији ЈЛС која издаје одобрење. Прописивањем наведеног услова није угрожена нити ограничена слобода кретања.
Напомињемо и то да је овај услов уведен на предлог Уговорне привредне такси коморе Србије, из разлога што се пријављивање пребивалишта  злоупотребљава, и то на тај начин што такси превозници  са територије једне ЈЛС фиктивно пријављују пребивалиште на територије друге ЈЛС ради добијања ТХ таблица, које се по ЗОБС-у издају према пребивалишту физичког лица, односно предузетника.
Поред тога, прописивање овог услова је неопходно јер се на тај начин омогућава контрола континуираног испуњавања услова стварног и стабилног седишта, а који је уведен управо из разлога да се онемогуће уочене злоупотребе које се врше честим променама пребивалишта.  
Такође, сматрамо да се прописивањем услова које мора испунити возач не угрожава Уставом прописано право на рад, јер за сваку врсту посла односно рада морају бити прописани одређени услови законом,  које ће лице морати да испуни, а у складу са врстом рада односно посла. Управо и овде су прописани услови обзиром на специфичну врсту превоза путника које возач мора испунити. Са тим у вези указује се да су одредбе оваквог садржаја, а које су биле садржане у одлукама ЈЛС, биле предмет оцене Уставног суда, и исти је утврдио да прописивање ових услова није неуставно.
3. У погледу примедбе које се односе на члан 87Б став 3, а у вези полагања испита о познавању ЈЛС у општинама са више од 100.000 становника, истиче се да је ова одредба формулисана на истим принципима на којима су законом утврђени услови за рад возача у јавном превозу, а који су усклађени са тенденцијама европске регулативе да се прописима захтева да возачи у јавном превозу, односно предузетници, имају одређена знања. Потребу за прописивањем овог услова већ су препознале неке ЈЛС, те су ове услове прописивале својим одлукама.
Поред тога, коментар није оправдан ни из разлога што није прописано да свако такси возило има уређај за приступ дигиталној мапи или навигацију.
Такође, искуство показује да је и возачима такси возила која имају ове уређаје, за обављање такси превоза неопходно знање  из области које су предвиђене Програмом испита, а поготово што исти не подразумева само проверу познавања информација које нуде поменути уређаји.
4. У погледу примедбе на члан 87В о избацивању возила са 7 седишта указујемо да специфичности организације такси превоза на нивоу ЈЛС подразумевају и уређење инфраструктуре за такси возила, која обухвата и такси стајалишта. Могућност обезбеђивања потребног броја такси стајалишта, због постојећих урбанистичких решења, већ je сужена, па се увођењем возила 7+1 и 8+1 седишта, која имају знатно веће димензије, не доприноси решавању овог  проблема, а ЈЛС се задају обавезе за реконструкцију постојећих стајалишта, што са саобраћајног и економског аспекта није оправдано. Мања возила, која имају 6 и 7 седишта, а имају исте габарите као и возила са 5 седишта, су најчешће конструисана као помоћна седишта у делу који је намењен за пртљажни простор, што се желело избећи. Истиче се да је захтев инспекције, како републичке, тако и локалне, да се одредба о возилима којима се обавља такси превоз не мења, јер се  путничка возила већих димензија (7+1 и 8+1 седишта) избацивањем седишта пререгиструју у возила са 7 седишта, те се на тај начин омогућава злоупотреба услова у погледу возила.
5. У погледу примедби које се односе на члан 87В тачка 7) и члан 91Б указујемо да у случају прописивања дигиталне апликације уместо таксиметра у возилу, то подразумева и да се цена одређује путем дигиталне апликације, али сматрамо да у том случају не постоји могућност контроле израчунавања цене вожње, на начин на који се врши контрола цене коју израчунава таксиметар.
У сваком случају овај предлог се може разматрати у раду радне групе, али свакако захтева време и детаљну анализу јер се о овом предлогу до сада није студиозно расправљало. Поред тога, захтева и измену осталих одредби, јер би апликација морала да има и функцију таксиметра, а евидентно је да ствара нове трошкове за такси превознике.
6. У вези примедбе на члан 87Д у вези укидања одобрења за обављање такси делатности по основу неплаћања пореза и доприноса истичемо да ће надлежни орган ЈЛС најмање једном у току 3 године преиспитивати све услове који морају бити испуњени да би се издало такси одобрење, па ће у том смислу уколико се утврди да у тренутку преиспитивања услова не испуњава све прописане услове па тако и редовно уплаћене доприносе и порезе (то су услови који се тичу пословног угледа из члана 87Г став 3.) бити укинуто одобрење за обављање такси делатности.
7. Примедба на члан 91Б став 5. а која се односи на употребу печата на издатом рачуну, а у смислу усклађености са Законом о привредним друштвима и укидању печата може се разматрати и усклађивати у даљем раду радне групе.
Рачун који се издаје кориснику такси услуге је неопходан ради евентуалне рекламације као доказ да је користио услугу одређеног такси превозника.
8. У вези примедбе на члан 93. став 2. указује се да се наведеном одредбом настоји онемогућити спајање корисника такси превоза са лицем које обавља такси превоз без одобрења за обављање такси превоза које издаје надлежна ЈЛС.
После разговора са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, који су вођени због проблема који су настали у обављању делатности такси превоза, а из разлога што се у пракси под видом обављања лимо сервиса у суштини нелегално обављао такси превоз, добили смо сагласност тог министарства да се и делатност лимо сервиса, будући да се ради о услугама превоза путника, уреди овим предлогом Закона и у току је припрема  дела текста који се односи на лимо сервис.
Указује се да предложеним одредбама није уведена забрана употребе информационих технологија, већ се се на овај начин обезбеђује санкционисање оних субјеката који злоупотребом информационих технологија омогућавају незаконито пружање услуга такси превоза.
9. Примедба на члан 156а која се односи на овлашћење комуналног полицајца да одузме возило, сматрамо да није основана јер јесте у складу са Законом о комуналној полицији, будући да је у члану 16. став 1. тачка 6) у овлашћењима комуналне полиције између осталог наведено и овлашћење привременог одузимања предмета.
10. У вези примедбе на члан 88. став Cool;, а која се односи на прописивање да такси превоз може да обавља један возач по такси возилу, указује се да су предметне одредбе неопходне ради обезбеђивања ограничења такси тржишта које је засновано на саобраћајно-техничким условима који постоје на територији ЈЛС, а који се анализирају,  постављају и дефинишу у Програму на основу стања техничког регулисања саобраћаја и карактеристика превозних захтева вожњи на територији сваке ЈЛС.
11. У вези примедби о усклађености  члана 93. и 94. са Законом о заштити конкуренције није основана примедба будући да JЛС има овлашћење у Закону да одређује цену такси услуге.
Цена одређена одлуком ЈЛС је основ за утврђивање прекршаја у области наплате одређене цене такси услуге у већем или мањем износу.
12. У погледу примедбе изнете на члан 91. став 3. указује се да слобода кретања није ограничена, као и да је по схватању Уставног суда, с обзиром да је законско одређење такси превоза као локалног превоза, реч о одредбама које имају значење уређивања граничних ситуација, а то су ситуације из ст. 2. и 3. овог члана.
13.  У вези примедбе на прелазну и завршну одредбу која говори о примени члана 87. став 3. на последњем састанку Радне групе дана 8. јуна присутни су обавештени да се ради о погрешној формулацији и да нема намере да се овим законом било ко изузме од обавеза плаћања пореза. Наиме, ова обавеза сада је предвиђена као један од услова за обављање такси превоза, па ће сходно томе и овај услов у контроли испуњености прописаних услова бити провераван код свих такси превозника, али само у погледу измиривања оних пореских обавеза које су настале почетком примене овог закона."

kole 44
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 200
Datum upisa : 18.03.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od Dušan Taxi taj Pon Jul 02, 2018 11:02 pm

I prosao je taj famozni 1. jul ,dali je zakon gotov , ako ga neko ima nek ga postavi i kad ide u skupstinu na usvajanje?

Dušan Taxi
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka : 1
Datum upisa : 24.06.2018

Nazad na vrh Ići dole

Kako bi Inicijativa digitalna Srbija da malo parazitira na leđima taksista u deregulisanom sistemu

Počalji od kole 44 taj Sre Jul 18, 2018 11:47 pm

Težnja da firme poput Car:go i Yandeks rade u deregulisanom sistemu sada se artikuliše kroz dopis ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

https://www.dsi.rs/reakcija-osam-ikt-organizacija-na-najavljene-izmene-zakona-o-prevozu-u-drumskom-saobracaju/

Pod plaštom digitalizacije traži se slobodno tržište i slobodno formiranje cena. Više ovaca,više vune.

kole 44
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 200
Datum upisa : 18.03.2013

Nazad na vrh Ići dole

OBAVEZNO PROČITATI !!!

Počalji od kole 44 taj Čet Jul 19, 2018 11:58 am

3аједнички став Синдиката такси возача и аутопревозника “НЕЗАВИСНОСТ” и Савеза ауто такси удружења “САТУС”, кога у Радној групи представља г-дин Александар Бјелић.

http://gstviapnezavisnost.org.rs/?p=450

kole 44
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 200
Datum upisa : 18.03.2013

Nazad na vrh Ići dole

"Nezavisni" PINK Sindikati se brinu ko će ih sada finasirati ili...?

Počalji od zlaja Juče u 4:34 pm

Branko Vitorović ::Тренутно је у Србији брутално овладавање такси тржиштем од стране Холандске компаније YANDEX, моћног “on line” сервиса за наручивање таксија, који већ ради у 10 земаља бившег Совјетског Савеза. Спроводећи невероватну пропагандну кампању, како по обиму тако и по интензитету, привлачећи клијенте атрактивим повољностима с једне стране и прављењем озбиљних уступака такси превозницима који користе њихову апликацију с друге, практично уништавају конкурентске диспечерске центре који нису ни приближно финансијски јаки да би их пратили и крајње очигледно спроводе поступак обезбеђивања монополског положаја на београдском такси тржишту. Ако их држава у томе не спречи врло брзо ће успети у намери, користиће такав положај, а такси превозници више неће имати алтернативу како би им онемогућили паразитски статус.
Ja razumem da je u prvih nekoliko dana bilo nešto nejasno ali sada se i iz aviona vidi da Yandex taksi aplikacija za taksi preduzetnika donosi samo povećanje produktivnosti i uvećanje zarade a za taksi firme donosi samo bolju organizovanost i smanjenje glavobolje i sad se kao Branko Vitorović i Aleksandar Bjelić, taksi Sindikati i taksi dušebrižnici brinu kako će se te taksi firme, čitaj dispečerski centri snaći u novonastaloj situaciji? Iskreno se nadam da će ova trenutna konfuzija potrajati i da će kolege ovim tempom dolaziti u Yandex partnerske firme i da će ovim tempom i brutalnošću uzimati i dalje pare koje im se nude!
Pozdrav Zlaja Very Happy

zlaja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1618
Datum upisa : 10.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od kole 44 Juče u 4:56 pm

Misliš "brutalno uzimati" kao miševi sir u mišolovci. Samo što će sir morati uskoro da se vraća. Nisu oni tu došli da bi davali već da bi dugoročno uzimali. Ali mnoge kolege očigledno nisu svesne da prodaju svoje tržište i svoju poslovnu budućnost.

kole 44
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 200
Datum upisa : 18.03.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od benakiba Juče u 5:17 pm

Napisah roman ali je nejasno što nije odštampano... nema veze, još bolje će biti kratko i jasno za one koji žele da razumeju...Ne postoji alternativa još odavno i mi na ulici bi mogli da dočekamo da nam neko nešto da i da se malo Šaja i Paja pokače oko toga ko će više da da a ne ko će više da uzme...Nema više opuštenog guranja auta na taksi stanicama i povlačenja šahovskih poteza usput, nema nažalost mnogo mnogo toga ali nema ni monopola koji je dosad vladao i ako mi nikada nikome nismo mogli biti alternativa eto pojavila se novina u obliku IT tehnologije pa mi hteli ne hteli kao nekada sa radio stanicama samo za razliku od onog vremena kada su nas drali ko volove za rs za frekvencije plombiranja i da ne nabrajam ovi novi kupuju tržište... Dakle htedoh reći prethodnima smo mi kupili tržište a ovi daju iz svog džepa pa uzeo Paja ili Šaja nama skoro isto..E kad bi se takmičili ko će više da nam da onda bi imali razloga da se uzbuđujemo, ovako.....

benakiba
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 701
Datum upisa : 17.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od VENELUME Juče u 6:06 pm

benakiba ::Napisah roman ali je nejasno što nije odštampano... nema veze, još bolje će biti kratko i jasno za one koji žele da razumeju...Ne postoji alternativa još odavno i mi na ulici bi mogli da dočekamo da nam neko nešto da i da se malo Šaja i Paja pokače oko toga ko će više da da a ne ko će više da uzme...Nema više opuštenog guranja auta na taksi stanicama i povlačenja šahovskih poteza usput, nema nažalost mnogo mnogo toga ali nema ni monopola koji je dosad vladao i ako mi nikada nikome nismo mogli biti alternativa eto pojavila se novina u obliku IT tehnologije pa mi hteli ne hteli kao nekada sa radio stanicama samo za razliku od onog vremena kada su nas drali ko volove za rs za frekvencije plombiranja i da ne nabrajam ovi novi kupuju tržište... Dakle htedoh reći prethodnima smo mi kupili tržište a ovi daju iz svog džepa pa uzeo Paja ili Šaja nama skoro isto..E kad bi se takmičili ko će više da nam da onda bi imali razloga da se uzbuđujemo, ovako.....
Samo mala raylika je sto kad smo MI kupovali trziste imali smo i neke mogucnosti odlucivanja o istom , a kad budemo to isto trziste USTUPILI Yandexu , sto ce biti vrlo brzo , nema vise odlucivanja ni o ceni , ni o uslovima rada na istom...
avatar
VENELUME
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1142
Godina : 53
Location : BEOGRAD-VIDIKOVAC
Datum upisa : 13.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Samo umesto Pinka Golda i Alfe koji pale i žare sada ima i Yandex!

Počalji od zlaja Juče u 6:28 pm

VENELUME ::...a kad budemo to isto trziste USTUPILI  Yandexu , sto ce biti vrlo brzo , nema vise odlucivanja ni o ceni , ni o uslovima rada na istom...
Ne znam o čemu pričate, aplikacija Yandex može da preuzme maksimalno 20% tržišta do kraja godine to je gotovo isto koliko trenutno drže popustari Gold i Alfa, sve se samo namestilo i napravilo, stvar ne pogoduje popustarima i Pink taksiju i to je jedina muka sve ostalo je blago rečeno savršeno!
pozdrav Zlaja Very Happy
Ps Ne lezi vraže, sutra kad Pink, Naxsis i Lux uđu u Yandex partnerstvo sve se vraća na staro!

zlaja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1618
Datum upisa : 10.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Išli miš i slon u bioskop, međutim slon imao kartu a miš ne... Tek će miš slonu: • Aj' budi drug, daj meni kartu a ti se nekako provuci...

Počalji od zlaja Juče u 6:35 pm

kole 44 ::...Ali mnoge kolege očigledno nisu svesne  da prodaju svoje tržište i svoju poslovnu budućnost.
Ti si moj idol, kakvu poslovnu budućnost sa taksi mafijom, divljacima i lopovima na svakom ćošku, vi kao da ste na nekim ružičastim sedativima pa ne vidite ambijent u kojem ste do juče radili!
Yandex taxi, ovako je lakše, Very Happy

zlaja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1618
Datum upisa : 10.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od kole 44 Juče u 7:43 pm

Zlatane, sramota me je što sa tobom delim prostor i vreme na ovom forumu, zbog lakoće s kojom etiketiraš ogromnu većinu ljudi koji pošteno, svakodnevno rade ovaj težak posao.

kole 44
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 200
Datum upisa : 18.03.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od kole 44 Juče u 8:00 pm

Poslušate gostovanje pomoćnika ministra za građevinu, infrastrukturu i saobraćaj Saše Stojanovića i Milana Šolaje iz vojvođanskog ICT klastera
Od 32:17

http://www.rts.rs/page/radio/sr/story/23/radio-beograd-1/3207197/talasanje---setnja.html

kole 44
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka : 200
Datum upisa : 18.03.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od VENELUME Danas u 4:32 am

zlaja ::
VENELUME ::...a kad budemo to isto trziste USTUPILI  Yandexu , sto ce biti vrlo brzo , nema vise odlucivanja ni o ceni , ni o uslovima rada na istom...
Ne znam o čemu pričate, aplikacija Yandex može da preuzme maksimalno 20% tržišta do kraja godine to je gotovo isto koliko trenutno drže popustari Gold i Alfa, sve se samo namestilo i napravilo, stvar ne pogoduje popustarima i Pink taksiju i to je jedina muka sve ostalo je blago rečeno savršeno!
pozdrav Zlaja Very Happy
Ps Ne lezi vraže, sutra kad Pink, Naxsis i Lux uđu u Yandex partnerstvo sve se vraća na staro!
Kao sto sam i tebi rekao , to je agresivno preuzimanje trzista , a to nece pogoditi samo Alfu i Gold i Pink ,nego sve na ulici . Danas su to promo kodovi , koji se dele kad Novak pobedi , kad je suncan dan i sl.A sutra ce to biti ustaljena praksa , samo kao sto vise nema 1500RSD po satu ,tako ce i nestati ovih 350 dinara po voznji , pa ce poceti dupla clanarina tj. gazdama i Yandexu procenti od voznji , a kodovi samo pljuste
avatar
VENELUME
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1142
Godina : 53
Location : BEOGRAD-VIDIKOVAC
Datum upisa : 13.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Ko ne vidi šta je Yandex a šta su Gold i Alfa, taj slabo šta vidi!

Počalji od zlaja Danas u 5:01 am

kole 44 ::Zlatane, sramota me je što sa tobom delim prostor i vreme na ovom forumu...
E Kole, Kole, po običaju izvlačiš reči iz konteksta, vređaš i navlačiš gnev ljudi na mene, pričaš nam o mišu i mišolovci i izradi Novog Zakona koji će srediti taksi delatnost, nije li to iluzija ili basna ili već...Ako neko dobro vidi, vidimo mi ovde prsutni na taksi forumu i zato biraj reči i daj konkretne sugestije i predloge a ne samo otrcane fraze i parole.
VENELUME ::Kao sto sam i tebi rekao , to je agresivno preuzimanje trzista...
Najbolje da se reklamiraju polako i da ne žure, pitaju prvo Sindikat pa Pink taksi pa Vladu Bulatovića pa nas ovde na forumu...Najbolji mogući scenario nas je snašao i samo ti štipaj i radi pa ćeš možda da shvatiš da popust koji si do juče ti davao je bilo daleko agresivnije i bezobraznije preuzimanje tržišta nego što to sada radi neki veliki Yandex.  
Pozdrav Zlaja

zlaja
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka : 1618
Datum upisa : 10.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predlog nacrta zakona i jos po nesto

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu